Тази изглежда доста добре и е в бюджета. Може някой колега от Бургас да я погледне и да каже дали си струва разходка до морето и евентуално покупка.
https://www.mobile.bg/obiava-1177305180 ... rb-2-0-tdi
Тези също изглеждат добре:
https://www.mobile.bg/obiava-1176554459 ... erb-2-0tdi
https://www.mobile.bg/obiava-1176754306 ... dsg-170-ps
Тази може да се окаже добра възможност (обявата е доста постна, но един бърз оглед не пречи):
https://www.mobile.bg/obiava-1177177131 ... b-limuzina
Жена шофьор има нужда от помощ! [smilie=pardon.gif]
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- stanley
- Гараж: VW Passat B8.5 2.0TSI, Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
- Обратна връзка:
-
sapiora
- Гараж: Skoda Kodiaq iV
Много ме е страх да изразя мнение за да не разпалвам ненужни спорове и да напълним темата с излишна за дамата информация, НО ще опитам като държа да подчертая, че мнението ми е лично на база мой опит.
Имах дизелов автомобил и повече никога няма да купя такъв. Проблема в конкретния случай е, че бюджета Ви е нисък, което означава, че ще се "набутате" със стар дизелов автомобил, който е ниска Евро катогория, което по подразбиране означава, че в повечето градове в чужбина и скоро в България няма да може да се влиза. Другия проблем е DPF, който запушили се трябва да се смени или премахне, пранета, продухвания са пари на вятъра (напомням, че го казвам от опит). Смяната не е евтина, но няма да качи Евро стандарта. Ако се премахне, рискувате в чужбина да Ви спрат от движение и да Ви глобят(отново от опит говоря). Така, освен DPF, другия проблем са инжекторите, които ако са Bosch - добре, но ако са Denso - "моите съболезнования". Следващия, голям за мен проблем, са генерациите, които трябва да чакаш да приключат иначе нафтата отива в маслото и на 3000-4000 км. се сменя масло, което многократно ме е принуждавало да обикалям Овча купел "като на умрял душата" по 10-15 км. докато регенерацията приключи в противен случай, ако изчакаш на място - тя (регенерацията) няма да приключи и на другия ден като позагрее малко двигателя отново ще започне да регенерира; тук идва и напрежението, че никъде не може да се види кога започва регенерация и кога спира като някой са се научили да чуват кога започва вентилатора да духа.
Съжалявам за дългата драма, но исках да предупредя през какво минавах 3 години.
П.с. Ако се позапуши DPF регенерациите става все по-чести. Аз бях ги докарал на всеки 60 км. да започват и да приключват след 30-40 км.
Имах дизелов автомобил и повече никога няма да купя такъв. Проблема в конкретния случай е, че бюджета Ви е нисък, което означава, че ще се "набутате" със стар дизелов автомобил, който е ниска Евро катогория, което по подразбиране означава, че в повечето градове в чужбина и скоро в България няма да може да се влиза. Другия проблем е DPF, който запушили се трябва да се смени или премахне, пранета, продухвания са пари на вятъра (напомням, че го казвам от опит). Смяната не е евтина, но няма да качи Евро стандарта. Ако се премахне, рискувате в чужбина да Ви спрат от движение и да Ви глобят(отново от опит говоря). Така, освен DPF, другия проблем са инжекторите, които ако са Bosch - добре, но ако са Denso - "моите съболезнования". Следващия, голям за мен проблем, са генерациите, които трябва да чакаш да приключат иначе нафтата отива в маслото и на 3000-4000 км. се сменя масло, което многократно ме е принуждавало да обикалям Овча купел "като на умрял душата" по 10-15 км. докато регенерацията приключи в противен случай, ако изчакаш на място - тя (регенерацията) няма да приключи и на другия ден като позагрее малко двигателя отново ще започне да регенерира; тук идва и напрежението, че никъде не може да се види кога започва регенерация и кога спира като някой са се научили да чуват кога започва вентилатора да духа.
Съжалявам за дългата драма, но исках да предупредя през какво минавах 3 години.
П.с. Ако се позапуши DPF регенерациите става все по-чести. Аз бях ги докарал на всеки 60 км. да започват и да приключват след 30-40 км.
-
NRG
- Гараж: Октавиа 3 2.0D
Успешно се се лекуват проблеми с ДПФ Адблу и подобни. Грета е наясно с това и драмите не са толкова огромни какно ги представяте. Вашият случай си е ваш и не значи, че всички трябва да последват вашата драма. Имам 2 дизелови антомобила. Единият се кара само и единствено градско, другият само и единствано извън градско. Градският е с премахнат ДПФ и няма абсолютно никакви проблеми. Другият е с ДПФ и също няма никакви проблеми.
- FaKeR
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;
Тук е тънкият момент - за да нямаш драми с градският трябва ние да дишаме саждите му. И аз имам градски дизел, но също като колегата по-горе (за щастие на моменти само) се налага да въртя като простинал кон, за да се регенерира филтъра. За мой късмет съм до тангентата, та не се чудя много много къде да ходя.
Преди три години го закарах да се свали и изпере, за да продължа да го ползвам. Не се чувствам окей ако знам, че не съм опитал каквото ми е по силите. Ако не стане вадя 1000 евро и го сменям. По-добре двигателя да се души, отколкото децата ми.
Дизел само за кола, която се кара редовно по скоростен път, иначе не.
Преди три години го закарах да се свали и изпере, за да продължа да го ползвам. Не се чувствам окей ако знам, че не съм опитал каквото ми е по силите. Ако не стане вадя 1000 евро и го сменям. По-добре двигателя да се души, отколкото децата ми.
Дизел само за кола, която се кара редовно по скоростен път, иначе не.
-
mazut
Факер няма смисъл. Ще почнат да те убеждават как тецовете, вецовете, циганите и марсинаците колко повече замърсяват от неговата кочина без ДПФ. Каузата е загубена когато се опре до съзнание. Само тояга и ако и това не свърши работа лопата. Така е по тези ширини.
- stanley
- Гараж: VW Passat B8.5 2.0TSI, Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
- Обратна връзка:
Най-вероятно "Колежката" отдавна е с нов автомобил и въобще не влиза да чете тук (или поне последните 2 месеца).
Дискусията ми се струва леко безмислена.
Дискусията ми се струва леко безмислена.
-
sapiora
- Гараж: Skoda Kodiaq iV
И аз забелязах, че темата е от преди 2 месеца, но беше късно. Нямах вече бутон за редакция на съобщението.