Skoda Elroq

Електрически модели на Шкода
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
radko87

Шкода Новак

Skoda Elroq

Мнение от radko87 »

Много го умувах сутринта докато си пих кафето и реших: 85-ца, ниво Селекшън с пакети Max, driver,winter, термопомпа, теглич и разни там аксесоари. Минах през Еуратек и я поръчах. Сега почва чакането.

Между другото новата ценова листа за 2027 модификацията е излязла, цената е нагоре и вече е в сила. Дадоха ми сервизното обслужване за 5 години бонус- не ме то е нещо сериозно в тая кола.

Бях на косъм да взема VRS но се разубедих.
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Skoda Elroq

Мнение от igeorgiev82 »

radko87 написа: 24.04.2026, 16:32:41 VRS но се разубедих
Какво те разубеди?
rts

Škoda Фен²

Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024

Skoda Elroq

Мнение от rts »

И от мен един въпрос - взе ли я с 10 % отстъпка, защото гледам че вече я няма старата ценова с намаленията? И MY 26 или MY 27 поръча?
radko87

Шкода Новак

Skoda Elroq

Мнение от radko87 »

igeorgiev82 написа: 24.04.2026, 17:42:59 Какво те разубеди?
Няколко неща, които са по-скоро субективни, отколкото нещо друго . По-тежка е и съответно range-a страда от тази работа и съответно радиуса на завой от 9 отива на 10 и нещо метра. 4х4-то не ми трябва, но удобството при маневри в тесни пространства ми се видя по-ценно. Разликата във вървежа сигурно е голяма, но и тая на задно ми се стори като ракета.

Основния ми проблем са огромните джанти и салона от алкантара. Тествах този салон и на мен лично ми се струва, че лятото ще е неприятно с него. Моето семейство + кучето са едни малки хуни и си представям на какво ще заприлича алкантарата след 2 месеца. VRS-a започва от 53к, но е щедро наблъскан с екстри. Аз заложих на повече комфорт и по-малки джанти - 19-ки, които за мен са плюс.
rts написа: 24.04.2026, 17:57:33 И от мен един въпрос - взе ли я с 10 % отстъпка, защото гледам че вече я няма старата ценова с намаленията? И MY 26 или MY 27 поръча?

Поръчах MY27 и ми дадоха 10%, които ми бяха обещали. Докарах я до 50К.

п.п. Има някакъв андроид от Harman, с по-добро аудио, субуфер и още нещо + V2L/V2H които преди лисваха, вече има и преден багажник
Ивайло Елрог

Шкода Новак

Skoda Elroq

Мнение от Ивайло Елрог »

Здравейте на всички нов съм и наскоро си взех Елрог 85 впечатленията са ми мн добри като вървене и комфорт!! Но моя тропа нещо отзад в дясно дали някой друг е имал този проблем!!! Седя в шкода 3 дни но без резултат сега чакам Чехите да установят проблем за да пуснат акция но до тогава май ще си я карам тропаща!!!
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Пакета lodge е с кожа на таблото не с плат!!!
Последно промяна от Ивайло Елрог на 04.05.2026, 09:02:58, променено общо 1 път.
Ивайло Елрог

Шкода Новак

Skoda Elroq

Мнение от Ивайло Елрог »

radko87 написа: 23.04.2026, 21:30:34 Ясно. Ще го обмисля. Жената ме подканя да си сложа всички екстри
radko87 написа: 23.04.2026, 14:34:57 Термопомпата я взимам заради по-дълги пътувания зимата. От това, което чета ми се струва, че MEB платформата не я ползва оптимално. Иначе за на къси разстояния, няма много икономически смисъл. Според вас Heads-up дисплея и електрическите седалки заслужават ли си ? Мен това ме мъчи в момента. DCC-то не ми е приоритет. Пробвах без, и окачването ми допадна. 19-ките са моя избор. Живея на село и с тия 20-ки или 21-ци .... не ми се мисли
radko87 написа: 23.04.2026, 14:34:57 Термопомпата я взимам заради по-дълги пътувания зимата. От това, което чета ми се струва, че MEB платформата не я ползва оптимално. Иначе за на къси разстояния, няма много икономически смисъл. Според вас Heads-up дисплея и електрическите седалки заслужават ли си ? Мен това ме мъчи в момента. DCC-то не ми е приоритет. Пробвах без, и окачването ми допадна. 19-ките са моя избор. Живея на село и с тия 20-ки или 21-ци .... не ми се мисли
acc на ботевградско в средна лента с активно acc карам засича знака за отбивката на Владимир Вазов и набива спирачка за да спази ограничението 30 не е мн адекватно в града може би за магистрала ще е ок ако по пътя не са забравили някой знак 50 !!!!
Последно промяна от Ивайло Елрог на 04.05.2026, 08:35:30, променено общо 1 път.
Аватар
martinp

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL 2.0 TDI 4x4 7DSG 200hp

Skoda Elroq

Мнение от martinp »

Какво общо има DCC с четенето на знаци?
Изображение
Ивайло Елрог

Шкода Новак

Skoda Elroq

Мнение от Ивайло Елрог »

Моя грешка за acc исках да кажа!!!
rts

Škoda Фен²

Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024

Skoda Elroq

Мнение от rts »

Ивайло Елрог написа: 04.05.2026, 08:15:49 Здравейте на всички нов съм и наскоро си взех Елрог 85 впечатленията са ми мн добри като вървене и комфорт!! Но моя тропа нещо отзад в дясно дали някой друг е имал този проблем!!! Седя в шкода 3 дни но без резултат сега чакам Чехите да установят проблем за да пуснат акция но до тогава май ще си я карам тропаща!!!
Скоро колегата @storm1st имаше проблем точно с тропане отзад в дясно на двугодишен кодиак РС 1 фл. Какво ли не рови и тества, най-накрая се оказа развита гайка на амортисьора, за което ЕТ много добре знаеха и още при приема на колата му са заявили, че е на 90 % от това и му го отстраниха по гаранция. Не вярвам на толкова нова кола да е това, но пък знае ли човек. Свържи се с него на лични или му виж последните постове, някъде там беше описанието.
Ивайло Елрог

Шкода Новак

Skoda Elroq

Мнение от Ивайло Елрог »

Понеже мислех ме ме баламосват карах тестови но и там го имаше малко по глухо но и от двете страни майсторът им с когото се возих ми каза че са проверили точно гайките на амортесьора и каза (всичко е стегнато карай спокойно ще пуснем въпроса към чехите )и аз карам [smilie=music.gif]
Аватар
chill

Škoda Фен²

Гараж: Дакел 280

Skoda Elroq

Мнение от chill »

Ивайло Елрог написа: 04.05.2026, 11:06:31 карах тестови но и там го имаше малко по глухо но и от двете страни
Тестовия с DCC ли беше и твоята с DCC ли е? Кога се появява тропането, при преминаване на неравност?
Ивайло Елрог

Шкода Новак

Skoda Elroq

Мнение от Ивайло Елрог »

Казаха че е като моя с обикновени при малки издатини като трамваините релси!!! при голяма вдлъбнатина го няма там амортесьора поема и се връща без този шум!!!
Ивайло Елрог

Шкода Новак

Skoda Elroq

Мнение от Ивайло Елрог »

chill написа: 04.05.2026, 11:23:18
Ивайло Елрог написа: 04.05.2026, 11:06:31 карах тестови но и там го имаше малко по глухо но и от двете страни
Тестовия с DCC ли беше и твоята с DCC ли е? Кога се появява тропането, при преминаване на неравност?
Казаха че е като моя с обикновени при малки издатини като трамваините релси!!! при голяма вдлъбнатина го няма там амортесьора поема и се връща без този шум!!! Тропането си го има от изкарването от шоурума !!!Колата беше налична в надежда и си я взех дори не съм правил тест драйф преди това просто ми хареса а и трите изофикса ми бяха приоритет цената също беше добра 40600€!!
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: vRS Challange 2.0 TSI
Обратна връзка:

Skoda Elroq

Мнение от zloQQ »

Честита електричка :)
Безаварийно да служи!
Да не тропа от скобите за които се фиксират облегалките на задните седалки? О3 имаха такъв "проблем" по спомен. Сваляш облегалките, навиваш "рошава лепенка" на скобите (или там, както се казват) и заключваш облегалките отново. Може да спре да тропа, знае ли човек...
Ивайло Елрог

Шкода Новак

Skoda Elroq

Мнение от Ивайло Елрог »

Чува се от долу от гумата щом имам развитие ще пиша тук за бъдещите собственици ако тръгне да се продава повече че до сега ги няма още много много!!!иначе казаха че са пробвали със свалени седалки са карали пак тропа един се возел в багажника и така не са установили проблема !! [smilie=search.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Elroq, Enyaq iV”