Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)

Мнение от bega4kata »

Audirulzz написа: 22.03.2026, 20:16:47 Лесно прегрява
+1
два завоя и третия маже
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
intense

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG

Мнение от intense »

Audirulzz написа: 22.03.2026, 20:16:47 Спорт контакт
Не е ли редно да се сравнява с F1 supersport? А Asymmetric-a да се сравни с premium contact?
Audirulzz

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
Обратна връзка:

Мнение от Audirulzz »

Аз си казвам от мойта камбанария как седят нещата
Меришат ми краката за да правя сравнения на две различни марки гуми
Аватар
Karykoff

Škoda Фен

Гараж: Karoq 1.5 TSI, ръчка
ex: Touran 1.9 TDI, ръчка

Мнение от Karykoff »

Някой знае ли колко вземаха за монтаж на гума в центрове като Диана, МединаМед и Примекс преди еврото и преди година горе-долу? Понеже сега искат между 15 и 18 евро като зависи "лека кола или джип е" цитирам. Струва ми се, че са забравили [smilie=pleasantry.gif] да обърнат лева в евро по официалния курс.
Аватар
smoke

Škoda Ludicrous

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

Karykoff написа: 24.03.2026, 12:01:08 Някой знае ли колко вземаха за монтаж на гума в центрове като Диана, МединаМед и Примекс преди еврото и преди година горе-долу?
По спомен, преди година и половина или две, в Медина-Мед в София за сваляне-качване-баланс (без демонтаж-монтаж на гумите) на 2 колела 18" на Octavia ми взеха нещо от порядъка на 36-38 лв, това е с включена 20% форумна отстъпка. Т.е. без отстъпката би било 45-48 лв. Ако се добави и демонтаж-монтаж, цената без отстъпка щеше да е 55-60 лв.

От порядъка на 80-85 лв беше цената миналото лято в Медина-Мед Велико Търново за монтаж+баланс (без сваляне-качване на колелата) на 4 гуми върху 17" джанти на Nissan Qashqai, пак с 20% отстъпка.
Последно промяна от smoke на 24.03.2026, 12:50:16, променено общо 1 път.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

А едно време беше, колкото цола е гумата [smilie=sarcastic.gif]
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
krachunov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4

Мнение от krachunov »

Karykoff написа: 24.03.2026, 12:01:08 центрове като Диана
в тия повече няма да вляза освен да си купя гуми.
С предната кола сменям летни със зимни. Прибирам колата и след седмица тръгвам на път. ЯКО бие след 120. Айде обратно и викат гумата била крива. И ги питам ЗАЩО като преди седмица бях при вас не е карана, не ми го казахте тогава... ми тгой колегата уу аа мръбн мрън...
монтажника вика трябва да смениш 4те гуми... това щяха да са им последен сезон 3ти или 4ти не помня. Викам му добре събирай, няма да купувам квото може си направил.
Еййй селяка като взе да се тръшка, кво ми идвате тук без пари... не само че се опита да ми пробута гуми да купувам, ами и задните балансира щото можело кормилото да ми бие от задните - разбираш ли [smilie=fool.gif]
Та плащам аз отивам при колата и чакам да ми върне секретния. Сложил го зад себе си на масата, викам секретния?
Да ще ти го дам и седи и гледа, явно чакаше бакшиш за това което съм му платил вече.
Отидох пресегнах се, взех си секрета и черта.
Явно ги беше балансирал и минах 10к без ядове и без да купувам този сезон нови.
А преди това влизам в офиса и викам да се оплача от предния ви колега... мииии ако го намерите му се оплачете.
Пълни съединители. От тия само гуми, че имат избор.
Аватар
Karykoff

Škoda Фен

Гараж: Karoq 1.5 TSI, ръчка
ex: Touran 1.9 TDI, ръчка

Мнение от Karykoff »

Кварталният гумаджия си взема на размер джанта. Иначе пак при кварталния същите гуми + монтаж идват с 20 евро отгоре от цената, която дават само за гумите при някой от големите, без монтаж. След това като добавиш ~60-70 евро монтаж при тях и става... Без отстъпки не се пазари там. [smilie=fool.gif]
Аватар
blindbard

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
Обратна връзка:

Мнение от blindbard »

Аз пък днес докато разглеждах за нов комплект летни гуми... си купих 4 зимни гуми. [smilie=search.gif] Отново заложих на Barum, модел Polaris 6, с усилени бордове. Поръчах ги от ЕТ, с DOT 2/26, като за моя размер (215/60/16, 99H, XL) цената е 92.30 евро на гума. Като бонус ще получа 4 чувала. ;)
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Seat Leon ST FR

Мнение от istoyanov »

Миналата седмица смених/завъртях от Conti TS870P на Kumho PS72 Sport

Контито субективно държи повече в дъжд, сухо, локвите по магистралите ни, в София на температури около 10 градуса. И при тръгване, и при спиране - Континентала е по-добре. Континентала държи повече на странично натоварване. Няма го заклащането като при Кумхото.
Кумхото за парите си е добре. Но не и много добре.
Кумхо Sport S PS72 е по-добре според едно по-дълго возене при @Rangel
Последно промяна от istoyanov на 06.04.2026, 21:50:35, променено общо 2 пъти.
Аватар
n_ivanov

Škoda Фен²

Гараж: > Skoda Superb 3 | L&K | 1.8 TSI - 180 к.с. | DSG 7 DQ200
> ex. Mercedes B-class | 180 CDI - 109 к.с. | manual

Мнение от n_ivanov »

Миналата седмица и аз сложих летните гуми. Тази година положението с гумите на пазара е да си ...
За жалост Максис от моя размер (235/40/19) нямаше, та от обикаляне наляво-надясно и с оглед липсата на бройки, заложих на Continental SportContact 7.

Старите Pirelli Cinturato P7 ги пенсионирах, въпреки че все още имаха доста грайфер, но за сметка на това навъртяха доста километри, а и дот-а беше доста стар.

След първият уикенд с Конти-то, съм приятно изненадан от гумите. Колата е доста стабилна при завиване, не се включва и ESP-то при рязко теъгване, единствено са ми малко по-шумни (но ги чувам само при отворен прозорец, което рядко ми се случва) и хвърлят повече камъчки.

Толкова за 4 дни каране с тях, повече в края на сезона.
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

Ти Рокът е с летни Максис от миналата година, моето мнение - доста дървена гума, поне при температура около 15 грудаса.
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Seat Leon ST FR

Мнение от istoyanov »

n_ivanov написа: 06.04.2026, 21:18:53 За жалост Максис от моя размер (235/40/19) нямаше, та от обикаляне наляво-надясно и с оглед липсата на бройки, заложих на Continental SportContact 7.
Аз съм на принципа - най-скъпата гума, която мога да си позволя. Кумхото е по договор и нямаше как по-скъпо.
Та къде е Максис (не съм карал), къде е Конти. Освен, че свършват след втория сезон друго лошо за тях не мога да кажа. Както се казва - доволен шИ останИш, батко 👌
Аватар
smoke

Škoda Ludicrous

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

n_ivanov написа: 06.04.2026, 21:18:53 заложих на Continental SportContact 7
@digitalundgrd беше казал:
digitalundgrd написа: 29.05.2025, 15:39:31 сложих светия ГрАал на ШФБ - Конти спорт 7
Аватар
n_ivanov

Škoda Фен²

Гараж: > Skoda Superb 3 | L&K | 1.8 TSI - 180 к.с. | DSG 7 DQ200
> ex. Mercedes B-class | 180 CDI - 109 к.с. | manual

Мнение от n_ivanov »

Втора зима съм със зимният Максис (по препоръка от Цецо) и съм хипер доволен от тях. Къде ли не съм се завирал по планините с тях, никога не са ме разочаровали, просто за цената са си топ. Както се казва - видяли са всичко, само на лигавата гняс в Бургас, която е я последните 2 месеца, се пързалят малко повече, но която и да е гума ще се лизга на тази смесица от прах, кал и мръсотия. [smilie=sarcastic.gif]

Иначе аз на марки не робувам, просто с оглед на удовлетворението от зимния сет, исках да пробвам и летните.

Конти досега не съм карал, та ще видим как ще е на есен, когато ще са видели всякакви условия.
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”