Как стоят нещата с обновяване на софтуерната версия на двигателя и др. компоненти?

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
strazhara

Škoda Фен

Гараж: Шкода Октавия 1, 1.9ТДИ, ASV110к.с. 2002г. 5скорости
Шкода Октавия 4, 2.0ТДИ, DSU115к.с. 2021г. 6скорости

Как стоят нещата с обновяване на софтуерната версия на двигателя и др. компоненти?

Мнение от strazhara »

Здравейте
Интересно ми е как стоят нещата с обновяване на фърмуер версията на двигателя, ABS и др. компоненти по колата?
С OBD се вижда на софтуернта версия на двигателя, че има нова версия. Руснаците, даже предлагат такива услуги за софтуерно обновяване на всички компоненти на колата.
Изображение
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

Привет,

без да се обиждате, но нещата стоят така, че е най-добре да си карате колите и да си свиркате щом всичко работи ОК.
Особено покрай моята работа забелязвам безобразна и масова епидемия от "начетени" AI потребители.
Всеки рови нещо, чете нещо и започва да се занимава с неща , които изобщо не му влизат в работата.
Карайте си автомобила и отделете време и енергия за нещо полезно, защото преди време с ей такива ЕКО Софтуерни ъпдейти им се е.а мамата на дизелите от ВАГ Групата.
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
neshtoZabavno

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023

Мнение от neshtoZabavno »

По принцип е напълно нормално да се пускат ъпдейти на различните системи в автомобила, особено когато излизат и фейслифтови модели.
Не мисля,че при наличен ъпдейт на софтуера някой от Еуратек ще тръгне да звъни на всички клиенти с даден двигател и версия на софтуера да дойдат да го ъпдейтнат освен ако не е част от някоя кампания, която решава определен проблем.

Давам пример и с RacingLine. Техния софтуер надгражда стоковия. Тъй като на определено време пускат ъпдейти на различните stage-ове, да речем новата версия на Stage 1 за моя автомобил стъпва на новата версия на сток софтуера. Ако не флашна стоковия софтуер до последна версия не мога да инсталирам новата версия на Stage 1 или нагоре.

Аз си го имам това като професионално изкривяване и искам всичко винаги да е до последната версия, но тъй като съм се патил вече няколко пъти преди това си намирам нужната информация да видя какво всъщност включва новия ъпдейт и чакам поне един месец да видя дали ще изкочи някакъв проблем и тогава инсталирам.
Изображение

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ RAMAIR ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI▪️ EIBACH
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

strazhara, Ако толкова държиш да ъпдейтнеш, закарваш колата в ЕТ, те ще я закачат на кабела и ако има нови ъпдейти за нея, ще ги нашият.

Имай предвид, че може даден ъпдейт да е пуснат само за специфичен пазар. Т.е. това, че някой руснак го има, съвсем не значи, че се предлага и за България.
Бееееее.....
Аватар
strazhara

Škoda Фен

Гараж: Шкода Октавия 1, 1.9ТДИ, ASV110к.с. 2002г. 5скорости
Шкода Октавия 4, 2.0ТДИ, DSU115к.с. 2021г. 6скорости

Мнение от strazhara »

Нямам намерение да я ъпдетвам, просто ми направи впечетление и ми беше любопитно. Колата си върви перфектно, няма никакви бъгове с изключение, че Андроид ауто продължава да изтърва GSM и да се налага пак да го закачам, но това си е стар бъг. В последния ъпдейт на инфотейнмънта SW0311 казват, че е оправено, но при мен още не се качва за инсталация. Аз съм с 1989, но него го качвах с флашка, ръчно.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”