Мерцедес

Всички други марки автомобили, мотори, камиони и т.н.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мерцедес

Мнение от bega4kata »

В петък като вземах децата, един ме ядоса, изсилих се бая на завоя на Марек. Брутално влиза и стои колата.
Бях в лява лента на десен завой и към края на завоя, реших да пробвам лимита. И да поднесе, ще го оправя викам .... С рс-а като дам газв завоя, недозавива, но с премерване на газта, недозавиването се контролира и навлизам в лява лента недозавивайки, и се изстрелвам. Винаги ги наказвам със РС-а. Прешъса като му дадох газ в завоя, като свали предавка, като удари с огромен тласък , надигна предницара и се изтегли от завоя брутално сигурно. Впечатлен съм.

В началото се шашках, защото има едно първоначално накланяне и волана много се втвърдява. Тази комбинация с непознаване на автомобила много, амам много те респектира да внимаваш. Просто една идея прекалено е направено (съзнавам че е умишлено за да имаш усет с пътя) според мен. Но се свиква. Даже започва да ти харесва че е така като посвикнеш.
Още не съм му достигнал лимита. Не зная какъв е и как ще се държи, когато го достигне. Зная че е с "насрани" еко гуми, но пък са 285 широки. В дъжда, също добре се държи. Предупреден съм от приятел да внимавам в мокро време, защото гумите имат от завода плитък грайфер и са склонни към аквапланинг, но супер се държи, защото е тежък ли, не зная. Странно е че не усещаш нито чрез звук, нито във волана, че има вода и локви. Не се чува вътре. Дали е сухо или караш на мокро, е едно и също вътре. Това е странно, но приятно по принцип. Доволен съм много от колата. Чувстваш се изолиран и по спокоен в лошото време с нея. Шкодата ми беше неприятно и притеснено да я карам в дъждовно лошо време. Карах си Тигуана. Сега си карам Прешъса с удоволствие. Такава брутална дупка нацелих с предно ляво.....такава пръска вдигнах, един бакшиш с който се разминавах в този момент беше брутално залят [smilie=sarcastic.gif] Прешъса се разтресе....ама изобщо не се виждаше - беше пъна с вода. Ако бях сис Рс-ката, директно съм аварирал 100 птоцента. Гума, джанта са чао. Пак казвам - в България не сме за спортни автомобили. Пътищата са БЕЗОБРАЗНИ. Не можеш да си караш спокойно и да изпитваш удоволствие от шофирането.
Тука сме за танкове и верижни машини.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Мерцедес

Мнение от The Hooligan »

bega4kata написа: 07.12.2025, 21:50:46 В петък като вземах децата, един ме ядоса..
bega4kata написа: 07.12.2025, 21:50:46 .... и към края на завоя, реших да пробвам лимита. И да поднесе, ще го оправя викам ....

ok [smilie=fool.gif]
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мерцедес

Мнение от bega4kata »

Те се кефя бе Мадже. Не се прави на моралист.
Аз не съм олигофрен да се самопребия [smilie=sarcastic.gif] Имам усет за автомобила. Нямам произшествия за 33 г. стаж. Освен едно леко където не бях виновен. Но съм си взел поука и от него - да предвиждам още една идея напред ходове, какво може да се случи на пътя като ситуация.
Аз в 95% не се возя сам в колата като теб.
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мерцедес

Мнение от BlackPearl »

bega4kata написа: 07.12.2025, 22:01:14 Нямам произшествия за 33 г. стаж. Освен едно леко където не бях виновен.
[smilie=sarcastic.gif] Къде си е....... [smilie=sarcastic.gif]
Само ще пусна това:
Изображение
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мерцедес

Мнение от bega4kata »

[smilie=sarcastic.gif]
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Мерцедес

Мнение от Sawyer »

🫣🤭
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мерцедес

Мнение от bega4kata »

Да ми го дадат така тих. Няма да го върна [smilie=sarcastic.gif]
Както се разбра от горния клип. Мерцедес е по бърз и от Поршетата май [smilie=kiss3.gif]
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мерцедес

Мнение от Цецо75 »

Е па аз не виждам нищо лошо да е тих отвън, а вътре да им гърми на главите. И без това шума ни иде нанагорно в нашенската действителност.
Бееееее.....
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мерцедес

Мнение от zloQQ »

Чекай да споделя за един Прешъс и аз. По-специално - за DPF-a. Сега, колко е точно и коректно показанието на таблото - не се наемам да коментирам, а само споделям данните. Сутринта тръгнах към Стара Загора и показанията на DPF-a бяха 88% пълен ("Състояние на зареждане"). Малко преди отбивката, стигна 98% и изписа - "Регенерация активна" и започна да се чисти. За 8 минути смъкна до 2% и приключи с регенерацията. Обаче, не знам дали е 2% запълнен за 16К километра или това значи нещо друго.

Изображение

Изображение
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мерцедес

Мнение от Цецо75 »

Не, това ти е запълването със сажди. То никога не пада до 0%, така си е алгоритъма - качва там до малко под 100% гори, сваля близо до 0 и те така... Другото запълване, дето си е методично и невъзъвратимо (с пепел) не ти го дава въобще на таблото.

Но ето - на Мерцедеса (то щото е бус де), поне са се сетили и ти показват в реално време, колко е задръстил филтъра и кога ще следва регенерация. И горе - долу можеш да си оптимизираш карането спрямо показанията. Това носи МНОГО повече екологични ползи от каквито и да е добавки, ама знаеш ли кога ще го видиш в VAG кола... никога. А не се иска НИЩО. Просто данни, които да се изпишат на таблото. Екологично ще е огромна полза.
Бееееее.....
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Мерцедес

Мнение от Sawyer »

bega4kata написа: 08.12.2025, 13:08:47 Да ми го дадат така тих
Ако беше тих, щеше да е окей. Колата е брутална, обаче тоя фалшив звук, който явно се върти от някакъв външен звуков генератор, е много нелеп. Прилича на звука от двигателите на коли в старите видеоигри

Чувал съм дизелови SQ7 и А7 с приличен фалшив външен звук (вътре е ясно, че на всички ни пускат такъв). Като цяло е глупост, но ако МБ държат на това, можеше да “препишат” от Ауди
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мерцедес

Мнение от bega4kata »

Много автомобили имат и е ок за мен. Включително и Кодияк РС.
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

Мерцедес

Мнение от La Furia Roja »

Това със звука от тонколоните е пълна педерастия. Външни или
Вътрешни все тая. Без значение марката. Веднага го спирам софтуерно. Отделно ако не предлагат заводски истински вариант за звук слагам спортна генерация. Това го договарям още когато реша да им броя 110-120 000 евро за подобен автомобил. Без да ми пада гаранцията. Противен случай губят парите ми.
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мерцедес

Мнение от bega4kata »

За звук от тонколони съм съгласен че е простотия. Аз имах в предвид звуков генератор който се монтира на генерацията. Както при Ауди и Кодияк РС!
Не за звуков както е при Октавия под чистачките бръмчалка.
Примерно:

Изображение
Това аз го одобрявам.
Изображение
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

Мерцедес

Мнение от La Furia Roja »

Също противно. Излагация. Мерца и те ли са така?
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Публикувай отговор

Обратно към “Други марки МПС”