Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Tuscany написа: 20.04.2026, 08:24:00
В тая връзка имам едно чудене - ако напръскам предницата с BugOut и след това я изплакна обилно с ONR 256:1 с IK Spray, без да я пипам, и я оставя да изсъхне, ще стане ли драма от препарата и петна?
Понеже нали имам пълно бойно снаражение, но нямам как да мия в гаража, тия дни няма да успея да посетя мивка и се чудя дали да не направя едно такова половинчато, че предницата е с бая мушици вече 6 дни.
Ако предницата не е толкова зле и бубите са пресни аз пръскам с пулверизатор OnR 64:1 и след това измивам ако мога или с 1-2 влажни микрофибъра забърсвам хубаво.
С хубави кърпи и достатъчно OnR няма как да надереш боята ако пипаш леко и в една посока (без кръгови движения).
Hristiyan написа: 15.04.2026, 10:11:11
Мокра кърпичка върху цвъчката, и залей с вода, и да постои така 5 минути. Кърпичката задържа водата, а водата ще разкисне каквото трябва.
Това подейства много добре - на всяко петно (бяха общо 4) - по 2 мокри кърпики и поливах (по-скоро навлажнявах) кърпичките. След 30 мин - още докато нанасях препарата и всичко се беше разтекло и се отми.
Не вярвах че толкова лесно ще паднат тези засъхнали "петна" ! По лака няма НИКАКВИ поражения !
Благодаря за жокера
Последно промяна от SimichOil на 20.04.2026, 11:55:36, променено общо 1 път.
В крайна сметка се оказах на автомивката - комбинацията на CarPro Bugout и Bilt Hamber Touchless, заедно със силното налягане на мивката, нещата заспаха. WetCoat-а от преди 2 седмици беше още там.
Какъв rinseless ползвате? Имам още 1/4 бутилка ONR v5 и се чудя с какво да сменя. Гледам, че v6 нещо не го долюбват, ама в България няма много избор. Чудя се дали да не си търся отвън DIY Details Rinseless.
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 155hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
Hristiyan написа: 15.04.2026, 10:11:11
Мокра кърпичка върху цвъчката, и залей с вода, и да постои така 5 минути. Кърпичката задържа водата, а водата ще разкисне каквото трябва.
Това подейства много добре - на всяко петно (бяха общо 4) - по 2 мокри кърпики и поливах (по-скоро навлажнявах) кърпичките. След 30 мин - още докато нанасях препарата и всичко се беше разтекло и се отми.
Не вярвах че толкова лесно ще паднат тези засъхнали "петна" ! По лака няма НИКАКВИ поражения !
Благодаря за жокера
Супер, радвам се, че е помогнало
В такива ситуации най-важното е да се изчисти максимално бързо (дори и с подръчни материали), докато не е направило поражения по кака.
bega4kata написа: 20.04.2026, 11:24:00
Просто преди всеки дълъг път с висока скорост, напръсквате леко от далече със силиконов спрей предницата. После много лесно се отстраняват.
Приятелю мой, кажи марка, или най-добре дай линк за тоя "лайф хак"
В интерес на истината аз този хак не съм го пробвал, чувал съм/чел съм, има логика мушиците да не полепват и изсъхват ако челните елементи са мазни. Някой ден ще пробвам на огледалата за да видя ще има ли разлика.
Нееее, как с ВД. В никакъв случай.
Какъвто и силикон за пластмаса да е става.
Примерно този ползвам в момента:
Антистатичен е . Това е много важно. Защото не събира прах!!!
GUNTER SERVICE ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ