Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Значи, винаги се говори за СРЕДНОДНЕВНИ температури. Зимни гуми - когато паднат под 7° С. Летни гуми - когато се вдигнат над 12° С.
Щото в момента сутрин са около 3-4, а следобед стават 15-16. Демек, средно дневните са 9-10 градуса - рано е.
То, кой знае какво разлика в усещането няма да има, само дето зимните се търкат половин идея по-бързо.
isbotev написа: 12.03.2026, 10:03:23
винаги се говори за СРЕДНОДНЕВНИ температури
, но когато става дума дали да се пуска или спира парното
Гумата (лятна, зимна) работи добре при конкретни условия.
След като сутрин е ~7°С, по-късно през деня и да не стане по-топло какъв е проблема?
Въпросът е сутрин, като тръгнеш за работа и е около 0-2-3 градуса да можеш да спреш / тръгнеш ако имаш ситуация. Теорията, че лятна гума спира супер на 0 градуса и сухо време я знам, но не ми е на сърце. Като се вдигнат сутрешните температури, трайно над 5-6 градуса ще сложа летните джапанки.
baijoro написа: 12.03.2026, 12:52:25
След като сутрин е ~7°С, по-късно през деня и да не стане по-топло какъв е проблема?
Къде е 7 градуса сутрин в момента, защото аз тръгвам на 2-3 тези дни? Колегата пита за София, в Сандански може и по къси гащи да ходят вече, но тук е друго.
stanley написа: 12.03.2026, 12:54:16
Като се вдигнат сутрешните температури, трайно над 5-6 градуса ще сложа летните джапанки.
Абсолютно съм съгласен с теб, че са важни конкретните (най-ниски, сутрешни), а не среднодневните температури.
Това се опитах и да кажа не конкретно за сега и за София, а по принцип.
baijoro написа: 12.03.2026, 12:52:25
, но когато става дума дали да се пуска или спира парното ............................
То проблем няма и довечера да се сменят гуменките, даже няма и да усетиш разликата.
А тия с парното ги остави... "Ако три поредни дни е Х градуса спираме"... А ако на четвъртия и петия станат минусови температури, да не би да го пускат? Мен ме е валял сняг на 1-ви май, а миналата година падна сняг в началото на април, та попари дръвчетата в къщи.
Конкретно на въпроса - имам 2 коли, едната с всесезонни Ханкуук, другата 2 чифта - летни и зимни
Та... всесезонките стават за лятото, да, няма яд, обаче за зимата... всеки да си продължи изречението
krachunov написа: 12.03.2026, 12:02:20
Те хората зимата карат с летни, ти тук се притесняваш
Аз по-скоро мисля за зимните гуми, защото знам, че като стане по-топло, се износват значително по-бързо. Пък не са от най-евтините 19". Така че мисля края на март да сменям джапанките. Не съм я виждал с летните 20" на живо все още... Издадоха ми я с 19" зимни.