Дефекти и повреди по време на гаранционния период на Шкода Карок и Шкода Камик

Модел Yeti от 2009 до 2017
Karoq от 2017
Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
ivo_67

Шкода Новак

Мнение от ivo_67 »

todor9211 написа: 26.01.2026, 18:26:11 Здравейте, имам няколко драскотини по боята които искам да отстраня. Колата е с пълно каско към ДЗИ, имате ли мнение къде мога да я оставя и да бъде направена така както трябва в Пловдив.
Миналата година в края на септември заведох щета по каско към ДЗИ. Щетите бяха ударена задна броня, драскотина на задна врата (комби) и подбита и надрана задна дясна врата. В полицата ми със застрахователя е вписана опцията доверен сервиз, което означава, че застрахователя определя къде да си закараш колата. В другия случай с посочен от теб сервиз има големи разлики. Първо застрахователната премия обикновено е по- голяма и второ застрахователя ти определя таван на щетите, който ако превишиш си доплащаш. Възможно е да се договориш със сервиза посочен от теб и да ти вземат по- малко и дори да "кяриш" от това. От София съм и отстраняването на щетите отне 20 дена, имаше много коли чакащи за ремонт. Останах много доволен от свършената работа. Няма никаква разлика с нюанса на останалите детайли и напасването на ремонтираните детайли беше перфектно. Като я взех от магазина имаше малко разминаване в позицията на петата врата и задната броня, нормално за "кола" от най- нисък клас, също като постнатата снимка на Супърб Едишън в другата тема с грозната табела на левия калник.
Аватар
krachunov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4

Мнение от krachunov »

ivo_67 написа: 28.01.2026, 10:04:58 Възможно е да се договориш със сервиза посочен от теб и да ти вземат по- малко и дори да "кяриш" от това.
За да кяри, трябва да мине по фактура или още казано по застрахователна оценка. Ликвидаторите в застрахователното, сядат смятат какво би струвало и превеждат по твоя сметка и ти си се разплащаш със сервизи. При този вариант, по - скоро може да не издеяниш, колкото струва и да доплащаш, но има случаи и случаи.
За доверен сервиз в повечето случаи застрахователя ти дава избор от няколко с които работи и ти си избираш. Трудно би кярил там, защото сервиза си работи със застрахователя а и си знаят кое колко им струва. И те си се разплащат с него.
todor9211

Шкода Новак

Мнение от todor9211 »

ivo_67 написа: 28.01.2026, 10:04:58
todor9211 написа: 26.01.2026, 18:26:11 Здравейте, имам няколко драскотини по боята които искам да отстраня. Колата е с пълно каско към ДЗИ, имате ли мнение къде мога да я оставя и да бъде направена така както трябва в Пловдив.
Миналата година в края на септември заведох щета по каско към ДЗИ. Щетите бяха ударена задна броня, драскотина на задна врата (комби) и подбита и надрана задна дясна врата. В полицата ми със застрахователя е вписана опцията доверен сервиз, което означава, че застрахователя определя къде да си закараш колата. В другия случай с посочен от теб сервиз има големи разлики. Първо застрахователната премия обикновено е по- голяма и второ застрахователя ти определя таван на щетите, който ако превишиш си доплащаш. Възможно е да се договориш със сервиза посочен от теб и да ти вземат по- малко и дори да "кяриш" от това. От София съм и отстраняването на щетите отне 20 дена, имаше много коли чакащи за ремонт. Останах много доволен от свършената работа. Няма никаква разлика с нюанса на останалите детайли и напасването на ремонтираните детайли беше перфектно. Като я взех от магазина имаше малко разминаване в позицията на петата врата и задната броня, нормално за "кола" от най- нисък клас, също като постнатата снимка на Супърб Едишън в другата тема с грозната табела на левия калник.
Благодаря за информацията в кой сервиз в София я направиха?
Аватар
Karykoff

Škoda Фен

Гараж: Karoq 1.5 TSI, ръчка
ex: Touran 1.9 TDI, ръчка

Мнение от Karykoff »

Днес закарах Каручката за смяна на масло. Оплаках си на приемчика нещата, които съм забелязал досега:
- Колата дърпа надясно. Не е заради наклон на пътя и не знам си какво още. При движение с ниски обороти дърпането е минимално, при настъпване на газта дърпа осезаемо надясно като дори волана се завърта леко сам. На равно, на ляв наклон или на десен е едно и също. При потегляне от място не се ли държи воланът се вижда как винаги се завърта леко надясно. Колкото повече газ се подава толкова по-сериозно тегли. Обяснено на приемчика, качихме се с него в колата и видя за какво става въпрос. Лошото е, че ме качи на тестовия Карок (който на теста преди 4 месеца като карах ми направи впечатление, че тегли надясно, но ме минаха с "наклон на пътя") и видяхме, че там е същото положението. Тестовият е на няма и 4000 км пробег. Та по реакцията на приемчика съдя, че това не го е срещал досега. Каза, че ще пише на Шкода, за да проучи въпроса и дали въобще ще го признаят това като проблем. Чакам обаждане, но не съм оптимист сякаш.

Някой от вас има ли такова поведение на колата?

- Цетралното заключване е другият проблем. Сякаш се опитва да заключва повторно, три, четири пъти и т.н. при каране на ниска скорост между 10-50 км/ч. Но се случва в различни сценарии, днес не можахме да го хванем. Ако го хвана на видео хубаво, ако ли не ще си го чакам да се повреди съвсем.

- И въпрос още един към вас - някой има ли проблем със запомнянето на S-PIN-a? Каквото и да правя (отметки за запомняне и т.н.) всеки път при стартиране го е забравил.
Аватар
димон

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 FL TDI
Обратна връзка:

Мнение от димон »

Според теб е сериен проблем...както при теб, така и при тестовия автомобил ?

Сега ще питам мой познат с Карок дали е забелязал това .
Аватар
Karykoff

Škoda Фен

Гараж: Karoq 1.5 TSI, ръчка
ex: Touran 1.9 TDI, ръчка

Мнение от Karykoff »

Нямам идея. При тестовия го отдавах на това, че е именно тестови и служебен и е каран като такъв следователно поразбит. Но май не е. А и от ЕТ нищо конкретно не ми казаха за такъв тип познат дефект.
Аватар
димон

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 FL TDI
Обратна връзка:

Мнение от димон »

Мой познат с Карок 11.2024 на 15. 000 сподели, че не е усещал това дърпане никога
Аватар
Цецо Тодоров

Škoda Фен

Гараж: Skoda Karoq MY25 1.5TSI 150hp 7DSG

Мнение от Цецо Тодоров »

Моя Карок направи една година миналата седмица - 19000км.Никога не съм имал такова дърпане като при теб.Както и това със заключването.Аз имам други драми обаче.Постоянно се чува нещо наподобяващо пукане отпред отдясно.Най-вече като се минава през легнал полицай или се качваш на стъпенка на бордют.1 път вече я крах,казаха ми, че си знаели за това.Било си така при Кароците.Явно нещо намазаха,защото като я взех 2 месеца не скърцаше и не пукаше нищо и след това пак се появи.От скоро забелязах,че като пръскам на предния прозорец,цика и на задния😂😂😂.Ма тва не го взимам много навътре,предполагам че помпичката е здухала нещо.Доста често ми пищи, че не е наличен SOS-a при първо палене,но след 30-40сек се оправя и няма драми повече.Като изключким некви е такива тъпотий супер много си ме радва и несъжалявам изобщо за избора си
Аватар
ways

Škoda Фен

Гараж: Kamiq Vision 1.5 TSI 2023

Мнение от ways »

Цецо Тодоров написа: 10.03.2026, 20:45:40 Аз имам други драми обаче.Постоянно се чува нещо наподобяващо пукане отпред отдясно.Най-вече като се минава през легнал полицай или се качваш на стъпенка на бордют.
Това го имам и аз на Камика, но се появява само като е студено навън, вече 3та година. И на мен ми казаха да не го мисля.
rumen55

Шкода Новак

Мнение от rumen55 »

Карок Фейслифт 23 г. ръчка. Досега няма дърпане, магистрално държи права линия. Летни гуми Goodyear (с такива беше доставена), зимни Barum (трета зима "примоция" от Еуратек). Смяна на гуми и баланс при различни гумаджии, но не при "Пешо", щото е на тънкаж. Вероятно твоят има проблем с предницата (гуми, джанти, реглаж).
S-Pin - вече не помня какво беше това. Влизам / излизам - "Здравей Румен/ Довиждане Румен, глей да не си забравил нещо ".
Разрешавам обновяване на софта при всяко поискване, вкл. днес излезе ново съобщение за обновяване.
Със заключването в движение не съм забелязал проблеми.
Пукане не съм забелязвал, освен леко почукване от към багажника вдясно при големи неравности (още го изследвам).
Вече трета година и над 35 х. км ( с често каране извън асфалт) нямам забележки по двигател и задвижване, но пластмасите в купето можеше да са малко по-като за SUV, драскат сe с поглед.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Постоянно карам Кароци. И много нови/най новия на 10 000 на Ицето от форума/ и по стари, никога не съм забелязал никакво дърпане на някъде!
Също и Т-роци. Те са същите, също няма.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
spaldingrs

Škoda Фен²

Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017

Мнение от spaldingrs »

При мен дърпане няма - 2 години и 41500 км. Тропоне на пласмасарии имам от тук от там, не е драма. "S-pin" също съм направил и всеки път когато гася, ми изписва, че профилът не е защитен с такъв. Иначе, поздрав и изпращане е както трябва.
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
Аватар
ba7ka7a

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 FL Combi 2.0TSI 4x4

Мнение от ba7ka7a »

Не е нормално каквато и да било кола да дърпа на някъде. Вижте геометрия на преден мост.
MilenB

Шкода Новак

Мнение от MilenB »

Аз имах същото дърпане в дясно на нова Октавия 2025 на 2хил км. Първоначално си помислих, че си внушавам, но си го имаше това дърпане. Не беше удряна в бордюри, дупки или с различно налягане в гумите и дърпането го усещах още от самото начало, просто докато се уверя и запиша час станаха 2хил км. Заведох претенция в Еуратек Надежда в София, като поисках да се качи някой с мен за тест. Съгласиха се, че има дърпане в дясно и направиха леки корекции на сходимостта. На стенда всичко беше в зелено преди тяхната намеса, но явно са направили някакви леки корекции и в момента нямам проблем с дърпането.
Аватар
krachunov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4

Мнение от krachunov »

И аз година и 5 месеца 30к км няма дърпане. И с един пръст да държа волана си е прав.
Предполагам че да ходиш до ЕТ вече си минал процедури с реглаж на гуми и предници/задници?
Относно заключването пак предполагам, че не цъкаш сам да се заключиш и като потегли тя пак да се опита. Понеже само в този сценарии се получава "повторно" заключване.
за пина, нямам никакъв спомен настройл ли съм го, не съм ли.
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kamiq, Karoq, Yeti”