Когато аз избирах автомобил не съм попадал на такова сравнение, надявам се поне на един човек да помогне да вземе решение.
Ами аз мисля, че и това се променя. Сестра ми има малък бизнес и отговаря 100% на твоето описание - през няколко години тя взима баничарки и ванове от Пежо, и покрай тях взима и лек автомобил за себе си - в момента 508, с екстри - на много по-добри условия от тези за мен. И тук идва съществената разлика - тя не слиза от колата, и на практика си движи бизнеса, като минава не знам колко десекти километра на ден. Съществените разлики според мен са две - тя навърта няколкостотин хиляди колометра, преди да я върне "възползвайки се" максимално от колата, и правейки го всъщност си изкарва поминъка.Цецо75 написа: 21.01.2022, 13:23:08 Оперативен лизинг идеята е да вземеш колата, да я пръснеш от каране и да им в хвърлиш обратно, без да се привързваш към нея и без да вкарваш излишни пари в подръжката и.
Аз просто исках нова играчка. Не ме разбирайте погрешно, отнасям се с уважение и грижа към автомобила си, много внимателно паркирам, пазя си го. Но още купувайки го аз знаех, че дори да мине пандемията няма да успея да навъртам повече от 10 - 15 000 км. на година. И понеже си изкарвам хляба пред компютъра, не в автомобила - това за мен си е чист лукс. Технически ми върши работа десет годишен Ситиго, до магазина и обратно. Обаче понеже ми я спонсорират от фирмата, се реших и аз да се поглезя поне веднъж в живота с чисто нов автомобил. Мисля, че се вписвам в малко по-различна категория от сестра си.