Ще има даже тази неделя на Камбаните. Най-вероятно от обяд ще палим барбекюто!
Помощ при избор на Октавия Скаут
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- PRO
- Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC
TSI Team
-
Sec8200
- Гараж: под наем
Ако с летни гуми планирай по обяд да минеш Шипка, когато е по топло.
- VALDO
- Гараж: Škoda Octavia L&K 1.8TSI DSG
Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
Toyota Corolla 2.0 Hybrid
Honda XL750 Transalp - Обратна връзка:
Кво я бъзикаш и ти! С това 4х4 проблеми никакви. Даже да се по разработи.
- Октавияна
- Гараж: Skoda Octavia II, 1,9 TDI, 4х4, 2009 г. - да се влюбиш в Шкода
Е, не, за мезе ме взехте вече!
Да се бъзикате с млад шофьор хич не е готино!
П.П. Ако човекът се прибере в събота и успея да я взема, мога да дойда в неделя. Но едва ли. Някои неща не зависят от мен, колкото и да ми се иска.
Да се бъзикате с млад шофьор хич не е готино! П.П. Ако човекът се прибере в събота и успея да я взема, мога да дойда в неделя. Но едва ли. Някои неща не зависят от мен, колкото и да ми се иска.
"Хората са злобни в степента, в която са нещастни."
- Бай Ненчо
- Гараж: ПОД НАЕМ
Дали ще стане 100 страници темата до събота ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Магистрала няма финал ....."masterOne"
- Октавияна
хи хи, едва ли! Ама да дойда на форумна среща без Шкода, някак си не пасва! ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
-
Sec8200
не се бъзикам, 4х4 не спира по-добре от 4х2, нито пази от занасяне.
В проходите наистина внимателно,особенно сутрин. Казвам го сериозно.
В проходите наистина внимателно,особенно сутрин. Казвам го сериозно.
- Октавияна
Много благодаря! Аз карам в действителност доста бавничко, вече споделих защо. А и знам емоциите от тази кола как ще ми повлияят, така че ще карам вероятно половината път. Именно, за да не стават бели. Аз съм внимателна с тия неща.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Няма да си първата.ObsessedBySkoda87 написа:хи хи, едва ли! Ама да дойда на форумна среща без Шкода, някак си не пасва!
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- VALDO
Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
Тодоракис, кво говориш бре?!ТТодоров написа:... нито пази от занасяне.
- Октавияна
Винаги съм смятала, че идеята на кола със задвижване 4х4 е точно да пази от занасяне, залитане, по-малко пързаляне и по-голяма устойчивост...Ама викам, знам ли. Може пък да бъркам. Пък, де да знам... ![scratch_one-s_head [smilie=scratch_one-s_head.gif]](./images/smilies/scratch_one-s_head.gif)
-
kograman
Споко. Електрониката ако е в изправност, ще те държи в пътя. Ще е сработила без и да разбереш, и ще ти помогне.
Ако не е , ще ти каже че нещо не работи. Халдекса е по-добрата система 4х4 за ежедневно каране,според мен.
Торесена, за мен лично за ежедневна употреба е по-опасна, защото колата страда от недозавиване .... И до ден днешен, Ауди,Субару и всички използващи Торсена си страдат от това.
Ако не е , ще ти каже че нещо не работи. Халдекса е по-добрата система 4х4 за ежедневно каране,според мен.
Торесена, за мен лично за ежедневна употреба е по-опасна, защото колата страда от недозавиване .... И до ден днешен, Ауди,Субару и всички използващи Торсена си страдат от това.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
-
Sec8200
и да и не, но е дълга темата. Накратко докато ускоряваш и катериш помага. Халдекс не съм карал, но други 4х4 имат специфика, че може да ти ритне задницата в момент, в който не си очаквала (при подаване на газ и в хлъзгави условия). В завои колегите да кажат, но не мисля, че тази генерация халдекс има опцията да разпределя към всяко колело различно усилие. Някои имат подобна опция и е много полезна.
Това, което исках да вдигна като флаг при млад шофьор, системата си има предимства, но законите на физиката са непроменими. Карай бавно, ако кола занесе на завои си занася, при 4х4 може да опиташ с газ да я изкараш от това. Но понякога е само опит. Миналата седмица мои съседи имаха подобно приключение затова само споменавам.
Карай внимателно и избягвай засега температурните разлики сутрин по проходите в комбинация с летни гуми.
Карай си спокойно и по топлото да ти е мир на главата и те чакаме със снимки и на някоя среща
п.п. постоянно виждаме изхвърчали джипове извън пътя, хората си мислят, че е манна небесна 4х4 и яко газ
Това, което исках да вдигна като флаг при млад шофьор, системата си има предимства, но законите на физиката са непроменими. Карай бавно, ако кола занесе на завои си занася, при 4х4 може да опиташ с газ да я изкараш от това. Но понякога е само опит. Миналата седмица мои съседи имаха подобно приключение затова само споменавам.
Карай внимателно и избягвай засега температурните разлики сутрин по проходите в комбинация с летни гуми.
Карай си спокойно и по топлото да ти е мир на главата и те чакаме със снимки и на някоя среща
п.п. постоянно виждаме изхвърчали джипове извън пътя, хората си мислят, че е манна небесна 4х4 и яко газ
- Октавияна
По стечение на обстоятелствата, ми се налага често да пътувам между София и В.Търново. Почти всяка събота и неделя, защото дъщеря ми е при майка ми и баща ми. Има един безумно опасен участък след Български извор в посока Варна, на който непрекъснато някой се убива. Сериозно ви казвам. На няколко места, в страни от пътя, има мемориални плачи. Пътят лъже с уж голямата си видимост и нищо, че е забранено изпреварването, непрекъснато някой се "бутурлясва". Миналият месец полицаи бяха отбили цялото движение през обходен маршрут - едно от селата в района. Колите бяха станали на баници. Беше ме страх от това, което видях. Не си личеше това коли ли са, какво са. Бяха на сол. После прочетохме, че и 2-мата водачи са загинали на място при челен удар. Пътниците също. Не знам, що всички си мислят, че са безсмъртни. Не знам...И с нова кола можеш да си счупиш главата. Пак се отплеснахме, нещо.
- VALDO
Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
В нормални условия подава по 48 % на предните и по 2% на задните. Може да се достигне до 85% на една гума и по 5% на останалите! Какво повече искаш?! И вземи покрай малко да видиш за какво иде реч!ТТодоров написа:В завои колегите да кажат, но не мисля, че тази генерация халдекс има опцията да разпределя към всяко колело различно усилие