Нов съм във форума и от скоро съм собственик на първият ми турбо автомобил. Много бих се радвал ако ме посъветвате за някои неща. Скоро мисля да постна снимки на моята количка, както и за вашите съвети.
Колата е 1.8Т AGU мотор 150кс. 2001 година. Предно с права тръба отдолу. (чип не знам дали има, но мисля че не)
Тъй като колата ми е леко тромавичка ми се ще да я направя около 190 -220кс. Колата разполага с газ и главно на газ ще си я карам. Не ми се иска да правя някакви свръх тунинг проекти понеже колата ми е ежедневна.
Бих искал да Ви попитам какво ще ми е необходимо за да я направя 190- 220кс за да работи нормално и на газ и да нямам проблеми със съединител и други съпътстващи части. Може ли със стоковата турбина и ремап само да се постигнат 190кс, както и вдига ли се много разхода след това? В момента разхода на газ е 14 градско София и на 2ра скорост след 4хил оборота колата губи рязко мощност но само на газ. На бензин върви по-добре и няма това прекъсване.
Нужно ли е да се сменят бензиновите инжектори, турбина, турбо пътища, генерация?
Също така къде биха могли да ми напвавят тези неща без да имам бъдещи проблеми, тъй като не съм майстор имам само малки познания..