Привет колеги,
Ще напиша кратък отзив за новата ми платформа за колела: Thule Epos 3

Тия дни беше по Елена с мен и обратно. Отзивите ми са повече от положителни. Всичко е толкова лесно и просто. Окабеляване, стойката за номер - всичко е в едно. Закачаш платформата за около минута. Колелото е там след още една минута. Закрепване и захват са на топ ниво като има заключване на основната платформа около теглича, и заключване на дългото рамо към рамката на колелото (същото това рамо може да се закрепи и за гума/капла). Всичко е изключително стабилно. Единствено за карбоново колело и капли ще слагам някаква допълнителна защита като парцал/гумена защита на каплите - дългото рамо и то ще ходи към гума/капла. Thule предлагат аксесоар за защита на карбонова рамка, но ми се струва удачно да захващам дългото рамо към гума/капла. Единствен минус, над който разсъждавах: платформата е тежичка (от долната й страна има 2 колелца, за да улесни пренасянето към колата ако е далеч) около 22 кг по памет. Ако спирате на междинна точка да се качите на колелото, човекът, който ще се погрижи за платформата трябва да може да я свали. Ако отивате на закрит комплекс и/или къща/дом - никакъв проблем. В моят случай, на междинната точка, където свалихме колелата, аз свалих платформата и се наложи да сваля 2 задни облегалки, за да я побера в легнало положение в багажника на 7 местен Кодиак 1. В празен багажник се побира.
Надявам се, че съм бил полезен.
Поздрави!
Послепис: Забравих да спомена най-важната за мен екстра на този багажник. Натискаш един педал в края на платформата (точно под третата табела) и тя се чупи - отваряш си спокойно багажника и ровиш за всички неща, които си забравил
![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx