Спирачни дискове и накладки за ОК1 280мм.

Всичко за Шкода Октавия I и Tour, произведена от 1996г. до 2010г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Мнение от The Hooligan »

zzov написа:Преглеждайки този сайт,в него се ориентирам за предлагане и цени,останах изненадан от различните цени на еднакви марки.
Видях,че има с датчик,без датчик.
Вие какво ще препоръчате?
Не съм състезател,за ориентир ще кажа,че с един комплект предни съм изкарал близо 90000км.
https://www.autopower.bg/%D0%BD%D0%B0%D ... 968c1.html
Благодаря предварително!
Ако твоите са с датчик, такива си купи! Иначе аз препоръчвам АТЕ, TRW, EBC
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
orange

Шкода Новак

Мнение от orange »

От сайта на АТЕ изрових инфо, че не се препоръчва ATE Ceramic накладки да се комбинират с Powerdisc, но причината уж е само шумът.
Can I also use ATE Ceramic brake pads with the PowerDisc, or with perforated brake discs?
Yes, this is technically possible. The braking performance of this combination remains as good as with an ATE original or an OE brake pad. The way the two components work together, however, can result in an increase in braking noise. ATE Ceramic brake pads have been developed for the comfortable driver. Basically speaking, we recommend that ATE Ceramic brake pads are only used in combination with "normal", i.e. smooth, brake discs.
Но според обясненията за принципа на работа, тия накладки образуват някакъв филм на диска и не знам оребренията дали не влияят негативно на този процес. Това са си мои разсъждения ... дано както казват от АТЕ наистина спирането да е еднакво добро и с двата вида дискове.
Does using ATE Ceramic have any effects on the service life of the brake discs?
After a short running-in phase, the use of ATE Ceramic causes a blue-grey "transfer film" to develop on the brake disc, consisting of very hard, wear-resistant carbides. The braking therefore no longer takes place directly between the brake pad and the brake disc, but, so to speak, on this transfer film. So the wear to the brake pad is significantly reduced ... ATE Ceramic brake pads are designed for long service. The brake pad was therefore developed with the aim of treating the brake disc gently together with long service from the pad.
източник ate-brakes.com
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

Няма никакъв шум. Единствено Power diska ще свършва по-бързо накладките. ATE ceramic не са керамични накладки, а смес от нови сплави спиращи по-добре, не свирещи и не цапащи.
Goro21

Шкода Новак

Мнение от Goro21 »

на моята октавия 1 1.9 тди 90кс 2001г тези дни премерих дисковете 270м има ли такъв размер дискове?(гледамв онлайн магазините не виждам такъв размер) или аз се бъркам в измерването може би .мерих и дебелината 20.5мм ,ако предположим че са били 22мм имат още малко живот в тях. купих колата нов внос с тях и още не за свършили накладките 44хил.км. съм минал .накладките са трв спират мн добре. ( бях мн приятно изненадан как добре спира тази кола като я взех) незнам какви и от къде ще взимам че да спират така добре
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

По скоро са 280мм.
Аватар
zzankov

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp

Мнение от zzankov »

Вече почти 3000км с Road House. Отпред.
Не свирят, и спират.
Но цапат джантите.
Купени от Елит кар.
gogi

Шкода Новак

Гараж: Шкода Октавия 1 1.8т
Обратна връзка:

Мнение от gogi »

супер са
начко

Шкода Новак

Гараж: Октавия 1u2

Мнение от начко »

Значи относно диска-фабрично си е термообработен и отпуснат.Впоследствие след шлайфане се отпуска още веднъж за да паднат напреженията,така че не се притеснявайте.МНОГО Е ВАЖНО ДА НЕ СЕ ЗАДЪРЖА ПЕДАЛА НА СПИРАЧКИТЕ,СПИРАЙТЕ ИМПУЛСНО.По този начин си пазите дисковете от загряване,дефакто изкривяване.Когато ги загреете намаляте числото на твърдост на диска,оттам идва и деформацията-податливост на изкривяване.Пироните се кривят защото нямат термообработка,закалка. Това се получава и с дисковете като ги прегреете-отгряват се(омекват,кривят се).
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Мнение от The Hooligan »

начко написа:............
По принцип съм съгласен до някъде с теорията, но на практика не е баш така! Аз използвам доста агресивно спирачките на колите които карам и никога не съм имал криви дискове. Да не споменавам на Октавията колко пъти съм и прегрявал спирачките, даже едни керамични накладки EBC-жълти ги запалих на Дракон - дисковете са бетон!
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
ssiliev

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 1 FL 1,9 TDI ASV (1U5)- "Бабичката"
Karoq SL 1,5 TSI ACT DXD (NU7) - "Младежа"
Обратна връзка:

Мнение от ssiliev »

начко написа:Значи относно диска-фабрично си е термообработен и отпуснат.Впоследствие след шлайфане се отпуска още веднъж за да паднат напреженията,така че не се притеснявайте.МНОГО Е ВАЖНО ДА НЕ СЕ ЗАДЪРЖА ПЕДАЛА НА СПИРАЧКИТЕ,СПИРАЙТЕ ИМПУЛСНО.По този начин си пазите дисковете от загряване,дефакто изкривяване.Когато ги загреете намаляте числото на твърдост на диска,оттам идва и деформацията-податливост на изкривяване.Пироните се кривят защото нямат термообработка,закалка. Това се получава и с дисковете като ги прегреете-отгряват се(омекват,кривят се).
Няколко пъти внимателно прочетох текста. Нещо много ме притеснява в твърденията и заключенията относно:
- импулсното спиране с цел съхраняване на диска
- температурата на загряване
- числото на твърдост
[smilie=pardon.gif] :)
начко

Шкода Новак

Мнение от начко »

Когато купуваме незнаем дисковете дали са качествено направени, нали?Затова е и темата,питането.Аз също се възползвам от съветите ви за читави дискове,защото много производители не влгат нужното качество.По принцип дисковете нямат голяма твърдост,затова и феродото образува ръбове по нискокачествените дискове.Но има и доста лоши накладки с различни примеси,които също спомагат за образуване на черти и ръбове.Затова и аз чета тука,да знам кой от какво е доволен.В момента карам с криви дискове.Отвратителна работа,който се е парил знае,волана тресе.Причината е абсурдна.Купих така автомобила,впоследствие разбрах,че са нови.И предишните изкривили.В сервиза не обърнали внимание на спирачните апарати,сменили дисковете с нови и айде пак.Оказало се,че при натискане сп. апарати не връщали,задържат,сговнясали сеее.Но това да се случи в сервиз,направо ме шокира [smilie=hunter.gif] .Но аз не ходя там,което ме успокоява. :) И оттам идва и друго.Много хора незнаят,че спирачната течност се сменя,и доста от сп.цилиндри се замърсяват и блокират и т.н.
начко

Шкода Новак

Мнение от начко »

The Hooligan написа:
начко написа:............
По принцип съм съгласен до някъде с теорията, но на практика не е баш така! Аз използвам доста агресивно спирачките на колите които карам и никога не съм имал криви дискове. Да не споменавам на Октавията колко пъти съм и прегрявал спирачките, даже едни керамични накладки EBC-жълти ги запалих на Дракон - дисковете са бетон!
Радвай се за дисковете,ако знаеш марката даже я кажи.
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Мнение от The Hooligan »

ATE Power disc
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

The Hooligan написа:ATE Power disc
Това са дисковете.
Аватар
aleksander

Škoda Фен

Гараж: Audi A4 3.0 quattro
Renault Megane Coach F7R...

Мнение от aleksander »

Ако мога и аз да споделя мнение за дискове :)
Наскоро започна внос на дискове Brembo Extra,дисковете са найстина доста висок клас,двойно вентилирани и материалът е много над качеството на нормалното Brembo.Досега недоволен клиент от комбинацията на тези дискове и накладки АТЕ нямам,скоро ще ги пробвам и на моята кола и ще ви дам мнение от първа ръка.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia I”