Въпроси за Карок

Модел Yeti от 2009 до 2017
Karoq от 2017
Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
rado26

Шкода Новак

Въпроси за Карок

Мнение от rado26 »

Здравейте! Насочил съм се към покупка на Карок 2.0 TSI 4x4 sport line 130. Бих искал да получа малко отзиви, ако е възможно. Какво да очаквам от автомобила, пътно поведение и прочие. Колата ще я кара предимно жена ми. Очкавани км- 6-7К годишно,преко сили. Планирам да ползвам поне поне 7 години, да не кажа 10. В момента имаме мазда 3 бензин 2.0, като жена ми кара по 2500 км годишно. Имал съм шкода, супърб преди около 13 години и бях доволен от нея.
Предварително ви благодаря за обратната връзка.
Поздрави и хубав ден желая на всички
Аватар
ssiliev

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 1 FL 1,9 TDI ASV (1U5)- "Бабичката"
Karoq SL 1,5 TSI ACT DXD (NU7) - "Младежа"
Обратна връзка:

Въпроси за Карок

Мнение от ssiliev »

VesCo, е със същата конфигурация. Ще го сръчкам да напише "два-три реда". Отзивчив е, като види ще пише. [smilie=pleasantry.gif]
rts

Škoda Фен²

Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024

Въпроси за Карок

Мнение от rts »

rado26 написа: 20.03.2026, 11:58:15 Здравейте! Насочил съм се към покупка на Карок 2.0 TSI 4x4 sport line 130. Бих искал да получа малко отзиви, ако е възможно. Какво да очаквам от автомобила, пътно поведение и прочие. Колата ще я кара предимно жена ми. Очкавани км- 6-7К годишно,преко сили. Планирам да ползвам поне поне 7 години, да не кажа 10. В момента имаме мазда 3 бензин 2.0, като жена ми кара по 2500 км годишно. Имал съм шкода, супърб преди около 13 години и бях доволен от нея.
Мога да дам инфо за почти същият автомобил и начин на каране. Колата беше кодиак 2023 г. 4х4 със 190 к. с бензин. Минавахме около 7-8 к км на година. Средния ми разход за 2024 по приложението беше 8,4 л. на 100, а за 2025 г. 8.6 л. на 100. Нямам забележки, напротив - мога да кажа че автомобилът беше страхотен. При такъв малък планиран пробег, изборът на бензин е изключително добър, още повече ако ще е и в града. Гледам че и в момента точно трим-а, който си избрал е на промоция и с 10к лева надолу, така че имаш още една причина да го купиш. Един съвет - поне аз лично задължително бих добавил пакет "управление" мисля се води при карок - динамично окачване с прогресивно управление - определено си заслужава.
Аватар
tsb

Škoda Ентусиаст

Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.

Въпроси за Карок

Мнение от tsb »

rado26 написа: 20.03.2026, 11:58:15 Здравейте! Насочил съм се към покупка на Карок 2.0 TSI 4x4 sport line 130. Бих искал да получа малко отзиви, ако е възможно. Какво да очаквам от автомобила, пътно поведение и прочие. Колата ще я кара предимно жена ми. Очкавани км- 6-7К годишно,преко сили. Планирам да ползвам поне поне 7 години, да не кажа 10. В момента имаме мазда 3 бензин 2.0, като жена ми кара по 2500 км годишно. Имал съм шкода, супърб преди около 13 години и бях доволен от нея.
Колата е супер и в посочената конфигурация е топ. Само че с някоя и друга екстра, боя, каско и отивате на 85000лв. Това са доста пари за такъв малък пробег. Но стига да можете да си го позволите и да зарадвате дамата, защо пък не :)
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
Аватар
krachunov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4

Въпроси за Карок

Мнение от krachunov »

tsb написа: 20.03.2026, 13:38:30 Това са доста пари за такъв малък пробег
Да и на мен това ми направи впечатление. Ама щом са се навили на масрафа, де се вика.
Не знам какво да му кажа на колегата, той и след 10тата година няма да е минал гаранционните км.
Слагай всесезонки, да не го мислиш зиме лете да се буташ по гумаджии.
Иначе ако си тествал колата няма какво повече да го мислиш. Има ралзика между 4х4 и само предно, като само предното е с турсион отзад, ама не те брига след като гледаш 4х4, ще имаш обслужване повече, което за тези километри на пак го споменавам, ми е странно да гледаш изобщо нова. Но пък, както казах ти си ги плащаш.
Матричните фарове са супер, ама ако не караш извънградско, не знам дали си заслужава да ги плащаш.
две неща за които съжалявам при поръчката е, системата за махане на седалките, че я нямам и теглич. Та помисли го.
Аватар
Lemi_

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL TSI 190 h.p.

Въпроси за Карок

Мнение от Lemi_ »

Дори и да е нов няма да е грешка.
ЛМ
П. П. 85К едва ли?!?
I ask you to judge me by the enemies I have made
Аватар
krachunov

Škoda Ентусиаст

Въпроси за Карок

Мнение от krachunov »

Lemi_ написа: 20.03.2026, 15:15:24 П. П. 85К едва ли?!?
По ценова като гледаш винаги е оле мале, като отидеш си ти дават стабилно отстъпки. Дилъра от който я взех моята, беше дал дадената към момента, 3 дена преди да я взема, вече беше тук и се оправяха документи, вика, чакай да видя дали не може новата отстъпка да включим [smilie=thank_you2.gif]
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Въпроси за Карок

Мнение от bega4kata »

Изобщо не ги слушай. За всеки е различно.
За един нямало нужда от еди какво си, за друг трябвало задължително еди какво си, за трети грешка нова...... щото скъпо. Пък и малка....в града не ти трябват хубави фарове. Не слушай никой!
Отивай и си я купи каквато ти харесва.
И мотора и кутията и 4х4-то са перфектни.
Чакаме д я видим.

Аз примерно никога не бих доплатил за система за сваляне на седалките от багажника, теглич, панорамен покрив и т.н., но не бих се замислял за топ фарове да не взема. Както и спортлайн пакет и хубави джанти [smilie=pardon.gif]
Последно промяна от bega4kata на 20.03.2026, 17:44:20, променено общо 1 път.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
rado26

Шкода Новак

Въпроси за Карок

Мнение от rado26 »

Привет! Гледам добра дискусия се е заформила [smilie=music.gif] Цената на спорлайн 130 в момента е 39439 евро, което, смятам не е лоша оферта. Определено, малкото километри водят до известна доза въпросителни, но това към момента е така, тъй като карам служебен автомобил. Днес го има обаче, утре го няма :) и тогава пробегът вече става съвсем друг. Търся, кола, която да не я мисля дали ок или не. Да ми дава определено удобство и да ме радва, естествено за определена сума пари. Към момента Карокът, покрива тези критерии…….
Благодаря ви за обратната връзка и хубав уикенд ви желая [smilie=beach.gif]
Аватар
Karykoff

Škoda Фен

Гараж: Karoq 1.5 TSI, ръчка
ex: Touran 1.9 TDI, ръчка

Въпроси за Карок

Мнение от Karykoff »

Карока е много приятен дори и 1.5 ръчка. Обаче човек ако може да си позволи 2.0 TSI хич няма какво да се замисля.
Ще е добре някой наистина да даде реални отзиви де. Следя. [smilie=beach.gif]

Едит: не знам дали има значение, но е възможно да прилагат същата отстъпка в случай, че човек реши да си конфигурира колата и да чакам 2 месеца за нея. Поне беше така при Edition оборудването. Отстъпката важеше не само за наличните автомобили, но и при собствена конфигурация.
Аватар
krachunov

Škoda Ентусиаст

Въпроси за Карок

Мнение от krachunov »

bega4kata написа: 20.03.2026, 17:18:59 Аз примерно никога не бих доплатил за система за сваляне на седалките от багажника, теглич, панорамен покрив и т.н., но не бих се замислял за топ фарове да не взема. Както и спортлайн пакет и хубави джанти
За панароамата да, то си е изгъзица, но другото просто нямаш нужда към момента. Или пък изобщо. Фаровете са си топ, Въпроса е че ако за 6 хиляди на година имаш 200 извънграда и от тях 20 са по тъмно... [smilie=pardon.gif]
Аз никога не бих доплатил примерно за джанти и за спортлайна, предвид че едишъна има 99% същите екстри. Функционално май има всичко, или поне като взимах разликата беше в някви елементи че са черни, някви фенси надписи... ама при мен положението е - какво разбира свиня от кладенчова вода.
bega4kata написа: 20.03.2026, 17:18:59 За един нямало нужда от еди какво си, за друг трябвало задължително еди
Не си съвсем прав. Хората му споделят къде какво са натворили и човек може да си направи преценка. Никой не му е казал - не взимай.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Въпроси за Карок

Мнение от bega4kata »

Не слушам никой аз. При избор на автомобил. :)
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
VesCo

Škoda Фен

Гараж: Skoda KAROQ, 2.0 TSI, DSG, 4x4, Sport Line Plus

Въпроси за Карок

Мнение от VesCo »

rado26 написа: 20.03.2026, 11:58:15 Здравейте! Насочил съм се към покупка на Карок 2.0 TSI 4x4 sport line 130. Бих искал да получа малко отзиви, ако е възможно.
...
Всичко е възможно.
ssiliev написа: 20.03.2026, 12:33:38 VesCo, е със същата конфигурация. Ще го сръчкам да напише "два-три реда". Отзивчив е, като види ще пише.
Сръчкването сработи, макар и малко по-късно. [smilie=pardon.gif]

Та, на въпроса:
Доволен съм от избора. Като допълнения имам 360 градуса камери, ел. седалки (можеше и без това), кожен салон (гъзария ;) ) и теглич (необходимост).
Ако ще се паркира на по-тесни места (а и не само) 360 градуса камери е полезна екстра, която си заслужава.
Ако искаш да имаш OffRoad режим (работи при скорост до 15 или 30 км/ч, не си спомням точно) - поръчва се допълнително и върви с адаптивното окачване (моята я няма тази опция). Макар, че OffRoad и SportLine много-много не се съчетават. Дразни ме, че отзад пише 4х4, а пък няма OffRoad (майтап - не, че ми трябва)
При 'нормално', спокойно шофиране е малко 'лагава' (заради екогейските простотии) - държи около 1200rpm. 'Оправя се' с превключване в спортен режим (държи около 2000rpm) и-и-и-и ... няма равна на себе си - реагира бързо, като истински 190hp мотор. [smilie=yahoo.gif]
Те тогава напълно си оправдава названието 'SportLine'.
За година и 4 мес. и 17к пробег среден разход 8,5 л./100км.
Иначе и за града е супер. В задръстванията - вкл. темпомата и буташ от време на време волана, за да не заспиш [smilie=beach.gif]
Добавил съм оригинални калобрани и едни китайски полу-вежди на задните подкалници (се съществуват и не се предлагат, като оригинални), които пазят уплътнителите да се набиват с кал и мръсотия - вършат страхотна работа.
А-а, замених и светлоотразителите в предните врати с LED лампички - срамота! - да се скъпят за 20-30 лв. (и 5 мин. работа по замяната), ама нали трябва да е с нещо по-долу от баткото VW.
Иначе, най-много съжалявам, че не се предлага обдухване на седалките, като екстра за модела, но това е положението. Би вършило добра работа след слънчево напичане през лятото.

Ами-и-и ... купувай! Щом си се решил - обмисли и разгледай тези екстри, които не са ти включени в комплектацията и реши кое ще е нужно и полезно за теб, и-и-и напред!
Успех с поръчката и избора на допълнителни екстри.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Въпроси за Карок

Мнение от bega4kata »

VesCo написа: 21.03.2026, 22:27:39 А-а, замених и светлоотразителите в предните врати с LED лампички - срамота! - да се скъпят за 20-30 лв. (и 5 мин. работа по замяната), ама нали трябва да е с нещо по-долу от баткото VW.
От къде взе захранване?
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
spaldingrs

Škoda Фен²

Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017

Въпроси за Карок

Мнение от spaldingrs »

bega4kata написа: 22.03.2026, 00:36:02 От къде взе захранване?
От проектора на "SKODA", беше го описал VesCo :)
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kamiq, Karoq, Yeti”