Kodiaq 2021 FL впечатления.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- FaKeR
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;
На ръка го пускам и понякога при последващо стартиране на колата си стои активно. Действително се самоизключва след някакъв период, но след колко време или при какви обстоятелства не съм забелязал.
Извел съм си го на бърз достъп, от падащото меню в home screen-a. По-досадното е, че никъде няма индикация дали е включено или не... докато не сваля бързото меню и не видя дали иконката свети в оранжево.
С Bolero съм, но подозирам и Columbus има същото падащо меню от началният екран.
Извел съм си го на бърз достъп, от падащото меню в home screen-a. По-досадното е, че никъде няма индикация дали е включено или не... докато не сваля бързото меню и не видя дали иконката свети в оранжево.
С Bolero съм, но подозирам и Columbus има същото падащо меню от началният екран.
- idbeast
- Гараж: Škoda Superb III 2.0 TDI 110 kW 2019
Škoda Kamiq FL 1.0 TSI 85 kW 2024
Същата работа и на двете Шкоди у дома... Уж го включвам,а следващия път като вляза в менюто,отметката,че AirCare е включено,я няма. Иначе някогашното ми Рено от 2001-ва също имаше филтър с активен въглен и датчик за замърсен въздух.Tuscany написа: 19.01.2026, 14:14:58 Ама пускаш ли го всеки път? Аз имам чувството, че го пускам и след малко се изключва. Далеч не успявам да го ползвам като "постоянна" есктра ...
"Chance favours the prepared mind."
- Lemi_
- Гараж: Kodiaq FL TSI 190 h.p.
Трябва поне веднъж да се прочете ръководството на автомобила и да се запомнят някои неща
I ask you to judge me by the enemies I have made
-
kolyo b8
- Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол
При VW, за да работи тази функция прозорците трябва да са затворени. При отваряне на прозорец или врата функцията се изключва. При включване показва каква част от купето е "прочистена". При Skoda би трябвало да е същото подобно.idbeast написа: 19.01.2026, 18:32:02 Уж го включвам,а следващия път като вляза в менюто,отметката,че AirCare е включено,я няма.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Да вземе да научи, кое е фейслифт... Иначе ревюто е обективно и безпристрастно.
Бееееее.....
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Той сигурно на 2-ката вика фейслифт
Не ми хареса и че урева бензиновите мотори като проблемни, което не е вярно.
Иначе адекватно ревю, да
Аз за това го и постнах 
Не ми хареса и че урева бензиновите мотори като проблемни, което не е вярно.
Иначе адекватно ревю, да
GUNTER SERVICE

-
kup0nq
Може ли да ми кажете какви са размерите на чистачките на кодиака? 630/530 отпред и 285 отзад ли са?
-
storm1st
- Гараж: Kodiaq Fl 2.0 TSI, DNPA
Искам да споделя какво ми се случи с колата . 41 к км , 3г и 1 месец . Kodiaq FL 2.0 TSI , 245 k. c.
Почна едно " хлопкане' отзад дясно . Леко леко и се усилваше с дните . Понеже е със 7 места мислех нещо там по седалките че се е пооткачило . Също съм с двоен под отзад и много неща в багажника . Карам и разни кашончета/ багажи също . Отначало мислех, че е нещо с коланите на 3 тия ред седалки че там влизат в едни държачи като не се ползват . Обаче пусто хлопшкане се усилва . Вадих всичко от багажник , щора свалях . Всичко възможно . И се чудя какво става . Возих сина със свалени задни седалки да слуша и той казва някъде все едно над гумата зад кечето се чува . Возиха ме мен и сякаш някъде зад капачката за гориво или някъде там.
Няма все време а и се случи малко да карам 2 седмици . На равно без неравности нищо . Отидох до ЕТ . Хората дадоха час след 1 ден . Качи се при мен човек . Записа звука и каза ,че 80 % предполага от какво е / .... иии позна /. Веднага я вкараха , вчера петък . Как да опиша звука като се появяваше : все едно брава на врата без горното езиче на дръжката а само на езика на заклюването и като духне вятър Цък цък хлоп хлоп . Аз мислех отначало че е ключалката на багажника нещо не дозаключва и се удря . Или ключалка на задна дясна врата , или там тия неща пластмаси дето излизат като с еотвори вратата да не се одраска при опиране . Е не и не .
Взех си я днес , всичко точно . Някой може ли да предположи какво е било
? И на Супър се е случвало казаха .
Аз ще Ви напиша разбира се по-късно .
Колата мина първи ГТП преглед в ЕТ края на 02 месец / едва ли има връзка това но пусто малко след това почна хлопкането/
Почна едно " хлопкане' отзад дясно . Леко леко и се усилваше с дните . Понеже е със 7 места мислех нещо там по седалките че се е пооткачило . Също съм с двоен под отзад и много неща в багажника . Карам и разни кашончета/ багажи също . Отначало мислех, че е нещо с коланите на 3 тия ред седалки че там влизат в едни държачи като не се ползват . Обаче пусто хлопшкане се усилва . Вадих всичко от багажник , щора свалях . Всичко възможно . И се чудя какво става . Возих сина със свалени задни седалки да слуша и той казва някъде все едно над гумата зад кечето се чува . Возиха ме мен и сякаш някъде зад капачката за гориво или някъде там.
Няма все време а и се случи малко да карам 2 седмици . На равно без неравности нищо . Отидох до ЕТ . Хората дадоха час след 1 ден . Качи се при мен човек . Записа звука и каза ,че 80 % предполага от какво е / .... иии позна /. Веднага я вкараха , вчера петък . Как да опиша звука като се появяваше : все едно брава на врата без горното езиче на дръжката а само на езика на заклюването и като духне вятър Цък цък хлоп хлоп . Аз мислех отначало че е ключалката на багажника нещо не дозаключва и се удря . Или ключалка на задна дясна врата , или там тия неща пластмаси дето излизат като с еотвори вратата да не се одраска при опиране . Е не и не .
Взех си я днес , всичко точно . Някой може ли да предположи какво е било
Аз ще Ви напиша разбира се по-късно .
Колата мина първи ГТП преглед в ЕТ края на 02 месец / едва ли има връзка това но пусто малко след това почна хлопкането/
Последно промяна от storm1st на 04.04.2026, 20:46:23, променено общо 2 пъти.
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
![popcorn1 [smilie=popcorn1.gif]](./images/smilies/popcorn1.gif)
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
Капачката/ключалката на резервоара?
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
-
storm1st
не не . Там са пластмаси . метал в метал или в твърда пластмаса да кажем .Такъв беше звука. Мислех ,че са едни куки в багажника които се вадят за да си окачиш нещо но и те не са . Предположихме с @rts за жилата или каквоот е там за бързото сваляне на седалките от багажника . Не , не бяха и те .Тъпото беше ,че в началото сякаш не беше толквоа силно . И хоп уж е спряло и после пак ..... И се засилваше ...
- Драгомир
- Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
При мен също се появи едно гадно хлопане при Октавия 4. По същия начин се усилва, както го описваш ти. От задния капак е, не знам точно откъде, но се чува когато капакът е затворен и го натискам надолу.
Не съм я карал още в ЕТ. Ще се радвам да споделиш.
-
storm1st
Такаа , "хлопкането" било от разхлабена гайка на заден десен амортисьор . Още човека ,който возих от ЕТ си го каза ,че e най-вероятно . Както споменах имали са и на Супърб подобни случаи . Вкараха я веднага петък след теста , потвърдиха "диагнозата" и поръчaли нещата от центален склад и по късния следобяд трябвало да я почват като дойдат .Доколкото разбрах, гайка и някакви пластмаси трябвало да се сменят. Не било наранено стъблото ... Рано съм им я бил закарал / а и най-вероятно то е доста по-здраво от гайката/ . Събота си я взех .Всичко по гаранция. Много точни от ЕТ , обясниха ми за проблема и т н т , задействаха се супер бързо . Само дето обратната връзка тегава . Колата готова одавна ама никой не се обажда , още вечерта късно петък я преместиха на клиентския паркинг . Приемчика човека каза ,че не е на работа събота и някой ще звънне ама ..... . Направо отидох на обяд и ааа ама тя одавна готова . Извиниха се и хората . Наистина голяма лудница при тях .
Как обаче се разхлабва тази гайка си ми е загадка .... Няма ли някаква контра , застопоряване ....

Едит: Като гледам картинката , гайката прилича на точна такава ,която @smoke споменава по долу . С пластмаса вътре ,която трябва да попречи на развиване .
Последно промяна от storm1st на 05.04.2026, 12:35:31, променено общо 4 пъти.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Вероятно става въпрос за гайката отгоре на оста на амортисьора, чрез която той се захваща в металната планка отгоре за купето (№5 на картинката горе). На моята О2 тези гайки са с пластмасова вложка вътре, която играе ролята на контра, за да не се саморазвива. Вероятно и при теб са такива гайки.storm1st написа: 05.04.2026, 11:59:35 Как обаче се разхлабва такава според мен гайка си ми е загадка .... Няма ли някаква контра , застопоряване ....
ABBC3_OFFTOPIC
И при мен на О2 имам през последната година едно такова неидентифицирано хлопане от едната страна, въпреки че тампоните на окачването са ОК и амортисьорите (оригиналните, на 280 хиляди километра) видимо и функционално все още са ОК. При мен преди година-две сменяха пружините отзад, понеже едната се счупи. Възможно е тогава, ако са развивали амортисьора (предполагам, че технологично се налага при смяна на пружини) да се е разхлабила гайката. Сега накрая ме навиха да сменя амортисьорите (този от другата страна беше започнал леко да омаслява), днес-утре ще ходя да вземам колата от сервиза, вече с новите амортисьори хлопането го нямало. Възможно е и при мен проблемът да е бил тайъв - гайката.