Какво гориво зареждате? Използвате ли добавки, какви?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Mirko
- Гараж: Шкода Октавия 2006
- Обратна връзка:
Демек трябва да се преработи едва ли не целия двигател та да става за Е20
производителите ще набият маса пари както с електричките и ще си ги избият от клиента както винаги! След 5 години Октавия ставаща за Е20 ще е на цената на S клас сега 
- Stoyanov
- Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.
Най ме кефи „Икономиите на парникови газове се удвояват в сравнение с Е10.“ Еми да, 20% е двойно на 10%, ама голямата революция ... Ако се гледат и коментират парникови газове, то алтернативата са електричките, при които няма такива.
Много излишно ми се вижда да набиват пари в това, което и без друго се опитват да го махнат.
Много излишно ми се вижда да набиват пари в това, което и без друго се опитват да го махнат.
- lybrator
- Гараж: '16 Ibiza Cupra 1.8 192 FWD MQ350
'18 Tiguan 1.4 150 4motion DQ250
'19 Leon Cupra ST300 4drive DQ381
В Гърция има 'културна' особеност. До 2011та не е можело да имаш лична дизелова кола. В последствие махат забраната, но те така и не подкарват много дизели. Даже от двама гърци съм чувал, че нямат и добри майстори за дизелови мотори. Съответно няма и търсене явно толкова и цената е надолу.smoke написа: 19.04.2026, 10:42:36 V-Power Diesel = 1.999 EUR
А у нас V-Power Diesel = 2.07 EUR !
Иначе бензините в Гърция са по-скъпи от България:
V-Power 98 = 2.168 EUR
V-Power Racing 100 = 2.495 EUR
Докато ние ако можем да изкупим на целия свят скапаните печки, за миг няма да се замислим.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Това с по-евтиния дизел е по-скоро изключение, от колкото правило в ЕС. Повечето страни, особенно при кризи, дизела скача драстично над бензина, просто, защото консумацията/търсенето на дизел е много по-голяма.
И все пак у нас е евтино. Докога - незнам. Но сравнено с Европа тук се сипва без пари. За мижавата цена на винетката пък съвсем няма какво да се коментира. Като сложиш и никакъв технически контрол на стари таралясници, у нас продължава да е безумно евтино да притежаваш и ползваш автомобил. И то не по един, а по няколко да си имаш, не е никакъв проблем.
Това пък е нашенската "културна" особенност.
И все пак у нас е евтино. Докога - незнам. Но сравнено с Европа тук се сипва без пари. За мижавата цена на винетката пък съвсем няма какво да се коментира. Като сложиш и никакъв технически контрол на стари таралясници, у нас продължава да е безумно евтино да притежаваш и ползваш автомобил. И то не по един, а по няколко да си имаш, не е никакъв проблем.
Това пък е нашенската "културна" особенност.
Бееееее.....
- mariyan
- Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG
Имат голяма разлика в акцизната ставка на двете горива. 41 цента за литър дизел и 68.1 цента за литър бензин. Разликата идва от там.
- ba7ka7a
- Гараж: Octavia 4 FL Combi 2.0TSI 4x4
Цената на бензина на световната карта в долари за галон (1gal = 3.8l)

В Либия плащат 9 цента, докато в Хонг Конг 15.65
Нас са ни сложили на 117-то място със 6.39
https://www.visualcapitalist.com/mapped ... -to-15-65/

В Либия плащат 9 цента, докато в Хонг Конг 15.65
Нас са ни сложили на 117-то място със 6.39
https://www.visualcapitalist.com/mapped ... -to-15-65/
-
sapiora
- Гараж: Skoda Kodiaq iV
Много интересно, върху картата на Румъния са написали България.
И да не звуча като сапм, може ли да ме посъветвате дали и има ли смисъл да зареждам скъп А95 (с добавки) или няма. Минавам от дизел на бензин, та затова питам.
И да не звуча като сапм, може ли да ме посъветвате дали и има ли смисъл да зареждам скъп А95 (с добавки) или няма. Минавам от дизел на бензин, та затова питам.
- ba7ka7a
Да, има грешка... не са им много ясни тези територии.
Нито разлика в ускорението, нито в разхода съм забелязал.
За протокола: днес заредих 100 октана на Шел докато свърши на колонката
Такова нещо не ми се беше случвало
Трябваше да допълня още 10 литра 95
Цените им бяха съответно 1,79 и 1,69
Май все тая според мен. Аз ги редувам V-Power 95 и 100 октана ей тъй за плацебо ефекта.
Нито разлика в ускорението, нито в разхода съм забелязал.
За протокола: днес заредих 100 октана на Шел докато свърши на колонката
Такова нещо не ми се беше случвало
Трябваше да допълня още 10 литра 95
Цените им бяха съответно 1,79 и 1,69
- krachunov
- Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4
Колеги тая мантра със 100 октана за коли предвидени с 95 не я разбирам.ba7ka7a написа: 26.04.2026, 20:05:33 Май все тая според мен. Аз ги редувам V-Power 95 и 100 октана ей тъй за плацебо ефекта.
Значи скъпия ОК , има добавки може би нещо чисти помага...евентуално... Ако цял живот е карана с такова. Ако е на половин милион, тия 50 резервоара дето ще сипеш докато е при теб, няма да я върнат към живот.
Ама 100 октана са само пари на вятъра.
Глупостите дето как ставала видиш ли 40 коня отгоре, са абсолютни глупости.
Готиното на физиката е, че не я интересува личните ни вярвания и убеждения.
- ba7ka7a

Щото пише min 95 не са написали max и за това
Иначе съм съгласен, че няма много смисъл.
-
sapiora
Аз за А-95 V-Power питам защото нали има добавка (уж) и някъде бях чел, че за хибридите било по-добре с добавка, че повече време издържал бензина преди да започнат някакви химични процеси. Това е сравнение между A-95 и A-95 с добавка, в моя случай V-Power.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Лелей... какви легенди се измислят.
Бееееее.....
-
sapiora
Именно затова питам. Да знам дали да продължавам с по-скъпия или няма смисъл.
-
xektop
- Гараж: Kia Ceed SW 1.5 T-GDI 7 DTC GT LINE
Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE
Ако държиш да има добавка, по-добре си сложи ти на обикновен 95. Поне ще знаеш какво си сложил точно. А дали ще има ефект...
https://www.senax.bg/bgr/dobavka-za-sta ... enzin.html
https://www.senax.bg/bgr/dobavka-za-sta ... enzin.html
- krachunov
- Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4
Ти кажа карах тойота хибрид около 90к км.
Сипвал съм предимно шел/омв премиумите и лукоил обикновен.
И не по един два пъти, а хиляди километри и то САМО от един шел да речем от едно ОМВ от един лукоил.
Пътя е сравнително константа, както и времето по което минавам. Та мога да ти кажа, че няма НИКАКВА разлика. Ама никава никаква.
Както няма разлика между бензин/дизел в Сърбия/Хърватска/Словения/Австрия и България. Нито в разхода, нито във вървенето нито в шума. Само в цената.