Покупка на Октавия 1
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- SHQ
- Гараж: Octavia I L&K 1.9 TDI 110hp
Покупка на Октавия 1
Здравейте.
От доста време се оглеждам за читава Октавия 1, но поне засега нищо от обявите в БГ не ме грабва. Та реших да поръчам на човек който се занимава с внос на коли да ми внесе отвън нещо по запазено. Та големият въпрос е кой от двата бензинови двигателя е по подходящ за газифициране 1.8Т или 2.0 115к и кой е по безпроблемен като цяло.
За капак днес мернах тази обява, която много ме грабна все пак е L&K http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 3053317021 изглежда доста запазена и на малко км, но е дизел. Ще се радвам някой да сподели какви са скъпите ремонти на този двг. И като цяло кой е по добрия избор спрямо двата бензинови и дизеловия.
От доста време се оглеждам за читава Октавия 1, но поне засега нищо от обявите в БГ не ме грабва. Та реших да поръчам на човек който се занимава с внос на коли да ми внесе отвън нещо по запазено. Та големият въпрос е кой от двата бензинови двигателя е по подходящ за газифициране 1.8Т или 2.0 115к и кой е по безпроблемен като цяло.
За капак днес мернах тази обява, която много ме грабна все пак е L&K http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 3053317021 изглежда доста запазена и на малко км, но е дизел. Ще се радвам някой да сподели какви са скъпите ремонти на този двг. И като цяло кой е по добрия избор спрямо двата бензинови и дизеловия.
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
Покупка на Октавия 1
По мое мнение(без да го налагам).Обаждай се и грабвай масленозеления L&K.Този дизелов двигател точно, е "чук" отвсякъде ,а пък тези километри са "нищо",като пробег за него.Тази обява,определено ми грабва окото от първия път!SHQ написа:Здравейте.
Dieselgate Team member
-
niki
- Гараж: Фабия 1 комби 2006 ASY
VW Golf 1997 AHU
Volvo XC70 D5
Покупка на Октавия 1
Общо взето подкрепям колегата по-горе. Дизелът не е по-скъп за поддръжка от бензиновия 1.8т. Най-евтин за поддръжка е 2.0, но пък при него много често е налице разход на масло, който не понася на всеки. При някои се оправя със смяна на сегменти, но при някои не съсвсем.
Дизел
Скъпи части
Турбо
Маховик
1.8 т
Скъпи части
Турбо
Маховик
Обтегач на веригата между валовете.
Дизел
Скъпи части
Турбо
Маховик
1.8 т
Скъпи части
Турбо
Маховик
Обтегач на веригата между валовете.
-
Sec8200
- Гараж: под наем
Покупка на Октавия 1
Този двигател има репутация на надежден.
Колата много хваща око, трябва да я видиш на място, но на снимки е оферта.
1.8T ще върви повече, но ако ще го газифицираш още една система за поддръжка...
Успех и да се похвалиш!
Колата много хваща око, трябва да я видиш на място, но на снимки е оферта.
1.8T ще върви повече, но ако ще го газифицираш още една система за поддръжка...
Успех и да се похвалиш!
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Покупка на Октавия 1
При напълно еднакви като състояние коли съм за 2.0.
Този двигател просто плаче за газ.
Един ремък, една ролка.
350лв ти е цялото обслужване.

Този двигател просто плаче за газ.
Един ремък, една ролка.
350лв ти е цялото обслужване.
- Вероломния Кръчмар
- Гараж: Octavia 3 PF Vision+ 1.4 TSI - Victoria
- Обратна връзка:
Покупка на Октавия 1
Ако от обявата двигателя е с код AHF - взимай, това е единствения дизел, дето е по-читав от ALH, а за ALH една дума лоша не мога да кажа, как пък за 10 години и 104 000 изминати км. веднъж не ми даде проблем по негова вина.
Поздрави и успех в търсенето.
Поздрави и успех в търсенето.
ТТодоров "Гестапото" - Следвай 11-тата Божа заповед, момче. Тя гласи "Ни съ пръй!"
Stuci - Калпазани има при всяка марка, ама такива изтърбушеняци като нас, дет' ядем боб в подземията - НЯМА !!!
Stuci - Калпазани има при всяка марка, ама такива изтърбушеняци като нас, дет' ядем боб в подземията - НЯМА !!!
- aleksander
- Гараж: Audi A4 3.0 quattro
Renault Megane Coach F7R...
Покупка на Октавия 1
Аз пък силно ти препоръчвам 1.8Т,просто не съм фен на дизелите.
Карам 1.8Т газифицирано,като поддръжка не съм обеден,че е по-скъп от 1.9-ката,газта има само 2 филтърчета за 10лв.,който се сменят на 10 000км.От към вървене няма какво да говорим 1.8Т е много по-добре.Аз по моята освен обслужване нищо друго не съм пипал.
Карам 1.8Т газифицирано,като поддръжка не съм обеден,че е по-скъп от 1.9-ката,газта има само 2 филтърчета за 10лв.,който се сменят на 10 000км.От към вървене няма какво да говорим 1.8Т е много по-добре.Аз по моята освен обслужване нищо друго не съм пипал.
- zzankov
AQY
85kW/116 hp
Покупка на Октавия 1
Ами то ще стане,че всеки си фАли неговото.
Но при 2.0 нямаш 4 бобини,нямаш турбо,нямаш демпфер.
Един периферен ремък върти алтернатор,компресор и хидравлика.
Ангренажа върти водната помпа.
Въртящ момент 170NM,от 2400 до 4000 оборота в минута.
Това за двигатели AQY/APK.
При AZJ/AZH е на 3200 оборота.

Но при 2.0 нямаш 4 бобини,нямаш турбо,нямаш демпфер.
Един периферен ремък върти алтернатор,компресор и хидравлика.
Ангренажа върти водната помпа.
Въртящ момент 170NM,от 2400 до 4000 оборота в минута.
Това за двигатели AQY/APK.
При AZJ/AZH е на 3200 оборота.
- SHQ
Покупка на Октавия 1
Кофтито е, че за добър бензинов автомобил ще трябва да чакам доста, пък и като цена по груби сметки ще ми излезе около 7500лв с разходите по транспорта. Отделно след това 1000 за газ. Иначе има някоя друга обява в София дето хваща окото но няма време да обикалям.
- zzankov
AQY
85kW/116 hp
Покупка на Октавия 1
Вземи по - запазения автомобил.
- micyri
- Гараж: пенсионирана бегачка Škoda Octavia 1.8 20V AGN 125 PS
Škoda Octavia Combi 2.0 TDI DSG 140 PS - Обратна връзка:
Покупка на Октавия 1
Този маслено зеления не беше ли на Сами на шурето му?
А относно 1,8Т бензин не мисля ,че е евтина подръжка и здрав!
А относно 1,8Т бензин не мисля ,че е евтина подръжка и здрав!
- SHQ
Покупка на Октавия 1
Дано да се включи ако наистина е така, да драсне два редаmicyri написа:Този маслено зеления не беше ли на Сами на шурето му?
- micyri
- Гараж: пенсионирана бегачка Škoda Octavia 1.8 20V AGN 125 PS
Škoda Octavia Combi 2.0 TDI DSG 140 PS - Обратна връзка:
Покупка на Октавия 1
Той си я продаде преди няколко години и си взе RS-ka,сега може би новия собственик я продава.
- The Hooligan
- Гараж: FreakOBoost
Покупка на Октавия 1
Зелената на шурето на Сами я купи чичо ми и колата е в Плевен. Не е тази за която мислите и тя не е L&K 
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
- SHQ
Покупка на Октавия 1
В петък гледах колата много ми хареса, собственика ми се стори свестен. Днес минахме през Сами да я погледне, одобри я и той и реших да я вземам. Надявах се да успея да сваля докъм 6200лв но продавача се зацепи на 6600 и не мръдна. Както и да е, дано да служи вярно и безпроблемно.SHQ написа:Здравейте.
![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)