Superb Sportline 2.0TSI 265 4x4 - Църната Маца

Всичко свързано с модела Супърб, произведен след 2024г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
mordo

Škoda Фен²

Мнение от mordo »

Каквото го нападнахте човека.... Не от вчера Шкода влага некачествени чистачки. Мисля, писал съм някъде из темите за моето бяло пате - сходен случай. Оригиналните не изкараха и една година. След това минах на евтини китайчета - същата работа, докато не се спрях на Bosch. Последните карат вече сигурно четвърта година и още държат добре.
Поздрави.
rts

Škoda Фен²

Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024

Мнение от rts »

Да добавя и аз мнение относно качеството на оригинално вградените - колата беше купена 2023 г. август (Шкода Кодиак). Още от самото начало си поскърцваха по малко, като във времето се увеличи много - и предните и задната включително. КОлата е гаражна, на слънце не са седяли за да се опекат, почиствани са перата редовно. Тук във форума прочетох за бош аеротуин, смених и предни и задната и стана съвсем друго - никакъв, ама абсолютно никакъв шум. Явно има лоши партиди и в оригинално вгражданите. Интересно е, че след като ги свалих подробно ги огледах, но оем номер не видях, даже никакъв номер нямаха, нито щампи на vw или skoda.
Последно промяна от rts на 02.04.2026, 11:14:11, променено общо 1 път.
Аватар
Kiko

Škoda Ентусиаст

Гараж: Служебна Dacia Duster

Мнение от Kiko »

Октавия 4 FL купена Декември 2024г. - чистачките от завода бяха тотал щета. Смених ги с Bosch и се оправиха нещата.
На морето колите са най-бързи!
edisonov

Шкода Новак

Мнение от edisonov »

Същия проблем, но на нов Голф 8.5. Чистачки на 6 месеца от март до септември 2025 и в кофата. Само скърцаха, прескачаха и нищо не чистеха, а лятото не като да са ползвани много и през деня колата стои на подземен паркинг на тъмно и хладно. И трите чистачки се скапаха и също бяха без никакво обозначение по тях. Преди години с оригинални чистачки карах 3-4 години сега не. Взех си Бош и вече пак 6 месец, но си продължават да работя като в началото без забележка. Боша от опит ми до сега кара до към 2 години без пробелми и започва да маже, но за цената си е приемлив.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Подозирам, че иде реч за различни подизпълнители. Затова един е ОК, друг къса клечка.
Бееееее.....
Аватар
coverdale

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21

Мнение от coverdale »

На жена ми на Т-Рока оригиналните ги смених още на първата година.Скърцаха и мажеха яко.При положение,че колата е в топъл гараж.Евгени ми даде някакви,май Бош и две години са си екстра.
Явно слагат някакви боклуци още в завода.На Октавията и БМВ-то вече две години не са мръднали. [smilie=pardon.gif]
Аватар
smoke

Škoda Ludicrous

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

Навремето за моята О2 си купувах от Порше София Изток само гуми за чистачките (има ги като резервна част, 1K0955429B, Windshield Wiper Blade Refill) и си ги сменях на наличните ми чистачки. Гумите бяха много добри, струваха 14-15 лева едната. Сега погледнах в сайта им - има ги и сега, но вече са доста по-скъпи - единична цена с ДДС 23.32 лв. / 11.92 €, което леко ги обезсмисля като вариант.
https://spareparts.porschebulgaria.bg/? ... rtId=11506
Аватар
martinp

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL 2.0 TDI 4x4 7DSG 200hp

Мнение от martinp »

Моите предните вече втора година са добре. Задната сърца по стъклото от ден първи, но и аз съм я изключил по принцип, и не ми пречи..
Изображение
Аватар
revellski

Шкода Новак

Гараж: Gaps

Мнение от revellski »

Току що хвърлих и моите - Супърб май 2025г... Кара се от гараж до гараж, явно и аз не натискам копчето както трябва [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
andreev

Škoda Racer

Гараж: Škoda Octavia 4 RS, 2.0 TSI, 7DSG - Stage 3

Мнение от andreev »

Моите пък са оригиналните и са супер, януари 2021 е колата [smilie=pardon.gif]
Аватар
ataknav

Шкода Новак

Гараж: '25 Skoda Superb Sportline 265 4x4

Мнение от ataknav »

Здравейте,

Да изтупаме малко праха от темата, че се е понатрупал. След тихия и спокоен зимен сезон (само шофиране) дойде време и за пролетно СПА, придружено и със вътрешна смяна на "кръвта".

След слагането на летните джапанки Април месец, колата мина през освежителна процедура на керамичното покритие и оглед на фолито в Cosmos Detailing преди 2 седмици. Оценката беше, че покритието е в изключително добро състояние, което го очаквах предвид, че стои постоянно в гараж и редовно се полагат грижи за външния вид. Момчетата сложиха един нов слой покритие и вече лъщи :)

Изображение

Изображение

Имаше, разбира се и процедура по детайлно почистване на интериора, пране на стелки и подхранване на седалки и пластмаси. Резултатът е доста задоволителен и ме кара да сядам с кеф в колата.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
The only thing to fear is running out of beer!!!
Аватар
ataknav

Шкода Новак

Гараж: '25 Skoda Superb Sportline 265 4x4

Мнение от ataknav »

След изминати почти 15000 км. от последната смяна на масло и след близо 280 моточаса, миналата седмица дойде време и за смяна на масло и нужните филтри. След толкова положителни отзиви, реших да заложа на Евгени и Трансексперт за смяната. Още по телефона ме пита дали искам да се вписва официално в сервизната книжка и да правим всичко с оригинални части, както е по предписание. Разбира се, потвърдих и така го направихме. Всички нужни материали бяха осигурени от Цецо като отново заложих на препоръчаното Ravenol 0W-20 VSE. Благодарности и на двамата за отношението и начина на работа. Както и много други колеги са писали, подредбата и чистотата при Евгени са на много високо ниво. За хората, които имат съмнения за вписването на смяната, искам да кажа, че официално се появява във сертификата на колата, така че Евгени абсолютно точно си вписва всичко и е реална алтернатива на ЕТ.

Бях поръчал от Копачек черна емблема за предния капак, но не ми беше останало време да я сложа. Евгени се нави да направи и това и вече предницата е напълно черна, без излишни сиви детайли. Така определено ми харесва повече и изглежда още по-добре в моите очи.

Изображение

Изображение

Да не забравя да добавя, че колата продължава да работи перфектно и безпроблемно и с модула на Racingline PCM, от който също съм изклюително доволен. [smilie=pleasantry.gif]

Сега остава да се дава газ и да видим на какви интересни места ще ни отведе тази година :)
The only thing to fear is running out of beer!!!
Аватар
neshtoZabavno

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023

Мнение от neshtoZabavno »

Колата е супер Ванка!
Черната емблема според мен си беше задължителна от самото начало!
Изображение

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ RAMAIR ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI▪️ EIBACH
Публикувай отговор

Обратно към “Superb IV”