Superb Sportline 2.0TSI 265 4x4 - Църната Маца

Всичко свързано с модела Супърб, произведен след 2024г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
zalmaneca

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 FL 2.0 TSI 265hp '25
ex Superb 3 FL L&K 2.0 TDI 190hp '20
ex Opel Astra GTC 1.9 150hp+ '08
ex Peugeot 206 1.4 75hp '00
ex Renault 11 1.7 90hp '87

Мнение от zalmaneca »

До тогава - я камилата я камиларя :)
А една торба пари за има няма 30 коня (според мен) са страшно много.

Предполагам, единственият начин е или да смятаме или да ходи на дино.
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

На мен са ми "неприятни" такива теми, но това си е мой проблем. Но пък, за това сме форум- да кажем мнение!
Винаги се почва- СТРАХХХХ, ама това, ама онова, ама гаранцията. Човекът си е преценил.
Другото- ама то сега колко коня вдигнало, ама струва ли си.
Всеки иска- за 100лева- 100коня ако може да вдигне! То, няма как да стане! Качественият тунинг- говоря за чаркаля има отражение в цената!
Сложил си е модул човекът- колкото толкова. Това смятане: Ама аз дадох песТИН леА и вдигнах 100 коня, ти си дал иляда и пеСТИН а си вдигнал 30- уууу, балъшка работа!

Форумите и платформите са хубаво нещо, защото дават какво- различни предложения и варианти.
Колегата е сложил - ето ви вариант: Не ви харесва- не го ползвате, не правите като него!
Всеки има право на личен избор!
А това за гаранцията- хем искамеда караме 100-200 коня отгоре, хем голям страх да не ни падне гаранцията. Кураж се иска, или непукизъм, който както иска да го разбира.
Аз лично съм фен на Рейсинглайн, нямат слаб продукт като цяло (нека другите да не са на моето мнение). Така се почва, с едно боксче...и бой. По нататък- следва продължение!
Като дискусията за СТ3 на Рейсинга. Ама то колко коня давало, ама кви времена и тн.
Който гледа максималко да си изпили времето 100-200, да си търси варианти, щом този не му харесва!

[smilie=beach.gif]
Изображение
Аватар
ataknav

Шкода Новак

Гараж: '25 Skoda Superb Sportline 265 4x4

Мнение от ataknav »

zalmaneca написа: 18.10.2025, 13:27:22 До тогава - я камилата я камиларя :)
А една торба пари за има няма 30 коня (според мен) са страшно много.

Предполагам, единственият начин е или да смятаме или да ходи на дино.
Точно защото е я камилата, я камиларя и не се знае кой, кога, какво ще отключи, затова съм се насочил към това, което е налично в момента. Когато търсих имаше два варианта - Race Chip и RacingLine. Обещанията бяха сходни като данни. Лично предпочетох да се насоча към второто. Когато излезе нещо повече, ще го мисля отново. За момента съм направил това, което съм искал спрямо възможностите на пазара. Дали са 10-30-50 коня ми е абсолютно все тая. Колата върви повече, усещането е по-приятно, така че няма никакво значение (за мен) за сухата статистика точно колко са. А да ходя на дино, това пък съвсем няма как да се занимавам, за да видя едни цифрички.

Колкото до парите, моята перспектива е следната - за горе-долу една месечна лизингова вноска отгоре, колата ми върви повече и ми доставя повече удоволствие. Преценил съм, че това ме устройва и съм склонен да дам тези пари. Сега дали в очите на някого съм се прецакал или не си е струвало, мисля няма нужда да споделям от къде ми е. Споделям детайли около колата и какво правя по нея с идеята ако може да е от полза на някого.
BlackPearl написа: 18.10.2025, 13:37:28 Винаги се почва- СТРАХХХХ, ама това, ама онова, ама гаранцията. Човекът си е преценил.
Този филм вече съм го играл с няколко нови коли и честно казано до сега никога не ми се е случвало да има някакви проблеми с двигателя (дано така да продължава). Попарата съм я сърбал със скоростна кутия и то след над 100 хил. км.

Като цяло не мога да го кажа по-добре от BlackPearl. [smilie=thank_you2.gif] Подкрепям на 100%
The only thing to fear is running out of beer!!!
Аватар
zalmaneca

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 FL 2.0 TSI 265hp '25
ex Superb 3 FL L&K 2.0 TDI 190hp '20
ex Opel Astra GTC 1.9 150hp+ '08
ex Peugeot 206 1.4 75hp '00
ex Renault 11 1.7 90hp '87

Мнение от zalmaneca »

Не съм целял мнението ми да не се разглежда като нападателно или такова със скрити епитети.
Също подкрепям казаното от двама ви.
Просто не ми се струват като обещаните к.с и н.м от продукта. Това е.
Нека продължава да ти носи удоволствие.
Аватар
ataknav

Шкода Новак

Мнение от ataknav »

zalmaneca написа: 21.10.2025, 11:20:42 Не съм целял мнението ми да не се разглежда като нападателно или такова със скрити епитети.
Също подкрепям казаното от двама ви.
Просто не ми се струват като обещаните к.с и н.м от продукта. Това е.
Нека продължава да ти носи удоволствие.
Нека всички да си караме колите със здраве и кеф [smilie=pleasantry.gif]
Аватар
ataknav

Шкода Новак

Мнение от ataknav »

Стига толкова performance, мерене, времена и т.н. Време е за подготовка за зимата. Поразгледах, събрах инфо и в крайна сметка реших това, което почти бях решил и в началото - Continental WinterContact TS 870 P във фабричния размер 235/40/R19. Сравнително пресен ДОТ :) Сега остава една хубава баня, че след последните дъждове, колата не прилича на себе си [smilie=pardon.gif]

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
ataknav

Шкода Новак

Мнение от ataknav »

Здравейте, отдавна не съм писал, но днес сутринта интересен надпис на таблото - "Моля, сменете батерията на ключа." Сериозно ли на 8-9 месеца свършват батериите и трябва да се сменят?!? [smilie=fool.gif] Моля, да споделите вашия опит и също така само в Еуратек ли могат да го направят или при всеки ключар става номера?

Още нещо, за което отдавна исках да питам, системата за активно следене на налягането в гумите има зададена фабрична стойност от 2,9 бара. Имате ли идея дали тази стойност по някакъв начин може да се променя, защото зимните гуми съм ги направил на 2,5 и цяла зима свети удивителната на таблото?

Благодаря предварително за съдействието!
Аватар
neshtoZabavno

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023

Мнение от neshtoZabavno »

ataknav написа: 17.03.2026, 10:43:20 Моля, да споделите вашия опит и също така само в Еуратек ли могат да го направят или при всеки ключар става номера?
Зависи от батериите в самия ключ. Иначе няма нужда да ходиш в Еуратек, сменяш си я сам за 30 секунди.

Изображение

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ RAMAIR ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI▪️ EIBACH
rts

Škoda Фен²

Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024

Мнение от rts »

За батерията е абсолютно нормално, и аз през толкова сменях.
За гумите - при активната система за следене на налягането, както е при теб, имаш възможност в менюто да избираш, колко е натоварена колата, избери по-малкото натоварване (с по-малко хора и багаж), като при него съответното и търсеното налягане е по-малко. Ето и от ръководстовото, къде да го намериш:

Изображение
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

До @ataknav - Стойността на налягането в гумите я настройва Шофьора, чрез специален за целта бутон, намиращ се около скоростния лост или от специално меню на екрана на Автомобила. Правилния начин е да се провери физически налагането и когато е сигурно, че е правилно, да се натисне и задържи няколко Секунди съответния бутон или да се избере опция "Reset" или "Store" или нещо подобно на менюто на екрана..
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Аватар
slavkoff

Škoda Racer

Гараж: подземен
Обратна връзка:

Мнение от slavkoff »

ataknav написа: 17.03.2026, 10:43:20 Моля, да споделите вашия опит
Можеш и сам да си ги смениш батериите. Само бих те посъветвал да сложиш Дюрасел батерия. На Октавията, когато сменях, имах проблеми с други батерии, хем е без keyless (пробвах с варта и някакви на лидл). Сложих Дюрасел и всичко заспа, горе-долу 1 година държат.
VRS
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB

Мнение от sonnyer »

tuningmania написа: 17.03.2026, 10:59:28 Стойността на налягането в гумите я настройва Шофьора, чрез специален за целта бутон, намиращ се около скоростния лост или от специално меню на екрана на Автомобила. Правилния начин е да се провери физически налагането и когато е сигурно, че е правилно, да се натисне и задържи няколко Секунди съответния бутон или да се избере опция "Reset" или "Store" или нещо подобно на менюто на екрана..
не си прав. Това е само за системите, които следят налягането през ABS сензорите. При системата за активно следене на налягането, ситуацията е по-различна.
Аватар
ataknav

Шкода Новак

Мнение от ataknav »

neshtoZabavno написа: 17.03.2026, 10:54:45
ataknav написа: 17.03.2026, 10:43:20 Моля, да споделите вашия опит и също така само в Еуратек ли могат да го направят или при всеки ключар става номера?
Зависи от батериите в самия ключ. Иначе няма нужда да ходиш в Еуратек, сменяш си я сам за 30 секунди.

Супер, много благодаря за видеото! Ще мина тези дни да взема нова батерия и ще си я сменя.
rts написа: 17.03.2026, 10:57:17 За батерията е абсолютно нормално, и аз през толкова сменях.
За гумите - при активната система за следене на налягането, както е при теб, имаш възможност в менюто да избираш, колко е натоварена колата, избери по-малкото натоварване (с по-малко хора и багаж), като при него съответното и търсеното налягане е по-малко. Ето и от ръководстовото, къде да го намериш:
Има го това в менюто, което казваш, но 2,9 е по-малката стойност, т.е. когато колата не е натоварена. Ако избера, че е натоварена, сменя на 3,4 или нещо такова. Но никъде няма възможност да избираш самите стойности, зададени са предварително.
tuningmania написа: 17.03.2026, 10:59:28 До @ataknav - Стойността на налягането в гумите я настройва Шофьора, чрез специален за целта бутон, намиращ се около скоростния лост или от специално меню на екрана на Автомобила. Правилния начин е да се провери физически налагането и когато е сигурно, че е правилно, да се натисне и задържи няколко Секунди съответния бутон или да се избере опция "Reset" или "Store" или нещо подобно на менюто на екрана..
Няма такъв бутон на Сюпърба. Изгледах всички възможни клипове и ръководства, но когато системата е активна, няма такова нещо. Очевидно се задават предварително, въпроса е дали изобщо подлежат на промяна.
slavkoff написа: 17.03.2026, 11:04:28 Можеш и сам да си ги смениш батериите. Само бих те посъветвал да сложиш Дюрасел батерия. На Октавията, когато сменях, имах проблеми с други батерии, хем е без keyless (пробвах с варта и някакви на лидл). Сложих Дюрасел и всичко заспа, горе-долу 1 година държат.
Благодаря за съвета, ще взема Duracell.
nitroverfs

Шкода Новак

Мнение от nitroverfs »

Добре де като има кейлес нали чак толкова не се използва ключа, аз активирах да се заключва сама при отдалечаване и почти не ползвам бутоните на ключа или той си черпи пак някакво количество, дори и без да се използва [smilie=pardon.gif]
rts

Škoda Фен²

Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024

Мнение от rts »

ataknav написа: 17.03.2026, 11:45:33 Има го това в менюто, което казваш, но 2,9 е по-малката стойност, т.е. когато колата не е натоварена. Ако избера, че е натоварена, сменя на 3,4 или нещо такова. Но никъде няма възможност да избираш самите стойности, зададени са предварително.
Така е - нямаш възможност ти да си настроиш стойностите, пердефинирани са. Интересното е че са заложили толкова големи стойности вече. При мен ниската стойност с малко натоварване, беше 2,4 на всички. И съвпадаха с налягането обявено на етикета, на капачакта на резервоара.
При по-старите модели, през диагностика, стойностите можеха да се сменят, но сега при кола като твоята, която най-вероятно е със sfd2, това е почти мисия невъзможна.
Виж все пак и накапачката на резервоара, какви стойности ти са заложени.
Публикувай отговор

Обратно към “Superb IV”