Брат ми намери някакъв агент в центъра на София, от 2 табла направи 1. Всички уреди вече работят и даже дигиталния часовник свети ярко и се вижда супер.stanley написа: 20.11.2025, 08:45:37 Знаете ли някой, който все още се занимава с ремонт на подобна техника.
Попитай майстора?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- stanley
- Гараж: VW Passat B8.5 2.0TSI, Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
- Обратна връзка:
Попитай майстора?
-
Audirulzz
- Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
- Обратна връзка:
Попитай майстора?
Само мианвам да го оставя това тук
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
Попитай майстора?
Ето и едни криви Delphi от вчера , сменихме ги с TRW и всичко е наред
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Попитай майстора?
Баш. Имах такова преди много години, бая табла по моргите бях събрал. Накрая някакъв часовникар фрезист ми направи зъбното колелце наново и 10 години не мръдна. Човека незнам дали е жив де, тогава си беше бая възрастен.stanley написа: 20.11.2025, 08:45:37 Върти ми се в главата, че сменят някакви зъбчатки в таблото с метални и проблема се оправя.
Но това им е проблема, сигурно сега на 3д не е проблем да се направи, ама трябва точен модел.
Бееееее.....
- lybrator
- Гараж: '16 Ibiza Cupra 1.8 192 FWD MQ350
'18 Tiguan 1.4 150 4motion DQ250
'19 Leon Cupra ST300 4drive DQ381
Попитай майстора?
дано имате късмет с това trw, че имам много неприятни спомени от техни дискове
- DoH_KuXoT
Попитай майстора?
Ще си проличи, задни на Passat B6 са , като цяло е спокоен човек, не мисля , че ще ги изнасилва
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
Попитай майстора?
Преди две години и аз смених задните с такива и за 23000 км. нямам грижи. Може и късмет да е.
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Попитай майстора?
80 000 направих на моята с Трв дискове и накладки отпред и нямам ядове. А 39 ката се слави, че лесно криви дискове.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- Karykoff
- Гараж: Karoq 1.5 TSI, ръчка
ex: Touran 1.9 TDI, ръчка
Попитай майстора?
Да попитам за проблема, който имам с Карока. Споменавал съм в раздела, но накратко тук. При ускоряване и нормално потегляне/подаване на газ тегли надясно, волана също се извърта. На свободна/по инерция не тегли наникъде. От ЕТ имам час за другата седмица да я гледат като щели на стенд да я качат
Извинявам се предварително, технически не съм много осъзнат, споделям просто какво съм научил и търся мнения дали това би било възможен вариант.
Та проучвам възможните причини като засега в моите представи води кофти изпълнение на монтажа на двигателя и/или на скоростната кутия. Дефектен тампон или недобро позициониране/монтиране отдолу при скоростната кутия, като се заклати мотора издърпва полуоските и това се получава заради разликата в дължината на двете полуоски.
Разбирам, че една от проверките, която човек може да стори е да натисне спирачка и подаде газ, да опита потегли като се наблюдава двигателя колко и как се заклаща. Заснех го това и качвам тук гиф-а ако някой от вас може да види по този начин и да изкаже мнение. Понеже аз нищо не вдявам.
На свободна, без потегляне:

С потегляне:

Идеята ми е да отида при ЕТ възможно най-подготвен и да не си губя времето с повторни, треторни и т.н. посещения или пък да не се налага до друг град да ходя (къде би било даже не знам).
Благодаря.
Извинявам се предварително, технически не съм много осъзнат, споделям просто какво съм научил и търся мнения дали това би било възможен вариант.
Та проучвам възможните причини като засега в моите представи води кофти изпълнение на монтажа на двигателя и/или на скоростната кутия. Дефектен тампон или недобро позициониране/монтиране отдолу при скоростната кутия, като се заклати мотора издърпва полуоските и това се получава заради разликата в дължината на двете полуоски.
Разбирам, че една от проверките, която човек може да стори е да натисне спирачка и подаде газ, да опита потегли като се наблюдава двигателя колко и как се заклаща. Заснех го това и качвам тук гиф-а ако някой от вас може да види по този начин и да изкаже мнение. Понеже аз нищо не вдявам.
На свободна, без потегляне:
С потегляне:

Идеята ми е да отида при ЕТ възможно най-подготвен и да не си губя времето с повторни, треторни и т.н. посещения или пък да не се налага до друг град да ходя (къде би било даже не знам).
Благодаря.
- Lemi_
- Гараж: Kodiaq FL TSI 190 h.p.
Попитай майстора?
Предположение:
Грешка в системата на ABS: Дефектните сензори на ABS може да изтълкуват погрешно ускорението като приплъзване на колелата, карайки системата да модулира погрешно спирачките.
Грешка в системата на ABS: Дефектните сензори на ABS може да изтълкуват погрешно ускорението като приплъзване на колелата, карайки системата да модулира погрешно спирачките.
I ask you to judge me by the enemies I have made
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Попитай майстора?
неKarykoff написа: 22.03.2026, 13:53:50 Та проучвам възможните причини като засега в моите представи води кофти изпълнение на монтажа на двигателя и/или на скоростната кутия. Дефектен тампон или недобро позициониране/монтиране отдолу при скоростната кутия, като се заклати мотора издърпва полуоските и това се получава заради разликата в дължината на двете полуоски.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- DoH_KuXoT
Попитай майстора?
Здравейте, някой може ли да препоръча сервиз за Aisin автоматична скоростна кутия монтираня в туарег 2007 година , дава грешка соленоид номе 5 , по възможност София, че върви само на първа
- stanley
- Гараж: VW Passat B8.5 2.0TSI, Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
- Обратна връзка:
Попитай майстора?
Може да пробвате тук: https://www.divals.bg/DoH_KuXoT написа: 23.03.2026, 13:59:04 Здравейте, някой може ли да препоръча сервиз за Aisin автоматична скоростна кутия монтираня в туарег 2007 година , дава грешка соленоид номе 5 , по възможност София, че върви само на първа
- Karykoff
- Гараж: Karoq 1.5 TSI, ръчка
ex: Touran 1.9 TDI, ръчка
Попитай майстора?
На какво би заложил?bega4kata написа: 22.03.2026, 15:08:26неKarykoff написа: 22.03.2026, 13:53:50 Та проучвам възможните причини като засега в моите представи води кофти изпълнение на монтажа на двигателя и/или на скоростната кутия. Дефектен тампон или недобро позициониране/монтиране отдолу при скоростната кутия, като се заклати мотора издърпва полуоските и това се получава заради разликата в дължината на двете полуоски.
Бях е ЕТ днес - огледали са я и не видяли проблем. Стенд, гуми, тампони, шарнири и т.н. били добре. Писали си с Чехия оттам им върнали "нормално поведение при голямо ускорение". Като ги питам защо тогава и при поддържа на оборотите с нормално каране пак го прави - не знаят. Ангажираха се да проучат още и да ми върнат обаждане ама нищо убедително.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Попитай майстора?
Или не е регулирана правилно, или някой тампон на носач е по мек или е набит накриво.
GUNTER SERVICE