Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2004г. до 2013г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Моята няма.
Въпроса ми е дали има пуснати кабели за да сe монтирам просто, или е нужно да се пускат и кабели? И още нещо, предните и задните еднакви ли са?
Кабели от Алиекспрес за голф ( в моя случай - комплект с пищялки), прокарване и толкоз. Говорителите се монтират с по 3 винтчета на предвиден отвор, запушен с нещо като неопрен. В алито има и говорители. Моите бяха втора ръка.
А... и активиране с ВАГКОМ.
Аз не съм си купувал специални кабели.
Купих си най-обикновени за музика.
За да ги свържеш към радиото ти тряват пинове за евробукса, можеш да си вземеш една такава да си извадиш пиновете, да си ги присъединиш към кабелите да си подведеш кабелите от радиото настрани към вратите и под пластмасовите кори над праговете на предните врати.
Нагоре по В-колонката (където е колана), вътре в гумения маркуч към задната врата (там ако искаш можеш да си купиш някаква букса или с кабелни обувки да ги прекъснеш в колонката, щото ако ти се наложи да си сваляш задните врати, да можеш да откачиш кабела лесно (в притивен случай трябва да го срежеш, респ. след това да си го снадиш).
Аз си купих втора употреба 4те колонки за задните врати (по 2 на врата - една голяма и една малка със съответните филтърчета), защото така си пасват перфектно на местата.
Това че вътрешната страна на вратата ти е нитована изобщо не те интересува, защото говорителите и кабелите са върху тази ламарина.
Трябват само пластмасови нещо като тапички, които трябва да се сложат в дупчиците на вратите и в които ще завиеш винтчетата за закрепване на самите говорители.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Двулентови с филтър за мен е най-добре. Има такива комплекти - бас и високи и една кутийка в която влиза входния сигнал и кутийката разделя сигнала към двата говорителя. Нещо от сорта на:
668180ED-02EC-41D0-821B-B9D8262E797F.jpeg
Или още по-добре:
6F02465C-D300-4EF0-8B27-AE552F1C12EC.jpeg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.