Scala 1.5 tsi evo2 - Бензинова помпа в резервоара

Компактен хетчбек на Шкода
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
mimomimov

Шкода Новак

Гараж: Skoda Scala 2024, 1.5 tsi ACT

Мнение от mimomimov »

Здравейте, последно време - месец, два, ми прави впечатление че чувам работата на помпата за ниско налягане която е в резервоара.
До тази зима не съм обърнал внимание но след като чух тракането на клапана който вади изпаренията от резервоара взех да се заслушвам и забелязах че се чува под задната седалка. Принципно като отворя вратата и се чува за 2 -3 секунди после спира, паля и почвам да я чувам. Интересно е че както я чувам така в един момент звука намаля до едвам доловим, потеглям и при следващо спиране и работа на празен ход пак се чува. Всичко това без музика и странични шумове. Иначе звукът е тих, монотонен и не постоянен, Знам че тези помпи са с променлив дебит но все пак от чуване до тишина, това ме притесни. Та въпросът ми е, някой забелязал ли е подобно поведение и дали е нормално това.
baijoro

Škoda Ентусиаст

Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI

Мнение от baijoro »

Аз съм с TDI и чувам тази помпа. Не знам, обаче, дали устройството на двете е еднакво.
mimomimov

Шкода Новак

Мнение от mimomimov »

Явно е нормално като се заслуша човек да я чуе, но аз я чувам дори когато колата се движи на свободна по наклон. Като цяло може и да е внушение, но все пак другият месец като сменям масло, ще искам да я погледнат.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Нормално е.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
mimomimov

Шкода Новак

Мнение от mimomimov »

Да , определено е нормално , до някъде. Днес го слушах, чува се и от вън, до задната дясна гума. Това вече ми се струва прекалено! Но в същото време не намирам в нета сериозни повтарящи се проблеми с тези помпи. Предстои ми по дълго пътуване зад граница и за това и се къхаря толкова, иначе то ще си покаже с времето проблем или е или нормарно. С аматьорска диагностика от телефона не показва никакви грешки.
Аватар
димон

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 FL TDI
Обратна връзка:

Мнение от димон »

Човек, имам 3 климатика по 3 клв , Дайкин Перфера
Най- доброто от Дайкин. Не моа ти опиша кви звуци се чуват от тях. Иначе бачкат супер, нямат грешки и топлят на 110 %. Сметките са супер ниски, ама не мое да се спи от шума им вътре в стаите и вибрацииите по стените . Имам две опции ,- или да трая и да се кефя на икономия или да Рева на доставчика.
Избрах опция 2...Ревах като Магаре. Било нормално. Имал съм предишните версии на Перфера ...разлика от земята до небето. Ааааа като се размразяват си ебало мамата , ходим оттатък. Да спим.
Опция 2, сменяш с нови за твоя сметка!
[smilie=sarcastic.gif]
Ама никой ти дава да пробваш преди туй !
Мое мнение....Потрай още ! Няма кво да И стане ! ...Туй е Лирика !!!

П.п.. Получава се резонанс при теб...Отвори задната седалка и забий един юмрук в резервоара да изчезне резонансЪт ! Туй е решението .
mimomimov

Шкода Новак

Мнение от mimomimov »

димон написа: 03.03.2026, 20:10:25 П.п.. Получава се резонанс при теб...Отвори задната седалка и забий един юмрук в резервоара да изчезне резонансЪт ! Туй е решението .
Ще го пробвам, поне няма да ми струва нищо :) . Дано излезе някаква комбинация от студено време, кофти гориво и други моментни фактори, че хич не ми се занимава с гаранционни казуси!
Аватар
zalmaneca

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 FL 2.0 TSI 265hp '25
ex Superb 3 FL L&K 2.0 TDI 190hp '20
ex Opel Astra GTC 1.9 150hp+ '08
ex Peugeot 206 1.4 75hp '00
ex Renault 11 1.7 90hp '87

Мнение от zalmaneca »

1.5 им се чуват помпите.
Няма да мине по гаранция само от шум.
Направете им нещо, за да запише грешка. ;)
mimomimov

Шкода Новак

Мнение от mimomimov »

Да, вероятно е така! Няма ли грешки ще кажат че е конструктивна особеност и нищо не може да се направи.
mimomimov

Шкода Новак

Мнение от mimomimov »

Пробвах на същата скала но с мотор 1,0 TSI 95 коня от 2024 година. Първото което ми направи впечатление е, всеки път когато дам на контакт всеки път помпата работи за 2 до 3 секунди, макар и да го правя в поредица едно след друго! При моята не е така, първият път се чува, гася контакта, давам пак и НЕ се чува! Дали това не е признак че не изпуска веднага излишното налягане? Другото, определено е по безшумна от моята, трябва да се напрегна за да я чуя че работи. Вече дали помпите са еднакви и компа ги управлява по един и същи начин и това да е причината не намирам информация.
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Scala”