Октавия 4 / Octavia IV Facelift - общо обсъждане на модела
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- atanashh
- Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG
Waze е ясен, той седи на екрана на медията за камери и трафик, но основната ми е на таблото и си я следвам, удобно е. Отделно, че има доста повече неща в нея след като минах Бг и Сърбия... Ама търсенето е трагедия, отделно, че и гласово не успях да е накарам да търси.
-
kolyo b8
- Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол
Ако имаш приложението на SKODA, от него може да си изпратиш адрес (цел) към фабричната навигация и така да я избираш. В новия интерфейс на фабричната навигация е малко тегаво с въвеждането на адреси. Първо трябва да избереш държава, после град и след това ако ще набираш улица трябва да напишеш "улица" пред името и. Само с име няма да я открие. Предишнатата фабрична беше по лесна за работа.atanashh написа: 15.05.2026, 19:38:43 търся на български в нея и нищо, намира ми само някви улици в Русия на руски.
- atanashh
Аз съм преди фейса с предната навигация, но там с 300 зора избрах държава и после в нея не мога да намеря нито един град, защото ги търси на руски като търся на кирилица.
-
kolyo b8
Многохилядният Сокол
А имаш ли активирано гласово управление? Щото гласовото управление при VW се плаща допълнително. Не е като гласовото на АА и да е влкючено по подразбиране.
-
kolyo b8
Многохилядният Сокол
Със "земното кълбо" можеш да си зададеш допълнителни клавиатури (латиница/кирилица) за въвеждане на адреси. Навигационните съобщения ще ти останат на български. Клавиатурата на кирилица няма фонетична, само машинописна подредба

- atanashh
Това със земното кълбо е така, но когато съм на Български в медията е сиво не може да се цъка на него! Бъгава работа отвсякъде. Затова сменям на английски всичко през медията и тогава нямам проблем с търсенето. Гласовото управление го имам, мога да си набирам телефон, казва ми че и навигацията мога управлявам, но не съм успял да я задействам.... Това с търсене по улица не го знаех, ще пробвам така, или град преди това да пиша. Мерси! Тези дни ни удави тук и е 10 градуса (вчера беше 7 през деня) та може за сефте уикенда да не ходим никъде. За другия пак имаме едно пътуване до морето и тогава ще си поиграя повече.
-
maiden
С последният Android Auto и Gemini вече работи гласовото разпознаване и на БГ език
Вчера по целия път забавлявах децата с гатанки и приказки
Като най-полезното е, че може да избирате телефон от контактите с глас като на "нормалните" коли.
Засега Android Auto няма достъп до сензорите и актуаторите на колата, както и до CAN-а, но в бъдеще това щяло да се промени заради някакви регулации да могат да се управляват и функции на колата като климатик, фарове и други.
Вчера по целия път забавлявах децата с гатанки и приказки
Като най-полезното е, че може да избирате телефон от контактите с глас като на "нормалните" коли.
Засега Android Auto няма достъп до сензорите и актуаторите на колата, както и до CAN-а, но в бъдеще това щяло да се промени заради някакви регулации да могат да се управляват и функции на колата като климатик, фарове и други.
- димон
- Гараж: Octavia 4 FL TDI
- Обратна връзка:
Тоя Gemini, жена му дето говори на български не разбира нищо. Каквото и да питам не схваща , извинява се и туй то . Самият Gemini схваща на английски. Как при теб , колега maiden разбира ?
-
maiden
Инсталира се добавка за БГ език и работи топ.
- димон
- Гараж: Octavia 4 FL TDI
- Обратна връзка:
Би ли споделил как !
-
sapiora
- Гараж: Skoda Kodiaq iV
Четох, че с новата актуализация на Android Auto, Google Maps щял да "вижда" през камерата къде се намираме, колко платна има пътя, ние в кое платно сме и щял да ни насочва към кое платно да се престроим за следващата маневра.maiden написа: 17.05.2026, 09:06:27Засега Android Auto няма достъп до сензорите и актуаторите на колата, както и до CAN-а, но в бъдеще това щяло да се промени заради някакви регулации да могат да се управляват и функции на колата като климатик, фарове и други.
- neshtoZabavno
- Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023
Само да вметна нещо, за са няма разочаровани и с големи надежди. Андроид Ауто може да чете и има достъп до тези данни, които му разрешава да чете оригиналната операционна система, която е инсталирана на Infotainment системата. При новите модели на вече доста марки, които излизат и са базирани на Android Automotive, това ще се случва тъй като цялата система има достъп до CAN шината на автомобила.
За да има достъп до тези данни Android Auto инсталиран на моя телефона от моята Octavia 2023-та година, софтуера инсталира в колата ми трябва да даде достъп до данните и контролите когато Андроид Ауто поиска управление на климатика например. Ако софтуера не е ъпдейтнат и не го позволява - няма как да се случи.
Ако трябва да съм честен не виждам много смисъл от някои неща, например с това да вижда и следи колко платна има пред колата и в кое платно е в момента. На мен лично ми трябва да знам само кога трябва да завия когато карам на непознато място, а според ситуацията вече гледам да се престоя колкото се може по-рано. Аз лично не вярвам тези неща да проработят при коли на Шкода преди 2024-та.
За да има достъп до тези данни Android Auto инсталиран на моя телефона от моята Octavia 2023-та година, софтуера инсталира в колата ми трябва да даде достъп до данните и контролите когато Андроид Ауто поиска управление на климатика например. Ако софтуера не е ъпдейтнат и не го позволява - няма как да се случи.
Ако трябва да съм честен не виждам много смисъл от някои неща, например с това да вижда и следи колко платна има пред колата и в кое платно е в момента. На мен лично ми трябва да знам само кога трябва да завия когато карам на непознато място, а според ситуацията вече гледам да се престоя колкото се може по-рано. Аз лично не вярвам тези неща да проработят при коли на Шкода преди 2024-та.

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ RAMAIR ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI▪️ EIBACH
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
Я пусни един линк. Не мога да си представя, че могат от страна на АА да достъпят видео потока от камерата на автомобила.sapiora написа: 24.05.2026, 21:46:06 Четох, че с новата актуализация на Android Auto, Google Maps щял да "вижда" през камерата къде се намираме, колко платна има пътя, ние в кое платно сме и щял да ни насочва към кое платно да се престроим за следващата маневра.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
и на мен не ми се вярва
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- neshtoZabavno
- Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023
Няма как да стане. Това през кабел или wifi да обработваш поток от данни от предна камера е адски много изчисления в секунда. Начина, по който би работило това е така или иначе колата вече ги изчислява тези неща и обработка потока от данни от камерата с конкретен протокол тези данни да се споделят със системи, които искат достъп до тях.Мичев написа: 24.05.2026, 22:10:08 Не мога да си представя, че могат от страна на АА да достъпят видео потока от камерата на автомобила

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ RAMAIR ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI▪️ EIBACH