Активиране мигачите в огледалата ОК2

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2004г. до 2013г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
PRO

ŠKODA MASTER

Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC

Мнение от PRO »

В случая е нужна само диодната лента.
TSI Team
mischoka

Škoda Фен²

Гараж: в търсене

Мнение от mischoka »

Ако някой може да ги ремонтира моите старите са при мен и в перфектно състояние без вода вътре, мога да му ги продам изгодно. Само диодите на мигача са изгорели.
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Мнение от kalata »

PRO написа:В случая е нужна само диодната лента.
Емо, на нашите преди фейслифта се сменя цялата долна част. Поне 60лв са. И при мен единия е прецакан, но е клеясала цялата платка и не става за ремонт.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Мирослав Миков1

Шкода Новак

Гараж: 2007 Octavia 2 105hp PD, 5M chip 140hp
2021 Kodiaq Edition, 2.0 diesel, 150 hp, 7dsg
Обратна връзка:

Мнение от Мирослав Миков1 »

Тръгнах да сменям мигачите в огледалата, но се оказа, че лампите не са изгорели. Някой знае ли дали може да се пуснат през вагком. Новите също не сработват и затова мисля, че са изключени от някъде.
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Виж си кабелите. Връзката между вратата и купето. Няма как да се изключват мигачи...
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

Мирослав Миков1, мигачите са 2 вида:
- само мигач (имат само диодна лента за мигача)
- мигач + лампичка за осветяване надолу, за да не стъпиш в кал, когато слизаш (тези имат диодна лента за мигача + лампичка за осветяване надолу)

Ето ги отвътре двата вида на картинка:

Изображение

Изображение

Ти за кой вид говориш и кое не им свети - диодите или лампичката?
Мирослав Миков1

Шкода Новак

Обратна връзка:

Мойте са само мигачи
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

Мигачите не са лампички, а са лента с 3 или 4 диода. Лентата е вътре в онова черното вляво на картинките. Диодите и самата лента сдават багажа с времето, обикновено поради влага и окисляване. Ако си пробвал с "нов" стар мигач (т.е. втора ръка), е възможно и той да си е изпял песента. Ако пък е истински нов и въпреки това пак не мига, то тогава трябва да се проверят кабелите. Това не става просто с откачане на мигача, пускане на мигачите да работят и мерене дали има напрежение на пиновете на куплунга. Аз съм пробвал така на моя мигач и не съм отчитал нищо на куплунга. Предполагам, че устройството проверява някакси дали има верига и ако няма, не пуска никакво напрежение след това. Някой по-компетентен от мен трябва да каже как може да се провери самият мигач, когато е свален.

Другият мигач от другата страна също ли не работи? Ако той работи, то тогава можеш да провериш мигача като го закачиш там. Но това би изисквало разглобяване и на другото огледало, което е допълнителен риск за счупване там на нещо.
Мирослав Миков1

Шкода Новак

Обратна връзка:

Пробвах с чисто нови. И двата не светят. На старите като им подам принудително ток светят, което значи че са здрави според мен
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

Да, щом светят значи са здрави. За съжаление по кабели, релета и каквото там нататък има аз не съм компетентен. Виж все пак схемата на бушоните на твоята кола, виж кой бушон е за мигачи и кой за огледала и виж да не би да има изгорял бушон.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia II”