Активиране мигачите в огледалата ОК2
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- PRO
- Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC
-
mischoka
- Гараж: в търсене
Ако някой може да ги ремонтира моите старите са при мен и в перфектно състояние без вода вътре, мога да му ги продам изгодно. Само диодите на мигача са изгорели.
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Емо, на нашите преди фейслифта се сменя цялата долна част. Поне 60лв са. И при мен единия е прецакан, но е клеясала цялата платка и не става за ремонт.PRO написа:В случая е нужна само диодната лента.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
-
Мирослав Миков1
- Гараж: 2007 Octavia 2 105hp PD, 5M chip 140hp
2021 Kodiaq Edition, 2.0 diesel, 150 hp, 7dsg - Обратна връзка:
Тръгнах да сменям мигачите в огледалата, но се оказа, че лампите не са изгорели. Някой знае ли дали може да се пуснат през вагком. Новите също не сработват и затова мисля, че са изключени от някъде.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Виж си кабелите. Връзката между вратата и купето. Няма как да се изключват мигачи...
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Мирослав Миков1, мигачите са 2 вида:
- само мигач (имат само диодна лента за мигача)
- мигач + лампичка за осветяване надолу, за да не стъпиш в кал, когато слизаш (тези имат диодна лента за мигача + лампичка за осветяване надолу)
Ето ги отвътре двата вида на картинка:

Ти за кой вид говориш и кое не им свети - диодите или лампичката?
- само мигач (имат само диодна лента за мигача)
- мигач + лампичка за осветяване надолу, за да не стъпиш в кал, когато слизаш (тези имат диодна лента за мигача + лампичка за осветяване надолу)
Ето ги отвътре двата вида на картинка:
Ти за кой вид говориш и кое не им свети - диодите или лампичката?
-
Мирослав Миков1
Мойте са само мигачи
- smoke
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Мигачите не са лампички, а са лента с 3 или 4 диода. Лентата е вътре в онова черното вляво на картинките. Диодите и самата лента сдават багажа с времето, обикновено поради влага и окисляване. Ако си пробвал с "нов" стар мигач (т.е. втора ръка), е възможно и той да си е изпял песента. Ако пък е истински нов и въпреки това пак не мига, то тогава трябва да се проверят кабелите. Това не става просто с откачане на мигача, пускане на мигачите да работят и мерене дали има напрежение на пиновете на куплунга. Аз съм пробвал така на моя мигач и не съм отчитал нищо на куплунга. Предполагам, че устройството проверява някакси дали има верига и ако няма, не пуска никакво напрежение след това. Някой по-компетентен от мен трябва да каже как може да се провери самият мигач, когато е свален.
Другият мигач от другата страна също ли не работи? Ако той работи, то тогава можеш да провериш мигача като го закачиш там. Но това би изисквало разглобяване и на другото огледало, което е допълнителен риск за счупване там на нещо.
Другият мигач от другата страна също ли не работи? Ако той работи, то тогава можеш да провериш мигача като го закачиш там. Но това би изисквало разглобяване и на другото огледало, което е допълнителен риск за счупване там на нещо.
-
Мирослав Миков1
Пробвах с чисто нови. И двата не светят. На старите като им подам принудително ток светят, което значи че са здрави според мен
- smoke
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Да, щом светят значи са здрави. За съжаление по кабели, релета и каквото там нататък има аз не съм компетентен. Виж все пак схемата на бушоните на твоята кола, виж кой бушон е за мигачи и кой за огледала и виж да не би да има изгорял бушон.