Шкода Октавия З - Представяне, мнения, впечатления

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Мнение от odo »

Пичове, спокойно и Супърба поскърцва дръжката на дясната врта и имам някаква драма със шоф. седалка ама хич не им се вталясвам.
Баси само една купчина ламарина са тия коли.
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Мнение от Sawyer »

PRO написа:Sawyer, Т.е. да не пробвам да ти предлагам бартер сделка отново?
Тя каква беше офертата? Чист бартер? Ама... слизаш от флагмана и се качваш на стокова RS-ка. А тя стокова е смешна, знаеш [smilie=sarcastic.gif]

Тоше, карай я октавията, да не ти дреме. Важното е, че като машинки са бетон, нищо, че поскръцват :)
Аватар
PRO

ŠKODA MASTER

Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC

Мнение от PRO »

Sawyer написа: Тоше, карай я октавията, да не ти дреме
аз искам да си вземе талисман и да дойде на камбаните [smilie=sarcastic.gif]
TSI Team
Аватар
Stuci

Škoda Racer

Гараж: APR Superb
Обратна връзка:

Мнение от Stuci »

PRO написа:Пичове, като я чета тази тема и не бих си взел Октавия!
Е, не бъди краен :) Не би си взел Октавия, защото караш Супърб. Аз бих, ама само RS245 или следващото поколение специален модел на rs, и задължително с N1.
Относно скърцанията на пластмаси - хора, (почти) няма кола която, особено ако е улична, да не скърца! Просто няма как. Физика: темературни амплитуди = раздуване, свиване. И качествените пластмаси издъхват с времето. Вчера се возих в един ML на 3години и имаше диво скърцане от таблото като мине през неравности... Тоше, не го мисли подлакътника - бял кахър! В ЕТ за това не се ходи, че Ванката ти е казал какво ще последва.
goAPR
Аватар
PRO

ŠKODA MASTER

Powered by CAXC

Мнение от PRO »

Как го измисли RS с N1?
TSI Team
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Мойта нищо не скърца бе. Кви са тия ваще бараки :)
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
Stuci

Škoda Racer

Гараж: APR Superb
Обратна връзка:

Мнение от Stuci »

PRO написа:Как го измисли RS с N1?
Няма грижи ;) 3+1. Ако не може, Леон Купра иде с N1 ;)
bega4kata написа:Мойта нищо не скърца бе. Кви са тия ваще бараки :)
Върни си стоковата генерация и ще чуеш [smilie=sarcastic.gif]
goAPR
Аватар
PRO

ŠKODA MASTER

Powered by CAXC

Мнение от PRO »

Ако идва с N1 RS-ката, поръчвам!
TSI Team
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

PRO, pre-Face имаше 3+1 през TUV при комби. Може да питаш продавачите, щом сега 1.8 е 4+1 според miro, нищо чудно и за vRS.
За Талисман - няма да е, но може да е Меган Комби. Не мога да надскоча още Голф класа.
Общо взето в листата за проучване са - Меган комби (може и GT line), Корола/Аурис, Мазда 3, Леон комби, Пежо 308 комби (може и GT/GTi). Октавията ще съм добил от първо лице опит до тогава..

Stuci, сам ще го оправям. ЕТ не искам за това.

odo, ми не знам. Явно не съм дорасъл финансово..Кола за 2-3 хил като Яриса ми не му ги слушам, но на нова на 1г за 40+ е малко дразнещо. Но каквото такова, ще го оправям или ще живея с него. Макар, че в Бришкода ги гледаш - дразнят се,ходят и ги оправят, тук ни е страх да идем до дилъра да не я одерат или още повече развалят.

bega4kata, твоята с големите джанти и варненските пътища не знам как не трака нищо. Трябва да ми я дадеш да я прослушам на някоя сбирка, но после да не ми се сърдиш [smilie=pardon.gif]

Sawyer, това бих го преглътнал, ако не се беше обадила вакуум помпата. Събирам инфо и ще пусна после тема, оказва се поредното 'нормално' нещо за О3. Но не мога да се примиря, че трябва да си слушам колата на 15 хил км кое и трака или свири.

Уж купих надеждна кола по съвети, оказа се - водна помпа - ослушвай се м/у 30 и 60 хил км, вакуумна помпа си я хванах сам - потърсих не съм само аз. ЕТ София за вакуума - аааа не сме имали случаи, ама ела я остави може да чуем нещо. Ходене до ЕТ в София ми е минимум 2 часа път и стоене прав там още час. Добре, че Вангелов се оказа добронамерен и я прослушахме за 10 минс м/у другите му задачи. Майната на вътрешните шумове, не ме кефи да я мисля от 1вата година - още е много рано. Да не говорим за DPF регенерациите - тях вече съм претръпнал и ги следя и карам докато спрат. Бат Ники смени амортесьори на 30к.

Хубаво, че има гаранция, ще си купя икона и ще я оставям като седи колата на оня тъп паркинг пред сервиза. Поне да си бяха свалили бордюрите - докато чаках се огледах нямаше някой дето да не са му опрели въздухозаборите на предните гуми в бордюра.

Никой не обвинявам - аз трябваше повече да преценя ситуацията, но се надявах, че 2.0 е железен както споменаха и колеги тук, и да не посещавам сервиза. Явно преди О3 е било валидно :)

Представям си да си купя Ауди с тея двигатели за 60-80к и да имам същите проблеми [smilie=wacko2.gif] Поне Октавията е двойно по-евтина...
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

Адаш, нама смисъл да се ядосваш толкова. Не само при Шкода е така. Като цяло колата ти е от изключително надеждните. Това са дреболии, които разбира се много дразнят.
Аватар
VALDO

Site Admin

Гараж: Škoda Octavia L&K 1.8TSI DSG
Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
Toyota Corolla 2.0 Hybrid
Honda XL750 Transalp
Обратна връзка:

Мнение от VALDO »

Тодоре, ща [smilie=punish.gif]
[smilie=sarcastic.gif]
Изображение
Аватар
bobo80

Škoda Фен²

Гараж: Oktavia 3 VRS TDI DSG
Mercedes-Benz W212 350CDI

Мнение от bobo80 »

Дали Шкода или каквото и да е друго всичко скърца споко...
Баща ми купи МБ C250 CDI нова през 2011г. Първите три месеца тишина после един по един по един много детайли се разкърцаха. Ходеше доста време с едни тънки такива подложцици от някъкво като кече. Където скръцне подлага после следващото и така.
На жена ми Яриса от първия ден като хванеш дръжката на ,която и да е врата скърца се едно ще ти остане в ръката.
ОЗ поне според мен е доста стегната от към интериор и някъкви дреболий не са болка за умиране.
Аватар
bondo

Škoda Ентусиаст

Гараж: O3 1.4 TSI 2016

Мнение от bondo »

При мен нещата са на моменти.. понякога чувам дрънчене от лявата врата по павета, друг път в колата е пълна тишина.. Цялостно, няма паразитни шумове,а съм в сектата на свръхчуващите, но има и друг момент. Маниак съм на тема избягване на дупки и павета и шкодака рядко се сблъсква с неравности по пътя имайки предвид прекрасната ни инфраструктура.
Аватар
miro

Škoda Фен

Мнение от miro »

По отношение нетърпимостта към шумове и тракане - при мен нещата са за психиатрия. Аз съм невротик - има шумове, които могат да ме изкарат извън равновесие и да ме доведат до лудост. Примери...не понасям тежкото цъкане на механичен стенен часовник, особено когато заспивам - за това в спалнята ни няма такъв...всичко е електронно...не понасям звука при изрязване на нокти, мляскане, ритмично потропване от колеги, докато сме в офиса, шума на мачкан найлон и т.н. В този ред на мисли шум, щракане и скърцане в личния ми автомобил е моя кошмар. Има два вида източници на шум, които могат да ме докарат до нервна криза - такива, чиито произход не мога да открия и такива, чиито произход знам, но не мога да намеря решение.
В моя опел астра J взех мерки за обезшумяване от ден 1-ви. На мястото на което виси незакопчан коланът на пътника до шофьора залепих меко киче (продават го за дъно и подложка на мебели), за да спра дразнещото почукване при движение. Аналогично и за задните колани. С огромна радост открих, че има фабрични такива по корпуса на закопчалките на коланите на предните седалки...Но чичо "Скръц" живееше и в моя опел. Возията му е много добра за класа - перфектно настроено окачване, тежко и обезшумено купе - перфектно за мазно каране по гладки или дори павирани улици...сигурен съм, че няма по-комфортна шофьорска базова седалка в класа от тази на опел астра J. С много голчма седалка, отлични странични опори...и тази идилия се нарушаваше от странно трополене при по-студено време, идващо от пространството, където си лепим винетките...идва и изчезва...все при студено, но не винаги...така и не разбрах от какво...козирката над скоростомера и оборотомера е направена от пластмаса, с каквато правят бъркалките за кафе. И звукът е брутален. Там поне с постягане и леко пошляпване нещата отшумяваха. Топ на дразнението бе обаче звукът като от щурец идващ от регулатора на височината на колана - директно на нивото на ухото ми...решението - раздвижване и всичко е ок.
В този ред на мисли вече съм сигурен, че в модерното автомобилостроене чичо "скръц" живее в почти всички модели, особено в по-ниския или масовите класове.
Като бъдещ собственик на Шкода О3 FL малко ме притесняват ранните дефекти, за които чета. Но като се замисля - няма марка, чиито собственици да не пишат за такива неща.
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

miro, съчувствам ти от сега. Като цяло първите 6 месеца бях ултра доволен и щастлив. Всички свикваме след това явно.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”