Дефекти и повреди по време на гаранционния период на Шкода Карок и Шкода Камик

Модел Yeti от 2009 до 2017
Karoq от 2017
Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Karykoff

Škoda Фен

Гараж: Karoq 1.5 TSI, ръчка
ex: Touran 1.9 TDI, ръчка

Мнение от Karykoff »

Карал съм общо 3 тестови Карока на ЕТ. Два с DSG и един с ръчна кутия. Моят също е с ръчна. При всички го има поведението, като може би при автоматика е една идея по-овладяно, но е налично.
Аватар
blindbard

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
Обратна връзка:

Мнение от blindbard »

Karykoff написа: 29.03.2026, 18:16:12 Относно проблема, който имам с тегленето надясно при потегляне
И при мен е така, но завъртането на волана на дясно е съвсем леко, сравнено с Вашето. Досега не го бях забелязвал, защото не съм потеглял от спряло положение без ръцете на волана. Не мисля, че е дефект, а може би някакво инжинерно решение. При скорост до около 90 км./ч. воланът си стои стабилен и без отклонения, ако настилката е добра и без наклон.
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
Аватар
Karykoff

Škoda Фен

Мнение от Karykoff »

Воланът стои стабилен при всички скорости. При подаване на газ задвижването на колата го придърпва допълнително надясно, допълнително към профила/наклона на пътя. А при вече развити скорости това придърпване може да се усети най-лесно като се провери поведението на колата при права отсечка и подаване на газ до каква степен си стои в линията. След това същото, но се пусне на свободна или просто се освободи педалът на газта - в този случай колата се насочва значително по-малко надясно като й влияе единствено наклона на пътя. Подаде ли се газ в същите условия това насочване се засилва.
Аватар
krachunov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4

Мнение от krachunov »

Karykoff написа: 30.04.2026, 14:34:48 Класически скандал ми е трудно да вдигна, просто не ми се получава.
Разбира се. Не говоря да отидеш и да правиш селски панаир. По каналния ред пишеш на сайта им, пишеш на чехите. Пишеш до КЗП. Ако си лизинг и на него.
Защото каквото и да сте тествали, няма сила на земята да ме убеди, че при подаване на газ е "нормално" колата да бие на някъде, АЛЕ па и волана да върти.
При реглажи и смяна на гуми, първото което правя е да изляза на права, на която мога да вдигна от 20 до 120 и да съм пуснал волана.
Когато е имало теглене, то е било някакъв проблем.
Но нито моя, вече над 30к нито тестовия, който беше бензин пак автомат е дърпал.

Мани другото, ама ако е лизингова и утре я върнеш. От лизинга правят оглед. И ще ти кажат тая кола бие... и че ти си я батисал

Може да съм изпуснал, а тествал ли си с други гуми.
Аватар
Karykoff

Škoda Фен

Мнение от Karykoff »

Първото посещение в ЕТ Пловдив беше със заводските 17-ки джанти и гуми. След посещението си взех 18-ки с нови гуми - абсолютно същото поведение, никаква разлика. Второто посещение, което беше в София бе с 18-ките.

Относно писането - пусках мейл до каквото намерих като адреси в ЕТ сайта, до инфо-скода.чх, както и добавях каквото ми попадне от международния сайт като разни отговорници по модел и т.н. От чешка страна нищо освен препращане към локалния сервиз от инфо-скода мейла. Пуснах и през формата на сайта на ЕТ същото съдържание.
Развитието бе, че първо ме каниха втори път в Пловдив, като им върнах, че държа на друг сервиз, друго мнение. Тогава ме пратиха в ЕТ Дружба София. Сервизният мениджър там ме прием и ме срещна с човек от сервиза. И двамата ме убеждават, че е нормално. Твърдят, че и Октавия е така, като им казвах, че не е, защото съм карал и знам. Вчера пак карах Октавия - ами нищо общо. Върви точно както се очаква да върви една изправна кола. Работата е там, че като съм карал 3 тестови Карока - от Пловдив, Стара Загора и София - и трите се държат така, то съм склонен да вярвам, че е нормално или е много често срещан дефект при 1.5 TSI, който не признават за такъв.

Наистина ми е интересно колегите с Октавия vRS (само на предно) дали имат и те такова поведение?
Аватар
ba7ka7a

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 FL Combi 2.0TSI 4x4

Мнение от ba7ka7a »

Аз тая работа с torque steering отказвам да я приема. Абсурд. Предишната ми кола също беше с напречно разположен двигател (V6 дизел) и кутия с хидро, и само на предно. Естествено лявата полуоска беше по-къса от дясната. Фабрично двигателя правеше 450 нм още от 1600 оборота и залепяше доволно на седалката. Никога не е дърпала на някъде, с ръце, без ръце, няма значение. ESP беше съкращението (electronic stability program) и съответният компютър следеше полуоските да получават различна сила заради различната си дължина.
Аватар
димон

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 FL TDI
Обратна връзка:

Мнение от димон »

Батка,
предишната ти кола беше Audi. Те са с надлъжен двигател . Аз голямо ауди с напречен двигател не съм виждал...
Аватар
ba7ka7a

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 FL Combi 2.0TSI 4x4

Мнение от ba7ka7a »

димон, Citroen C5 X7 с ей този двигател: https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_AJD- ... /TDV6/SDV6
Изображение
;)
Аватар
димон

Škoda Фен²

Обратна връзка:

Мнение от димон »

Аз от ситроени не разбирам, помня само че беше писал, че предишната ти била 3.0 ТДИ, което ще рече, че не е Ситроен...
Аватар
димон

Škoda Фен²

Обратна връзка:

Мнение от димон »

Моя грешка, Сорри :
"Аз съм с 2.0 тси 4х4 и ако не беше факта, че 5 години карах 3 литра v6 би турбо дизел, щях да се шашна от разхода. Или с други думи ако минаваш от 1.6 дизел на 2.0 бензин разликата в разхода ще е огромна. Градско, час пик, броня до броня, мърдане по 2 метра и средна скорост 12~14 км/ч гори към 15 ..." - казва Батката...
Останал съм в заблуда, че е ТДИ V6 -моя грешка... [smilie=pardon.gif] Черпенето от мен където кажеш !!!

п.п. понякога и Аз греша.... [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
димон

Škoda Фен²

Обратна връзка:

Мнение от димон »

ba7ka7a написа: 04.05.2026, 20:48:52 димон, Citroen C5 X7 с ей този двигател: https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_AJD- ... /TDV6/SDV6
Изображение
;)

Не е сложен двигател, само че малко обемист и неудобен сякаш...Може ли да сложиш примерно алтернатора отзад...
nitroverfs

Шкода Новак

Мнение от nitroverfs »

От тези калобрани взе да набиваш грешки [smilie=sarcastic.gif] 😎
Аватар
krachunov

Škoda Ентусиаст

Мнение от krachunov »

Karykoff написа: 29.04.2026, 21:34:07 След писането на мейли и т.н. се стигна до днешния записан час в ЕТ Дружба.
Общо взето и техните думи са, че това е нормално поведение (корпоративно казано "феномен"), което е налично също при Камик и Октавия. Според тях.
Бих се разходил до там да ги кача и да ги питам КОЕ е нормално и да ги питам, защо моята не прави това НОРМАЛНО нещо. [smilie=hunter.gif]
Аватар
Karykoff

Škoda Фен

Мнение от Karykoff »

Веднага ще кажат, че при теб 4х4 компенсира това поведение [smilie=pardon.gif]
Аватар
krachunov

Škoda Ентусиаст

Мнение от krachunov »

Нали, има логика 4х4 решава проблема с въртенето на волана.
[smilie=pardon.gif] [smilie=hunter.gif]
Ако е толкова масово и по чужди форуми ще има такива теме. Гледал ли си ?
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kamiq, Karoq, Yeti”