Поръчка на нова Октавия.

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от smoke »

igeorgiev82 написа: 11.01.2022, 22:56:51 Аз друго да питам поръчващите:Толкова ли ви е необходима таз кола сега в тея смутни времена на автомобилостроенето,че да сте готови да чакате по 1 година и то с "неможещи" за поръчване екстри,които искате. Поне да дават добри отстъпки,ми те цените пак космос и....."не може тва да го поръчаш"
Аз лично поръчах, защото моята О2 е на края на края си. Всичко ѝ е изправно, но вече абсолютно всичко ѝ е напълно износено - мотор, дюзи, скоростна кутия, съединител, интериор, екстериор, огледала, амортисьори, гумени уплътнения по врати и капаци. Поддръжката ѝ вече изисква усилия и го няма онова удоволствие от шофирането ѝ.

Що се отнася до сроковете за доставка на новите шкоди - след като вдигнаха цените и спряха локдауните, сроковете рязко ще се скъсят. Еуратек се застрахова със срокове от 160-180 работни дни. Реално нещата ще станат доста по-бързо. Още повече сега, когато вдигнаха цените и много хора ще се въздържат от поръчки.

Що се отнася до цените - те няма да паднат. Скоро още ще се качват, защото ще започнат да слагат още нови задължителни системи (които ще ги плаща купувачът, разбира се).

Що се отнася до екстрите - ако имаше такива, които са важни за мен, нямаше да поръчам новата кола без тях. В моя случай аз исках, но не можах да поръчам Canton и камера за заден ход. Тъй като съм лек аудиофил, прецених, че Canton (даже и да е много по-добър от стандартното аудио) е много далеч от претенциозно качество, затова реших, че по-скоро щях да се разочаровам от него. Затова не страдам за него. А камерата за заден ход - изобщо не ми трябва, но бях решил, че щеше да е по-модерно с нея, при положение че така или иначе имам готов 10" дисплей.
milencv

Škoda Фен

Гараж: Октавия 4 комби 1.5 бензин, Ръчка, Едишън

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от milencv »

igeorgiev82 написа: 11.01.2022, 22:56:51 Аз друго да питам поръчващите:Толкова ли ви е необходима таз кола сега в тея смутни времена на автомобилостроенето,че да сте готови да чакате по 1 година и то с "неможещи" за поръчване екстри,които искате[smilie=pardon.gif] Поне да дават добри отстъпки,ми те цените пак космос и....."не може тва да го поръчаш"
То "смутните времена" ще продължат едно 5 години - и да отмине този вирус ще си измислят друг.
А с чиповете не е много сигурно оправянето на нещата - половината такива се произвеждат в Република Китай (Тайван) и нещо се очаква в близките години големия Китай (КНР) да реши да си ги прилапа и да стане пата-кюта - така че не е много ясно.
Друго - като ти идва време за смяна на колата - можеш да поотложиш 1-2 години - но не повече - лично мнение.
Още нещо - ако човек си има парите и му се очертава смяна на кола - по-добре сега да купи (поръча) отколкото да отлага във времето - защо - защото една кола, която днес струва 40 бона - няма да се учудя след 3 години да струва 80 - задала се е някаква сериозна инфлация...
Последно промяна от milencv на 12.01.2022, 10:31:35, променено общо 1 път.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Цецо75 »

smoke написа: 11.01.2022, 23:42:53 сроковете рязко ще се скъсят
Това го слушам от юни миналата година [smilie=sarcastic.gif] Проблема не е в локдауните, те са просто удобното извинение.

Иначе за цените съм напълно съгласен - само нагоре ще са. Но то и луканката ще е само нагоре. Баща ми, бог да го прости имаше една много готина приказка - не ми казвай колко пари взимаш, кажи ми колко метра луканка можеш да купиш с тях.

Това, че Шкодата е поскъпнала от 40 на 60к няма особенно значение при положение, че хляба е поскъпнал от 0.8 на 1.20 ... примерно.
Бееееее.....
mukot

Škoda Фен²

Гараж: Honda ZR-V Advance e:HEV; Toyota Cororlla Cross 2,0L HEV Executive plus

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от mukot »

igeorgiev82 написа: 11.01.2022, 22:56:51 Аз друго да питам поръчващите:Толкова ли ви е необходима таз кола сега в тея смутни времена на автомобилостроенето,че да сте готови да чакате по 1 година и то с "неможещи" за поръчване екстри,които искате[smilie=pardon.gif] Поне да дават добри отстъпки,ми те цените пак космос и....."не може тва да го поръчаш"
И моите съображения при поръчката приличат на горните. Първо: "старият" ми Голф тази година става на 7 години и въпреки идеалната му потдръжка и грижа ми се ще замяна с новия модел и второ: успях да "хвана" добра цена и още по-добра отстъпка. От тогава вдигаха цените на три пъти по малко и ограничиха възможността на търговеца да прави отстъпки. Реално сега ако поръчам същото съм с 5к нагоре в цената. Освен това и аз не вярвам цените да тръгнат надолу особено на новите коли. /за старите не съм съвсем сигурен/ ;)
hvp800

Škoda Ludicrous

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от hvp800 »

igeorgiev82 написа: 11.01.2022, 22:56:51 Аз друго да питам поръчващите:
А според теб ще паднат ли цените ?
Да не говорим , че като навлязат още по масово Ел бричките , нови екстри за ДВГ може изобщо да няма [smilie=sarcastic.gif]
Конграмана е ОЛИГОФРЕН
kograman

ŠKODA MASTER

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от kograman »

Someone's opinion of you does not have to become your reality
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Цецо75 »

kograman,
Според прогнозите на марката още през втората половина на тази година ситуацията с доставките на полупроводници ще се нормализира,
Това са очакванията. Особенно ако тия горе най-накрая решат да борят инфлацията което ще натисне надолу разтежа на икономиките (което е необходимо според мен).
Бееееее.....
kograman

ŠKODA MASTER

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от kograman »

Ще я преборят, като вдигант лихвите по кредитите като за начало.
Ако лазят още по нервите на чичо Пу, може и да хартисат с тия прогнози за полупроводниците ...
Манев

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Манев »

Цецо75 написа: 12.01.2022, 11:33:05 Особенно ако тия горе най-накрая решат да борят инфлацията
Да спрат печатницата???
Ти вярваш ли го това?
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Цецо75 »

kograman написа: 12.01.2022, 11:37:10 Ще я преборят, като вдигант лихвите
Е то друг начин в учебниците няма.

Само Ердоган пробва да измисля нови теории по въпроса, резултата е плачевен.
Бееееее.....
kograman

ŠKODA MASTER

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от kograman »

Ердоган освен че се напъва, него го и съботират допълнително отвън. Да видим дали страха или глада ще спечели в крайна сметка.

Чакам го това вдигане на лихвите да си напазаря някои неща :)
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от redalex »

kograman написа: 12.01.2022, 11:37:10 чичо Пу, може и да хартисат с тия прогнози за полупроводниците ...
руснаците са известни с полупроводниците си [smilie=sarcastic.gif]
Там драмите тепърва предстоят и дори няма да идват от запад...

Лихвите няма как да растат с много, защото банките са свръх ликвидни.
Просто всичко ще стане по-скъпо, а наличният кеш ще се обезцени.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Цецо75 »

redalex написа: 12.01.2022, 12:54:20 Лихвите няма как да растат с много, защото банките са свръх ликвидни.
Просто всичко ще стане по-скъпо, а наличният кеш ще се обезцени.
Принципно е така, само, че ако продължим по тая мислена линия, малко по-натам виждаме Ердоган, който упорито върви в същата посока. :)
Бееееее.....
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от kalata »

smoke написа: 11.01.2022, 23:42:53 Още повече сега, когато вдигнаха цените и много хора ще се въздържат от поръчки.
Добре си решил с поръчката на новата кола. Щом старата вече е поиздъхнала.
Само тук няма да се съглася с теб, защото визираш най-вероятно само българския пазар. Новата Октавия е много търсена и поръчвана на запад, гарантирам ти.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
kograman

ŠKODA MASTER

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от kograman »

@redalex, не с полупроводнците си, а със суровините от които се правят.
Световната банка заговори за вдигане на лихвите, в Англия вече са факт. Скоро и тук.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”