Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Шкода Румстър (Škoda Roomster) е автомобил - малък ван, производство на чешката автомобилостроителна компания „Шкода“. Моделът се базира на прототип, показан на автоизложението във Франкфурт през 2003 г. Шкода Румстър е представен през март 2006 г. на изложението в Женева, а продажбите започват през юни същата година.
Автомобилът се предлага в базовата версия „Румстър“, както и в нива на оборудване „Стайл“, „Спорт“ и „Комфорт“. Предлагат се три вида бензинови и три дизелови двигатели:
На служба във фирмата имаме 3бр. Румстера 1.4тди
За три години каране и по 100 хил. км навъртяни за сега нямат проблеми.
Карат се постоянно и служат вярно.
Обаче преди две седмици колегата ми ходи в ЕТ Варна,и от там получил информация,че повече няма да се произвежда.
Това което е направено като поръчки до момента се изпълнява и край.
Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в дадена стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената.
Колеги, вчера си купих Румстър 1,4 , 3 цил, 51 kw.
Да ми дадете съвет? Била е служебна, на 346к. км. Вече имам 200 км на нея. Долях масло, че беше под минимума. За какво да внимавам?
Защото беше на много тънка цена, сменен ангренажен ремък. Има доста инфо за всичко правено по нея, всичко е сменяно навреме и т .н. Дори има платено каско до април. Просто отидох да я видя, но ми хареса. Купена е 2008 нова за служебна.
Дори звука на двигателя ми харесва - прилича на AMG
Идеи много, но не можем да гадаем и нямаме кристална топка.
Още при закупуването е доливано масло, защото е била на минимума.
Какво е било маслото?
На колко километра е сменено?
Колко е налято от майсторите?
Какво е налято?
Очеизвадно гори масло...........
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Камен написа: 14.02.2026, 19:18:11
Съгласен съм да гори, но 400 грама за 275 км...
Има и по-тежки случаи по принцип .
Но не е ясно реално колко е изгорила и дали тия 400мл са реално изгорено масло.
Или казано - имало е защо да е тънка цената.
После идва голямата сеч.
Тук обаче си иска майстор и диагностика.
Защото по каталог й трябват 3.2л
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Долях 400 грама, сега пък е над резката максимум. Оставих капачката на маслото лабавa - доста танцува и излиза бял дим, не много - но се вижда. Ще я следя, да видим, то ще си покаже. Може пък датчика да се е бъгнал...
Колега - двигателя отдолу е сух като барут. Няма никъде теч на масло. При първо запалване има слаб дим само за секунда, после нито дими, нито нещо друго. Добре върви, има компресия. Сега говорих с човека от когото я купих - каза ,че колата е на 20 години и да слагам 10w40, а не 5w40, каквото сложих аз. Явно я е карал с 10w40