AdBlue

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

AdBlue

Мнение от Цецо75 »

Абе ако се разминеш със сервиза е малкият дявол. Че там ремонтите са солени, като пикнята.

Как ще наливаш ти си го решаваш. Но наистина имаше някаква драма с пълненето до горе. Факт, че и от ЕТ май не ми я дадоха пълна до горе... май.
Бееееее.....
Манев

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M

AdBlue

Мнение от Манев »

smoke написа: 07.03.2026, 14:26:17От ChatGPT:
Само не знам защо все ChatGPT трябва да се пита като си го пише по книжките каква е процедурата:
https://digital-manual.skoda-auto.com/w ... 435e119785
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

AdBlue

Мнение от Цецо75 »

Какво пише? Сериозно питам, иска ми регистрация, не искам да си го причиня, та копнете да прочета и аз. Признавам, книжката не съм отварял никога. [smilie=pardon.gif]
Бееееее.....
atanas4

Škoda Фен

Гараж: Skoda Superb III 2.0 TDI (190 кс) DSG6 4x4;
Citroen C5 I 2.2 HDi (133 кс);
Citroen C3 I 1.4 HDi (90 кс)

AdBlue

Мнение от atanas4 »

Препоръчваме да поверите допълването на AdBlue® на специализиран
сервиз. При нужда можете да допълните сами с помощта на бутилка за допълване или пистолет на бензиностанция.
Препоръчваме, за допълване с помощта на бутилка за допълване да използвате бутилки за допълване от оригиналните части на ŠKODA.
При допълване на AdBlue® трябва да се спазва показваната на арматурното табло информация за минималното и максималното количество за допълване на AdBlue® » Стр. 41.
Допълнете AdBlue® при следните условия.
Автомобилът стои върху хоризонтална повърхност.
Запалването е изключено.
Допълване
› Натиснете капачката на резервоара по посока на стрелката 1 и я отворете по посока на стрелката 2 » Фиг. 317.
› Завъртете запушалката на резервоара по посока на стрелката 3 .
› Свалете запушалката на резервоара и я закачете в отвора върху капачето на резервоара по посока на стрелката 4 .
› Допълнете AdBlue® в гърловината A с помощта на бутилка за допълване
или пистолет за зареждане (следвайте указанията върху опаковката или
указанията на собственика на бензиностанцията).
AdBlue® резервоарът е пълен, когато от бутилката за допълване не тече
повече AdBlue®, или когато използваният съгласно предписанията пистолет за зареждане изключи за първи път. Не продължавайте допълването
на AdBlue®.
› След допълването на AdBlue® поставете запушалката върху гърловината
за пълнене на резервоара и я завъртете срещу посоката на стрелката 3
до сигурно фиксиране.
› Затворете капачето на резервоара, докато то щракне добре.
Преди продължаване на пътуването включете само запалването за 30
сек., за да може допълването да бъде разпознато от системата. Едва след
това стартирайте двигателя.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

AdBlue

Мнение от Цецо75 »

Мерси.
Бееееее.....
Манев

Škoda Ентусиаст

AdBlue

Мнение от Манев »

Цецо75 написа: 08.03.2026, 15:18:47 иска ми регистрация
???

Изображение
Обикновено се пропуска стъпка 7.
Аватар
atanashh

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG

AdBlue

Мнение от atanashh »

ЕТ ми казаха да наливам литър по-малко от това което казва колата за да нямам проблеми.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

AdBlue

Мнение от Цецо75 »

Манев написа: 08.03.2026, 16:08:08???
Ами цъкнах на линка, който даде и ми иска регистрация:

Изображение

А взе сериозно да ми втръсва от тая практика всеки да иска регистрация за щяло и нещяло.
Бееееее.....
Манев

Škoda Ентусиаст

AdBlue

Мнение от Манев »

През PC не иска.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

AdBlue

Мнение от Цецо75 »

Манев, Подозирам, че ти имаш регистрация в портала им и я ползва през бисквитките. Както и да е. Няма отношение по темата.
Бееееее.....
Аватар
smoke

Škoda Ludicrous

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

AdBlue

Мнение от smoke »

ABBC3_OFFTOPIC
Цецо75 написа: 08.03.2026, 21:07:32 Манев, Подозирам, че ти имаш регистрация в портала им и я ползва през бисквитките.
Няма регистрация. Когато влезеш в сайта на ЕТ, автоматично се създава потребителска сесия (анонимна) и когато отваряш някакъв документ там, го отваря в контекста на тази сесия без да иска login. (Вероятно се ползва session cookie, но не ми се занимава сега да го гледам как точно става). Когато обаче отваряш документа чрез директен link от друг браузър (в частност от друг компютър), там я няма сесията и тогава иска login. Казано иначе - линковете към тези документи не са подходящи за "слагане" във форума.
Аватар
DoH_KuXoT

Škoda Ентусиаст

Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp

AdBlue

Мнение от DoH_KuXoT »

atanas4 написа: 08.03.2026, 10:28:22
DoH_KuXoT написа: 07.03.2026, 23:34:04 Adblue резервоара никога не се пълни догоре. Ошашкват се акустичните датчици за ниво. Аз доливам 5 литра като ми изпише да долея между 3 и 8 литра. Така използвам тубата от 10 л на два пъти. Сипвам само ОЕ. Държа я на тъмно място на стайна температура, от слънцето кристализира.
Щом изписва от 3 до 8, значи може 8. Предпочитам да налея цяла туба, отколкото да оставям една част за по-късно. По-скоро ще налея от колонка, отколкото да сипвам това останалото (а има туби и от 5 л).
Всеки е свободен да прави каквото реши. Аз от колонки не сипвам, защото през годините на всички с проблем в адблу задавам един и същ въпрос какво адблу наливате и отговора е един и същ... Каквато бензиностанция има наблизо от колонката догоре, та аз изводите съм си ги направил. Доста тръбички спукани съм продал и на доста хора съм съдействал за сервиз , та пак казвам всеки сам си преценява, аз даддох моето мнение по темата.
Аватар
krachunov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4

AdBlue

Мнение от krachunov »

DoH_KuXoT написа: 08.03.2026, 22:45:37 Всеки е свободен да прави каквото реши. Аз от колонки не сипвам, защото през годините на всички с проблем в адблу задавам един и същ въпрос какво адблу наливате и отговора е един и същ... Каквато бензиностанция има наблизо от колонката догоре, та аз изводите съм си ги направил. Доста тръбички спукани съм продал и на доста хора съм съдействал за сервиз , та пак казвам всеки сам си преценява, аз даддох моето мнение по темата.
Те тук аз се сещам за няколко въпросителни. Има ли конкретна бензиностанция, че така много общо. Много малки ги държат в еднотонки където ги пече.
Догоре е другото. Пистолета на шел винаги гаси една идея преди показанията на компа. Ако компа пише 10, пистолета сам спира на 9,7-9,8
Та за това питам. Иначе е малко, като: Всеки който е пил вода последните 3 дена ще умре...някога.
Аватар
DoH_KuXoT

Škoda Ентусиаст

Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp

AdBlue

Мнение от DoH_KuXoT »

Сега си прегледах поръчките през годините, имам продадени 12 тръбички за ADBLUE , ако питаш дали имам статистика всяка една от тях на коя бензиностанция е зареждала , не съм си правил труда да водя статистика, но смятам че отговора "Каквато бензиностанция има наблизо от колонката догоре" е достатъчен, без значение от марката , целта не е да се обвини конкретна бензиностанция, а да се има едно на ум като се сипва от незнайни колонки, незнайно ADBLUE защото следват главоболия. На горивата има стабилен контрол, но на уреята няма , та вероятността да попаднеш на неправилно съхранявана, нечиста и с неясен произход е значителен.
За пълненето догоре е писано много и на много места. Датчиците за ниво са акустични, по звука от "плискането" отчитат приблизително количество течност. При препълване и не спазване на 30-те секунди, системата често тъпее и смята , че няма течност , защото няма плискане, влиза в режим "двигателя няма да запали след 2000км" и почва обратното отброяване, което рядко се оправя само, а е необходима намеса от сервиз, често безуспешно дори в представителствата.
И не напоследно място още нещо интересно, понеже и доста резервоари за урея са ми минали през ръцете втора употреба мога да споделя че свален резервоар с премахната помпа и оставен отворен на външни условия кристализира до степен буца приличаща на солта, която се дава на добитъка да ближе да си набавя минерали, хубавото е че с вода се разтваря относително лесно .
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

AdBlue

Мнение от Цецо75 »

DoH_KuXoT написа: 09.03.2026, 09:25:49 а е необходима намеса от сервиз, често безуспешно дори в представителствата.
Ей това ми е интересно, защото и аз съм го чувал. Какво пък толкоз невъзвратимо се случва. Ба го - един леген с пикня, една помпа и датичици.
Бееееее.....
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”