@bssn
Аз също карах новият T-Roc няколко дни в Италия, под наем.
1.5 eTSI 115, mild hybrid, беше кръстоска между Life и Style, но там най-вероятно колите са с различно оборудване в различните нива спрямо тук.
Мога да споделя и аз няколко впечатления от автомобила :
Двигател и окачване :
Двигателя беше пъргав, добре теглеше купето. Окачването, спрямо моят Камик, е по-меко, по-добре поема неравностите, но и се люшка малко повече. Джантите бяха 16ки. Кутията, MQ200 подозирам, ми беше мудна извън града. От което страдаше и двигателя, който след 3500 оборота ми се виждаше шумен и неприятен. Мекият хибрид за мен е тотално безсмислен - единственото, което правеше, беше извън града, на равно или по спускане, да гаси двигателя и да се опитва да поддържа скоростта на автомобила. Но цялото това постоянно спиране/тръгване на двигателя е много досадно. Като се сложи кутията на S спираше с гасенето на двигателя. Не мога да кажа, че заради хибрида харчи по-малко. Наравно с 1.0 TSI е, само е по-пъргав.
Кутията, при downshift около 3-та и 4-та, имаше едно леко подритване. А беше кола на 6000км.
Волана беше много лек, по-лек от този на Шкодата, и според мен се самоудърваше с повишаване на скоростта.
Купе/интериор
Ами, евтино се усещаше, вътре обикновени пластмаси, като цяло спрямо моят Камик не намерих никаква разлика в материалите и изработката... а ценово разлика има, и то немалка. Иначе нищо не скърцаше, купето до 140км/ч е добре обезшумено (повече не съм и вдигал, за да споделя впечатления). Огромният монитор на мултимедията е с прекрасна видимост и цветове, но за сметка на това бутони няма, което страшно много отвлича погледа от пътя. Иначе се свиква бързо с големината му, но много от нещата са завряни в подменюта и цъкането не е на усет, трябва да знаеш кое къде е. Работи без никакво забавяне, което доколкото чета за VW си е голямо постижение.
Километража, изцяло дигитален, е с отлична видимост, добре цветове и работи без забавяне.
Салона е практичен, седалките отпред са много удобни, но отзад мястото за краката е по-малко (ли наравно) спрямо Камик. Каченият горе лост на скоростите е много удобен и се свика страшно лесно с него. За разлика от левият лост, който е за мигачи, фарове, чистачки... и отнема време да се запомни кой бутон за какво е.
Мястото за зареждане на телефон е много удобно и макар, че безжичното зареждане е с вентилация, телефона ми прегряваше. Затова просто изключвах тази опция и си го зареждах с кабел. Къпхолдърите са удобни и могат да се преконфигурират, подлакътника по спомен нямаше опция за движение напред-назад, а само за регулиране на височината.
Асистентите работеха много адекватно, blind spot предупреждението обаче е във вътрешната част на външните огледала и честно казано за мен беше неудобно. При тъмно синя кола предупреждението беше скрито зад черни пластмасови капачета. Lane assist-а не е толкова рязък като на Шкодата ми, ACC работеше доста адекватно, но по Италиански пътища и тяхното шофиране е трудно да се кара спокойно...
Като цяло колата не уморява при дълъг път, салона не предлага нищо уау, насочен е към ергономичност. Подозирам в R line усещането е по-различно - кожен салон, амбиентно осветление и т.н.
Екстериор
Изглежда много красиво отвън, поне за мен. Заоблен, без резки линии, сдържан. Определено са се постарали и им се е получило добре.
Предвид нивото на оборудване нямаше нищо крещящо. Приятна нотка бяха осветените дръжки, както и прожектирането на логото на VW от предните дръжки. Само предните вратите имат сензори за keyless отваряне, което в повечето случаи работеше адекватно.
Като цяло автомобила не е лош, никак даже, но дали си струва парите ако се купи нов ми е трудно да кажа. На мен и на семейството ни хареса, на децата най-вече заради самопаркирането
![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Което в интерес на истината работеше учудващо добре и успяваше да паркира адекватно дори в много тесни пространства.