Избор на Октавия 2

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2004г. до 2013г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Избор на Октавия 2

Мнение от bega4kata »

150 фси.
Заради тези 3 км. всеки ден, може да ти задръства геометрията. Ако вземеш с дпф, няма геометрия да задръства а дпф-а.
Аз ако съм вземам с дпф бмм /блс и махам дпф-а!
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Избор на Октавия 2

Мнение от Цецо75 »

105 коньовия дизел! И са задръсти геометрия се чисти, не е толкова страшно. А като цяло трудно я задръства. Само да го намериш читав, че на тия години, повечето са вече смазани от каране.

ФСИ от тия години е мазохизъм!
Бееееее.....
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Избор на Октавия 2

Мнение от bega4kata »

И аз бих взел дизела.
А геометрията може да се направи да не задръства ;)
GUNTER SERVICE
Изображение
Joro M

Шкода Новак

Избор на Октавия 2

Мнение от Joro M »

Благодаря ви колеги за мненията, явно ще се насоча към TDI 1.9/105кс. Има ли значение кода на мотора? Ако случайно излезе нещо читаво TDI 2.0/140кс. по голям ли ще е проблема с това градско спрямо TDI 1.9/105кс?
И последно питане знам, че стана много но на вас разчитам.
Понеже имам здравословен проблем, по удобно ще ми е с автомат DGS. Там ме плашат със съединителя, бил двоен.......мн скъп и тн. струва ли си да рискувам за автомат?
Бъдете живи и здрави и много безаварийни км ви желая приятели!
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Избор на Октавия 2

Мнение от ЦецоNOL »

Joro M написа: 05.09.2020, 20:22:15 Здравейте колеги!
ABBC3_OFFTOPIC
Ти ли си тоя Бързият Жоро от Бургас, който аз си мисля, че си или бъркам?
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Избор на Октавия 2

Мнение от Цецо75 »

Joro M, 140 коня с код BKD има проблем с главата. Внимавай там. BMM няма такъв проблем. Но всичко пак с условието, че това са стари коли и то дизели и като цяло са убити от каране. Та гаранция - няма при нито един от вариантите. Същото важи и за DSG-то. При втора ръка, особенно на толкова години, риска да платиш още веднъж колата е сериозен.

За мен най-малко рисково е 105 коня на ръчка, защото е възможно най-простото. Но и там на толкова години всички е под условие.
Бееееее.....
Joro M

Шкода Новак

Избор на Октавия 2

Мнение от Joro M »

Цецо NOL - Не колега, бъркаш се, аз съм от Варна! Скоро се регистрирах във този форум, до сега бях на друга марка автомобил, но шкодата ми е тръпка отдавна. А марката която карам (карах) от 15г тотално я ос_аха и искам да си взема Шкода.
Joro M

Шкода Новак

Избор на Октавия 2

Мнение от Joro M »

Цецо75 написа: 10.09.2020, 12:25:38 Joro M, 140 коня с код BKD има проблем с главата. Внимавай там. BMM няма такъв проблем. Но всичко пак с условието, че това са стари коли и то дизели и като цяло са убити от каране. Та гаранция - няма при нито един от вариантите. Същото важи и за DSG-то. При втора ръка, особенно на толкова години, риска да платиш още веднъж колата е сериозен.

За мен най-малко рисково е 105 коня на ръчка, защото е възможно най-простото. Но и там на толкова години всички е под условие.
Благодаря колега за информацията! Явно това ще е 105 коня на ръчка, щом така стоят нещата с 140 коня и DGS, мерак ми беше автомата, за да мога и аз да седна зад волана, но явно жената ще ме вози! Само да попитам за 2./140 коня BKD и BMM съответно са 16 клапани и 8 клапана? И ако излезе нещо читаво BMM, може да се вземе? При него и при 105 коня риска на късото каране е еднакъв за ДПФ и геометрия или по-добре 105?
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Избор на Октавия 2

Мнение от igeorgiev82 »

То има и 1.9tdi със DSG,таааа не се отказвай толкова бързо ;)То си е роботизирана ръчна кутия.
Не го слушай Цецо какво те плаши.То и ръчката е цифра ако сдаде багажа,и тя си иска нейното.Ама продължаваш после да си ръгаш скорости кат идиот и левия ти пръсец става като на римски пехотинец [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Избор на Октавия 2

Мнение от Цецо75 »

Joro M, 105 коня от тия години мисля, че няма с DPF. Може и да бъркам.

Като цяло на толкова километри кола, DPF-a силно вероятно ще е пътник или вече ще е изкормен. Не го слагай в уравнението.

105 с ръчка не е гаранция за здравина. Просто е най-простия и най-често срещан, та по имаш шанс да намериш нещо читаво.

Вероятно има читави екземпляри и с DSG, въпроса е да ги намериш и да са ти по джоба.

Ослушвай се за тракащи маховици, компресора на климатика, бравите на вратите. Отделно дюзи, турбо, ЕГР...
Бееееее.....
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Избор на Октавия 2

Мнение от kalata »

Колега, търси си кола, която е купувана нова от Еуратек. Задължително DSG, няма значение 1,9 или 2,0. Преди фейслифта моделите нямат DPF, с големи катализатори са и няма да имаш проблеми.
Забрави думата нов внос. Всичко нововнесено е на много километри и с голям шанс скоро след покупката да се наложат скъпи ремонти.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
sasho

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia 2, 1.9 TDI DSG

Избор на Октавия 2

Мнение от sasho »

Нашата е 1.9tdi 105 коня автомат DSG, има dpf, елеганс оборудване. Много сме доволни. Колата харчи малко, върви много за мотора, а автомата кара по-икономично от мен на ръчка във всеки случай. Според мен трябва да си направи човек първо сметка за какво му е колата и от там да изхожда при търсенето, защото всеки си хвали колата, каквато и да е. На нас ни трябваше за следното. Често извънградско пътуване без да караме с цистерна зад нас, жената кара по-икономично, аз на магистрала правя разход 5-7 при v-power нафта според зависи колко я ръчкам, 6-9на евтина нафта с добавка, евтина нафта без добавка не съм пробвал и не възнамерявам. Откъм комфорт е достатъчно голяма/широка и нашата е с ергономични седалки, досега колкото и да съм карал, не съм се изморил. Има и автопилот, темпомат, ама аз не обичам такива неща, разконцентрират ме. Жената я беше страх, че колата е по-големичка, а тя нямаше шофьорски опит, но сега я кара без проблем, много лека е за каране. На задните седалки има специални жлебчета, позволяващи лесно монтиране на две детски столчета. В не-елеанс версията не знам дали е така. Колата се усеща наистина много стабилна и при висока скорост (без проблем влизаш на завой по магистрала с над 160, не се разбира, естествено, ще кажа, че не стимулирам такова каране, правил см си тестове). Багажникът е огромен. На нас ни трябва да караме багаж, 4 гуми 15ки с 2 кофи, сак багаж и 2 кашона плочки успяхме да натоварим в багажника, хечбек сме. Аз наливам хубави масла, горива и прочее, при използване на хубави такива, работи много тихо, без да преувеличавам, нема разбереш, че не е бензин, а дизел. Има много тяга включително при висока скорост, дърпа на изпреварване от 140-160/80 за наистина малко време. Като поддръжка не е много скъпо. Така че за това, което ни трябва, е перфектна, няма грешка. 2.0 дизел 140 коня съм чувал, но не съм достатъчно компетентен да твърдя, че чупи скорости ако е автомат и не е оптимален двигате,но пак да кажа, не знам от опит. Ако ти трябва кола да си рейсър, не ти е идеалния вариант. Ако искаш семейна кола за младо семейство, което пътува често извън града и да ти харчи малко, октавия 2 1.9тди е идеална.
Аватар
dimibo

Škoda Ludicrous

Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10

Избор на Октавия 2

Мнение от dimibo »

Аз на Октавията съм с 1.9, BXE, 105 кс, няма DPF, ръчка, вече е на 230к км, ремапната откакто мина 70к.
Освен нормалните обслужвания и консумативи нищо друго не е имало нужда от ремонти.
Günter Stg 1
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Избор на Октавия 2

Мнение от bega4kata »

И 1,9 да си вземе с и без дпф и бмм да си вземе все е ок.
Стига да е запазена.
GUNTER SERVICE
Изображение
Joro M

Шкода Новак

Избор на Октавия 2

Мнение от Joro M »

sasho написа: 10.09.2020, 20:26:27 Нашата е 1.9tdi 105 коня автомат DSG, има dpf, елеганс оборудване. Много сме доволни. Колата харчи малко, върви много за мотора, а автомата кара по-икономично от мен на ръчка във всеки случай. Според мен трябва да си направи човек първо сметка за какво му е колата и от там да изхожда при търсенето, защото всеки си хвали колата, каквато и да е. На нас ни трябваше за следното. Често извънградско пътуване без да караме с цистерна зад нас, жената кара по-икономично, аз на магистрала правя разход 5-7 при v-power нафта според зависи колко я ръчкам, 6-9на евтина нафта с добавка, евтина нафта без добавка не съм пробвал и не възнамерявам. Откъм комфорт е достатъчно голяма/широка и нашата е с ергономични седалки, досега колкото и да съм карал, не съм се изморил. Има и автопилот, темпомат, ама аз не обичам такива неща, разконцентрират ме. Жената я беше страх, че колата е по-големичка, а тя нямаше шофьорски опит, но сега я кара без проблем, много лека е за каране. На задните седалки има специални жлебчета, позволяващи лесно монтиране на две детски столчета. В не-елеанс версията не знам дали е така. Колата се усеща наистина много стабилна и при висока скорост (без проблем влизаш на завой по магистрала с над 160, не се разбира, естествено, ще кажа, че не стимулирам такова каране, правил см си тестове). Багажникът е огромен. На нас ни трябва да караме багаж, 4 гуми 15ки с 2 кофи, сак багаж и 2 кашона плочки успяхме да натоварим в багажника, хечбек сме. Аз наливам хубави масла, горива и прочее, при използване на хубави такива, работи много тихо, без да преувеличавам, нема разбереш, че не е бензин, а дизел. Има много тяга включително при висока скорост, дърпа на изпреварване от 140-160/80 за наистина малко време. Като поддръжка не е много скъпо. Така че за това, което ни трябва, е перфектна, няма грешка. 2.0 дизел 140 коня съм чувал, но не съм достатъчно компетентен да твърдя, че чупи скорости ако е автомат и не е оптимален двигате,но пак да кажа, не знам от опит. Ако ти трябва кола да си рейсър, не ти е идеалния вариант. Ако искаш семейна кола за младо семейство, което пътува често извън града и да ти харчи малко, октавия 2 1.9тди е идеална.
Не съм рейсър колега, а и от 3-4 год почти не шофирам, както писах по горе по здр причини. Колата ще я кара жена ми, която е много разумен водач. Търся кола, жената да може да ходи до работа, която е на 1,5км от нас (именно и за това ме притеснява, да не създава проблем с ДПФ и геометрия) И събота и Неделя, да можем да отидем до село на 60км в посока, да видим старците. Като цяло се въртят около 7-8000км на година. За DGS се интересувам, евентуално да мога и аз да шофирам ако се наложи, че на жената и писна.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia II”