Superb 3 pre-face 280 коня на газ/LPG Prins
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
mutha
Здравейте,
Анатемосвайте ме колкото искате, но си харесвам колата (харесвам е меко казано!), на малко километри е и не искам да я сменям. Карам я няколко години, но малко ми омръзна да давам толкова пари за бензин, не че не мога, просто с разширение на семейството вече ми се промениха приоритетите.
Ся мога да я продам и да взема нещо бензиново с по-малко коне на предно (дизел само дънки), макар и друга марка, но нищо не харесвах, а бая го мислих и четох. Не ми се лишава и от 4х4 и 280 коня, да, знам, звуча малко като Бай Ганьо. Реално и 200 коня бензин биха ме оправили, но пак казвам, но не намерих подходяща кола/модел/марка или обява, за подобни коне, подобно оборудване и габарити...и цена на обслужване. Супърба си е здрав и надежден, все пак.
За електричка също мислих, четох, гледах, и се отказах, макар че имам къде да я зареждам. Там филмите си ги има също, но от друго естество. Иначе единствена алтернатива на Супърб като електричка, поне за мен, е Tesla Model S от 2016.-2017 (има и по-нови, но са скъпи...). Не толкова заради конете, ами заради безплатно зареждане, пътно поведение, въздушно окачване и прочие. Обаче и от електричката се отказах, защото има доста филм с ремонт на батерии, изтекли гаранции, резервни части и прочие, и прочие. Иначе там си е бъдещето, просто трябва да дам над 65,000 лв за нещо по-сносно, от гореспоменатия модел, а не ми се инвестират толкова
Затова събирам мнения за газова уредба Prins. Изглежда най-добре, в сравнение с Ланди Ренцо или полските KME. Намерих тази тема и я изчетох, благодаря на всички за мненията, беше ми адски полезна!
viewtopic.php?t=6555&start=30
Та... има ли някой, каращ с такъв Супърб на газ? Вече писах лично съобщение на единствения човек, който е писал в темата, че кара такава и ще се радвам да ми отговори. Но се сетих да попитам и тук в този раздел. Ще се радвам да сподели някой мнение, както и да сподели аргументи "за" и "против".
Анатемосвайте ме колкото искате, но си харесвам колата (харесвам е меко казано!), на малко километри е и не искам да я сменям. Карам я няколко години, но малко ми омръзна да давам толкова пари за бензин, не че не мога, просто с разширение на семейството вече ми се промениха приоритетите.
Ся мога да я продам и да взема нещо бензиново с по-малко коне на предно (дизел само дънки), макар и друга марка, но нищо не харесвах, а бая го мислих и четох. Не ми се лишава и от 4х4 и 280 коня, да, знам, звуча малко като Бай Ганьо. Реално и 200 коня бензин биха ме оправили, но пак казвам, но не намерих подходяща кола/модел/марка или обява, за подобни коне, подобно оборудване и габарити...и цена на обслужване. Супърба си е здрав и надежден, все пак.
За електричка също мислих, четох, гледах, и се отказах, макар че имам къде да я зареждам. Там филмите си ги има също, но от друго естество. Иначе единствена алтернатива на Супърб като електричка, поне за мен, е Tesla Model S от 2016.-2017 (има и по-нови, но са скъпи...). Не толкова заради конете, ами заради безплатно зареждане, пътно поведение, въздушно окачване и прочие. Обаче и от електричката се отказах, защото има доста филм с ремонт на батерии, изтекли гаранции, резервни части и прочие, и прочие. Иначе там си е бъдещето, просто трябва да дам над 65,000 лв за нещо по-сносно, от гореспоменатия модел, а не ми се инвестират толкова
Затова събирам мнения за газова уредба Prins. Изглежда най-добре, в сравнение с Ланди Ренцо или полските KME. Намерих тази тема и я изчетох, благодаря на всички за мненията, беше ми адски полезна!
viewtopic.php?t=6555&start=30
Та... има ли някой, каращ с такъв Супърб на газ? Вече писах лично съобщение на единствения човек, който е писал в темата, че кара такава и ще се радвам да ми отговори. Но се сетих да попитам и тук в този раздел. Ще се радвам да сподели някой мнение, както и да сподели аргументи "за" и "против".
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Привет,
къде на шега, къде на истина - за твое голямо съжаление си попаднал във форум с предимно "масонско" присъствие
Тук болшинството сменя масло на 2-3000 км и си сипва само 100 октана бИндзин, без значение фабия 1.0 ли е или супърб 280 коня
Сериозно, сега като се замисля - не познавам някой от редовно пишещите юзъри да е слагал газ на бензиновата си шкода (от това поколение). Тааа мисълта ми е, че дори и някой да се излъже да напише нещо в темата, то определено няма да е инфо от първа ръка, а ще бъде ЕЖК
къде на шега, къде на истина - за твое голямо съжаление си попаднал във форум с предимно "масонско" присъствие
Тук болшинството сменя масло на 2-3000 км и си сипва само 100 октана бИндзин, без значение фабия 1.0 ли е или супърб 280 коня
Сериозно, сега като се замисля - не познавам някой от редовно пишещите юзъри да е слагал газ на бензиновата си шкода (от това поколение). Тааа мисълта ми е, че дори и някой да се излъже да напише нещо в темата, то определено няма да е инфо от първа ръка, а ще бъде ЕЖК
- sonnyer
- Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB
Освен, че форума е масонски и се хвърлят смели пари, другото важно е, че могат да правят добра сметка на чуждия джоб, така че ако ти не си си направил сметката, питаш на правилното място.
Майтапа на страна - писал си, че семейството се е разширило. Не знам кое под ред дете, но тези промени си влияят на семейните навици и е възможно да ограничите пътуванията, а може и да ги увеличите. Казваш, че 3 години го караш .. направи си малко изчисления колко км минаваш, колко пари ще платиш, колко бързо ще го избиеш предвид, че и там има някакви разходи за обслужване, поддръжка, също си направи сметка, ще ти се върже ли в схемата това да си возиш отзад голямата резервна гума (ясно, че е с голям багажник, но си е неудобство) и от там нататък ще си отговориш на повечето въпроси. Ако 80% клони към газ, слагай си газ и не търси останалите 20%, които ще те разубедят.
Майтапа на страна - писал си, че семейството се е разширило. Не знам кое под ред дете, но тези промени си влияят на семейните навици и е възможно да ограничите пътуванията, а може и да ги увеличите. Казваш, че 3 години го караш .. направи си малко изчисления колко км минаваш, колко пари ще платиш, колко бързо ще го избиеш предвид, че и там има някакви разходи за обслужване, поддръжка, също си направи сметка, ще ти се върже ли в схемата това да си возиш отзад голямата резервна гума (ясно, че е с голям багажник, но си е неудобство) и от там нататък ще си отговориш на повечето въпроси. Ако 80% клони към газ, слагай си газ и не търси останалите 20%, които ще те разубедят.
- coverdale
- Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21
Забравил си и говеждите Wagyu стекове и водка Белуга!digitalundgrd написа: 12.02.2026, 01:26:17 Тук болшинството сменя масло на 2-3000 км и си сипва само 100 октана бИндзин, без значение фабия 1.0 ли е или супърб 280 коня
- stanley
- Гараж: VW Passat B8.5 2.0TSI, Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
- Обратна връзка:
Слагай Газ Принс и карай, щом си харесваш колата. Чувал съм, че това е правилната марка газово за тези мотори.
- lybrator
- Гараж: '16 Ibiza Cupra 1.8 192 FWD MQ350
'18 Tiguan 1.4 150 4motion DQ250
'19 Leon Cupra ST300 4drive DQ381
Еуратек все още предлагат Принс като опция за чисто нов автомобил, така че това е някакъв вид жокер за Принс предполагам.
В Европа съм виждал много TSI-та на газ, включително 2.0. Проучи чуждите форуми.
П.С. лично аз много харесвам газта като гориво. Имал съм 4 коли на газ
единствената причина да не сложа на моите сегашни ТСИта е, че вече не въртя много километри
В Европа съм виждал много TSI-та на газ, включително 2.0. Проучи чуждите форуми.
П.С. лично аз много харесвам газта като гориво. Имал съм 4 коли на газ
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Имам познат представител на Prins, това за момента се води най-доброто за нашите двигатели ( немога да го потвърдя лично). Всяка система електрониката си идва точно за двигателя и модела. От полoвин година иска да ми слага газ и то на доставна цена около 1600€. Новите системи по данни горят около 2% бензин, преди време бяха на 10%. На 10 000км. се слага и някаква добавка в бензина за дюзите. При километрите който минавам и среден разход около 10/100 бензин по груби сметки ми излиза, че инвестицията се избива за около 40 000км. Това при мен са 3 години за напред. Аз прецених, че тази кола може и данея карам толкова време и затова не слагам. Трябва да си прецениш сам дали си заслужава.
Относно системите има сложени на не малко TSI мотори и не съм чувал за оплаквания. Знам за Супърб 280 служебен който вече е над 250к.км и е каран само на газ.
Относно системите има сложени на не малко TSI мотори и не съм чувал за оплаквания. Знам за Супърб 280 служебен който вече е над 250к.км и е каран само на газ.
- lybrator
Виждаш съм германска октавия mk3.5 vrs 245коня с Принс. За 4г беше навъртяла 280000км...
Немецът е избил и уредбата и половината кола за това време![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Немецът е избил и уредбата и половината кола за това време
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
+1
От това се почва - инвестиция/км за година = за колко години ще излезнеш на 0 и ще почнеш да "пестиш" реално. Ако там сметката ти излиза почваш да мислиш, за конкретна система, евентуални проблеми и т.н.
Но важното е първо, има ли смисъл. Ако ще избиеш инвестицията за повече от 3 години, за мен лично е безмислено. Защото в следващите 2-3 ще спестиш 1000-2000лв., което разхвърляно е нищо. А след 5-6 години, я караш тая кола, я не.
Лично за мен, ако не караш поне 20к на година няма особен смисъл. А при под 15к е абсолютно безмислено.
Бееееее.....
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Ако мислиш, че ще я избиеш твърдо слагай Принс. Хубавото там е, че работи само на газ.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Не впръсква ли и бензин от време на време. Дават 2% бензин, но то това ноже и да е когато е студена. Това, че бензиновите дюзи неработят не правят ли нагар?skodko написа: 12.02.2026, 10:01:18 Ако мислиш, че ще я избиеш твърдо слагай Принс. Хубавото там е, че работи само на газ.
- FaKeR
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;
Щом са разширили семейството, то следващите две години ще вози големи колички. Демек вероятно ще я кара поне още толкова време, след това Божа работа.
Ако успее за тези две години да се доближи до избиването й - да скача смело. Ако реши и след това да я кара ще си кара на поносима цена и няма да го мисли повече.
Ако успее за тези две години да се доближи до избиването й - да скача смело. Ако реши и след това да я кара ще си кара на поносима цена и няма да го мисли повече.
- lybrator
Има си едни средно 5% бензин. Не е 100% газ доколкото знам. Не че това променя нещата особено
-
xektop
- Гараж: Kia Ceed SW 1.5 T-GDI 7 DTC GT LINE
Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE
Аз случайно попаднах на този немски сайт.
https://www.autogas-rankers.de/skoda
https://www.autogas-rankers.de/skoda
- The Hooligan
- Гараж: FreakOBoost
И като се сложи газова система, кое ще се жертва? Част от багажника или резервната гума?
Ford Focus 2025 - НЕ ГОРИ МАСЛО