Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Seat Leon ST FR

Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)

Мнение от istoyanov »

Според нуждите и условията. Ама "безупречни" ...
Митака е 4х4. Знаеш, че изобщо не е маловажно. Напомням за този клип. Колата е с летни -

Аз не отричат всесезонните. Идеални са за онези, които викат на сняг - че аз си имам 6мм грайфер на летните. Идеален съм. И много добър избор за всеки, които знае, с какво разполага.
Предпочитам хубава лятна и среден клас зимна, че като я изпека да не ми пука. За кола в града също бих сложил всесезонна, та дори и в София. Ако е на кокал ще возя аз.
Аватар
krachunov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4

Мнение от krachunov »

Taratajki написа: 25.02.2026, 23:56:28 За това вместо с 90 по дефилета и проходи всичко пъпли с 60
Както ти казах, не съм от тия дето пъпли ;)
Rangel написа: 26.02.2026, 08:05:23 Смятам обаче, че малко се престаравате в отрицанието на всесезонните. Митака си изпердаши там дето и аз бях с тях без никакви драми. На жената, на колата следващите ще са такива някакви. Тя тази кола се движи само в София.
Много ясно че се престарават, повечето са лаладжии да запълнят работно време и да разлайват кучетата [smilie=sarcastic.gif]
До сега 380 страници, което съм забелязал противниците може да се обобщят най - грубо до:
- Никога не съм карал, НО знам
- Една жена ми каза
- Карал съм преди 18нам си колко години и не ставаха
Като всяка гума, има добри и вероятно лоши марки/модели.
И като всяка гума има и компромисни условия, както зимната в жега, така и лятната в студ.
А дали признават напредъка на технологиите, никой не му пука. Хубавото на физиката е, че не и пука от личното мнение.
Та аз за това пиша. Не че съм върл защитник на всесезона. Просто тези които плюят, доводите са им... такива каквито написа. Измислени. Имаше един двама колеги които написаха тази гума/модел, не става защото... и я е карал.
Ама до там. Болшинството скептици, просто си чешат пръстите
Аватар
tupalkapet

Шкода Новак

Гараж: Superb Sportline 2.0 TDI 190

Мнение от tupalkapet »

Да дам и моите 5 евроцента. До сега винаги съм бил с два комплекта джанти с гуми. Тъй като правя по 7-8 хиляди годишно, не успявам да износя зимните и ги сменям заради старост на около 4 години. Есента сложих бюджетни всесезонки, за проба. Качвах се на Витоша два пъти и то след снеговалеж, не намерих разлика със зимните от предишната година. Ще ги видим на втората зима, след като ги изпека лятото, но дори и два сезона да изкарат аз ще съм доволен. Догодина по това време пак ще пиша.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

krachunov написа: 26.02.2026, 09:14:46 Много ясно че се престарават, повечето са лаладжии да запълнят работно време и да разлайват кучетата
Тяхното е разбираемо, лалат си, забавляват се.

Виж твойто е странно - направо си като проповедник на секта. Едва ли имаш акции в някой производител, какъв е тоя неистов мерак да браниш тия пусти всезоннки незнам. Темата определено нямаше да е стотин страници, ако не репликираш до откат всеки, с който не си съгласен. Мисля, че всички разбраха мнението ти. [smilie=pardon.gif]
Бееееее.....
Аватар
krachunov

Škoda Ентусиаст

Мнение от krachunov »

Цецо75 написа: 26.02.2026, 10:14:47 Мисля, че всички разбраха мнението ти
е двупосочно е ;) [smilie=sarcastic.gif]
mazut

Škoda Фен²

Мнение от mazut »

Карал съм и нееднократно съм заявявал, че Кросклимат първата версия е гола вода зимна гума. Това господина въпреки, че се е пързалял, но като майстор на спорта зад волана успял да оцелее няма да признае. Истината е, че гумата е с осезаемо по-малка теглителна сила на сняг от зимна гума, но това на кола с 4×4, малко сняг в годината без база за сравнение и с нагласа от мойто по-убаво няма и аз никога не се прецаквам, няма как да бъде казана. Инак при всякакви други условия е огън и дори бих казал по-добра лятна гума от много летни.
Аватар
krachunov

Škoda Ентусиаст

Мнение от krachunov »

mazut написа: 26.02.2026, 12:27:49 Това господина въпреки, че се е пързалял, но като майстор на спорта зад волана успял да оцелее няма да признае
Цецо75 написа: 26.02.2026, 10:14:47 ако не репликираш до откат всеки, с който не си съгласен.
Е виж го сега колегата.
Малко като вица вярно ли е че на Клинтън му подарили мерцедес.
Донякъде
Първо не е Клинтън а Елцин
Второ не е мерцедес ами Лада
и Трето, не са я подарили ами откраднали.

Та и колегата почти е уцелил, може би само името на модела е правилно [smilie=sarcastic.gif]

mazut, господина е написал че се е пързалял, както и е написал друг модел а именно втората версия.
Поздрави.
https://avigea.net/chetene-s-razbirane-2/ ето нещо което може да ти е полезно ;)
mazut

Škoda Фен²

Мнение от mazut »

С радио не мисля да споря. А и пишейки след всеки пост както виждам не постигаш терапевтичен резултат да се самоубедиш в правилния ти избор и успокоиш Иначе отдавна да беше спрял да пишеш глупости.
Аватар
krachunov

Škoda Ентусиаст

Мнение от krachunov »

mazut,
krachunov написа: 26.02.2026, 14:45:49 https://avigea.net/chetene-s-razbirane-2/ ето нещо което може да ти е полезно ;)
Живи и здрави [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

Да споделя.
Гумите за момента се представят отлично.
Ето предната седмица преди да тръгнем за Пампорово беше 15 градуса. Сутринта в четвъртък -2 на места си имаше черен лед през Айтоския. На Тракия беше 12 градуса сухо. Горе на Пампорово си беше мокро и около 3 градуса. Валя дъжд, замръзна, после сняг. Ами с тези гуми никъде не съм имал проблем. Колата е 4х4 и това оказва влияние при потеглянето, колата тръгва без да се налага да превърта гумите. Но при спиране колата е като всички други там също не съм имал проблеми. Тествах горе и при качване и при спускане гумите си държат. За тази зима с тези променливи условия всесезонната гума си върши работата добре. Преди 2-3 години ако някой ми беше говорил за такива гуми щях да го подмина. Но определено тези гуми имат хляб. Ще видим и лятото как ще се представят, но не мисля, че ще има проблеми. Аз разлика за момента спрямо летни и зимни не намирам. Служебната ми кола на предно също е с всесезонни BRIDGESTONE TURANZA 6 ALL SEASON, ами и там нямам проблеми. Споделям мнение, не ангажирам никой с него.
И в крайна сметка по важно е човек да внимава и предвижда дадена ситуация, отколкото да разчита безусловно на гумите си.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

krachunov написа: 26.02.2026, 14:45:49 Е виж го сега колегата.
Хич не ми дреме, кой кого пръв е наплюл и кой кого пръв е оскубал, тъй да знаеш. Просто в един момент, когато в темата, 70-80 от буквите са твое дело, това вече почва да дразни и се взимат мерки. Пък кой крив и кой прав - да решава съда.
Бееееее.....
Аватар
_56_

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Kodiaq RS 2026
Обратна връзка:

Мнение от _56_ »

Здравейте. Гледам вече коли с летни гуми. Някъде бях прочел, че е хубаво да сменим с летни, когато сутрешните температури са 7 градуса.
Тази седмица го дават от 0-1 до към 16-17 в София, а от другата - леко застудяване.

Гледам в AccuWeather, че мин. темп ще почват от 5-6 градуса чак около Великден.

Та питанката ми е - да изчакам ли да сменя началото на април с летните?
Изображение
niki

Škoda Фен²

Гараж: Фабия 1 комби 2006 ASY
VW Golf 1997 AHU
Volvo XC70 D5

Мнение от niki »

Изчакай.
Аватар
Драгомир

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М

Мнение от Драгомир »

Аз обикновено ги сменям в края на март. Не гледам особено прогнозите.
Аватар
stanley

Škoda Ентусиаст

Гараж: VW Passat B8.5 2.0TSI, Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
Обратна връзка:

Мнение от stanley »

_56_ написа: 12.03.2026, 08:03:15 Та питанката ми е - да изчакам ли да сменя началото на април с летните?
Аз бих изчакал до началото на Април. Сутрин в София е все още студено.
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”