Първи впечатления от О4 FL !
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- димон
- Гараж: Octavia 4 FL TDI
- Обратна връзка:
Пак тряя да се отваря телевизира,
иначе да, става...
иначе да, става...
-
maiden
Активирах и аз от любопитство. Цветовете са същите, но вместо 16 позиции са 48. По три на цвят.димон написа: 22.12.2025, 19:45:50 Да, потвърдиха, че е активирано след час и да се наслаждавам, както и приятно да пътувам...
![]()
- димон
- Обратна връзка:
Мигащи има ли ?
-
maiden
Няма никакви нови настройки, не знам, не съм пробвал
Единствено видях, че са повече цветове. В смисъл те са същите, но има повече градации между тях.
Единствено видях, че са повече цветове. В смисъл те са същите, но има повече градации между тях.
- димон
- Обратна връзка:
Забелязах, че и моите цветове са повече, но не виждам за какво ми са толкова. Пуснал съм синьо по таблото и вратите и червено в краката. Стигат ми.
Голяма екстра - няма що.
Бих предпочел да има нещо като / power 10hp+/ за 300 лв примерно...
![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Голяма екстра - няма що.
Бих предпочел да има нещо като / power 10hp+/ за 300 лв примерно...
-
maiden
Ами така е..За мощността май е някаква законова пречка. И аз съм синьо с червено. Хаха ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- ba7ka7a
- Гараж: Octavia 4 FL Combi 2.0TSI 4x4
Кола със задна камера съм нямал досега. Имах с преден и заден парктроник. Та за камерата (може да звучи банално за хора каращи с камери от години) супер е! Широкоъгълна, всичко се вижда, помага много при излизане назад в оживена улица и дори пищи на напречен трафик и пешеходци.
- димон
- Обратна връзка:
Десет месеца карам О4 FL . 150 TDI . DSG.
Продължава да ме кефи, чакам с нетърпение да се тръгва занякъде и ...после прибирането !!!
Сравнявам с О2. О2 беше също хубава кола, не отричам. Обаче тази комбинация от двигател, кутия и купе на О4 е Оргазъм!!!
Пъргавина , безшумност и мека возия подплатени с голям въртящ момент са равни на перфектност!!!
Не че няма недостатъци, но ще споделя друг път !
Дано Шкода да продължават да бълват все хубави модели, добре настроени и ние да си даваме с кеф еврата на Евратек !!!

Продължава да ме кефи, чакам с нетърпение да се тръгва занякъде и ...после прибирането !!!
Пъргавина , безшумност и мека возия подплатени с голям въртящ момент са равни на перфектност!!!
Не че няма недостатъци, но ще споделя друг път !
Дано Шкода да продължават да бълват все хубави модели, добре настроени и ние да си даваме с кеф еврата на Евратек !!!
- димон
- Обратна връзка:
Първият път когато имах О2 , дизел, 1,9 се зареках да нямам повече дизел , изтърпях 18 г ... Не свикнах със звука на двигателя...
С тази О4 пък стана обратно, дизеловия звук ми допадна супер много. Продължава да е така засега ..
![pleasantry [smilie=pleasantry.gif]](./images/smilies/pleasantry.gif)
С тази О4 пък стана обратно, дизеловия звук ми допадна супер много. Продължава да е така засега ..
- ba7ka7a
След 4 дни стават 8 месеца откакто карам колата. Вчера направих "кръгъл" километраж:

Шкода Октавия Комби с 2.0 TSI 4x4 7DSG
Разхода на бензин за целият пробег до тук е твърдо 8/100
Колата причинява голямо удоволствие всекидневно. Само 1 ден съм я карал на сняг и беше още по-яко. Фаровете са матрични... без коментар, задължителна екстра за който се чуди! Гумите са високи и за това се усеща малко мека (205/55/17) но не е някаква голяма драма. Винаги могат да се сложат по-ниски 18"
За сега съм имал само един проблем (миналата седмица) който ме остави без кола за няколко часа. Ще споделя за него и за решението му след 2-3 дни. Ако някой има други въпроси да пита. Активно окачване няма.

Колата причинява голямо удоволствие всекидневно. Само 1 ден съм я карал на сняг и беше още по-яко. Фаровете са матрични... без коментар, задължителна екстра за който се чуди! Гумите са високи и за това се усеща малко мека (205/55/17) но не е някаква голяма драма. Винаги могат да се сложат по-ниски 18"
За сега съм имал само един проблем (миналата седмица) който ме остави без кола за няколко часа. Ще споделя за него и за решението му след 2-3 дни. Ако някой има други въпроси да пита. Активно окачване няма.
- димон
- Обратна връзка:
Ами, да продължава да ти причинява същото удоволствие непрекъснато !!! И при мен е тъй с удоволствието. След седмица правя 1 година и за пръв път удоволствиео продължава да ме държи толково дълго , дори изпитвам полуоргазъм като се качвам на Нея!!!
-
maiden
И аз така. Особено откак смених волана ![music [smilie=music.gif]](./images/smilies/music.gif)
-
Sirius
Супер звучи. Тези 16к км как са грубо като съотношение градско/извънградско? Иначе от заводските в конфигуратора 18-ки Лерна антрацит са много красиви, ама не си представям по наш'те пътища как се кара с тях. Въпреки че има 10 см и малко гума, не е хептен нископрофилна. Нямам опит.ba7ka7a написа: 06.05.2026, 10:27:11 След 4 дни стават 8 месеца откакто карам колата. Вчера направих "кръгъл" километраж:
- димон
- Обратна връзка:
- ba7ka7a
Нямам точна статистика, но да речем 60/20/20
Извънградско/магистрала/градско. Горе долу.
Средната скорост е около 60 км/ч за целия период.