ТТодоров написа:Чудех се дали да пускам нова тема..
1. някой дали е попадал на сравнение на спирачен път при О3 спрямо други коли. Това често го правят в AMS Auto Motor Und Sport, но в нета не мога да намеря примери от 100 до 0 и т.н. Не знам, свикнал ли съм на по-лекия бензин, или тази не мога да се нагодя, но при по-агресивни спирания ми се струва, че ще я оттърва.
2. EA288 2.0 TDI има ли балансни валове? В описанието на двигателя за групата пише, че някои версии имат. В американски сайтове съм срещал, че Шкода и Сеат за този двигател нямат.
"Balance Shafts
One version of the 2.0L TDI engine has a balance shaft
system to reduce crankshaft inertial forces inherent in a
straight four-cylinder engine. The balance shaft system has
two countershafts rotating in opposite directions at double
the speed of the crankshaft"
Около 5тата минута...
3. двигателят май е с ремък, който му дават много голям пробег. Така поне видях в една документация. Дали мога да изискам от ЕТ сервизен план по двигателя до 100-150 хил км ?
2-Доколкото знам от "Uncle Sam"EA 189 със сигурност нямат,което ме кара да съм почти убеден ,че и на не са ги поставили EA288,така че спи спокойно Тоше

Пак от него знам,че тези валове на Шкодите не ги слагат или поне на тези двигатели.Така че инфото за Сеат и Шкода е вярно.
Всичко това го научих,когато бях изпаднал в дилемата,дали съм с "дефектния"шестостен на маслена помпна или с ремък.В края на крайщата се оказа,че съм с второто