Мерцедес

Всички други марки автомобили, мотори, камиони и т.н.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мерцедес

Мнение от bega4kata »

Ще ти направя клипче да видиш как е включен асистента за подържане на лента на най чувствително и изобщо не коригира волана. Но не е да се изключва просто се е адаптирал да не се намесва! Трябва да е вечер, за да видиш че не се изключва, защото тогава освен вибрирането (което не може да видиш) показва и стрелки на пътя, че напускам лентата. Тоест ще ти покажа че колата вижда че напускам платното, посочва стрелка на асвалта да се върна в лентата си, НО НЕ СЕ НАМЕСВА ГРАМ ВЪВ ВОЛАНА!
Не съм го карал от понеделник, че все с някакви други бръмча по задължение....
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мерцедес

Мнение от Архимандрит Дионисий »

bega4kata написа: 13.11.2025, 18:29:43 Тоест ще ти покажа че колата вижда че напускам платното, посочва стрелка на асвалта да се върна в лентата си, НО НЕ СЕ НАМЕСВА ГРАМ ВЪВ ВОЛАНА!
Е то ако не се намеси системата когато напускаш лентата, значи не работи. Нали това и е ролята когато без мигач, започнеш да напускаш платното да те завърне и предотврати евентуално ПТП в следствие на това.
Аватар
ivand911

Škoda Фен²

Гараж: Fabia1 1,4TDI 80HP '06
Обратна връзка:

Мерцедес

Мнение от ivand911 »

Тук минах покрай едни специалисти за Мерцедес:

Изображение
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мерцедес

Мнение от bega4kata »

Архимандрит Дионисий написа: 14.11.2025, 11:31:35
bega4kata написа: 13.11.2025, 18:29:43 Тоест ще ти покажа че колата вижда че напускам платното, посочва стрелка на асвалта да се върна в лентата си, НО НЕ СЕ НАМЕСВА ГРАМ ВЪВ ВОЛАНА!
Е то ако не се намеси системата когато напускаш лентата, значи не работи. Нали това и е ролята когато без мигач, започнеш да напускаш платното да те завърне и предотврати евентуално ПТП в следствие на това.
Работи, но се е адаптирала че стилът ми на каране е такъв че често преминавам от едното платно в другото без да подавам мигач (трябва да заобикалям безумно поставените шахти след ремонта и поставянето на новия водопровод Варна - Златни пясъци) и при намесване от страна на системата, аз с прилагане на сила го преодолявам. Е, вече не ми прилага сила и не коригира да се опитва да остава в лентата. НАПУСКА Я СВОБОДНО! Но не е защо не работи или не вижда платното/лентата. Той свети по платното със стрелка и вибрира волана че напускам лентата си, но не се опитва да остане в нея!
Той в началото спираше сам като засече пешеходец и пешеходна пътека! Бях писал за това в началото. Много беше гадно това. Сега спокойно мога да прегазя някой [smilie=sarcastic.gif] . Само ми изписва на дисплея че има засечени пешеходци и издрънква еднократно ( като този звук може да се спре от настройките но съм го оставил за сега).
Вчер като няма други коли, на кръговото след Жижо сам намаляваше и ми убиваше инерцията. Много гадно беше. В момента мога със 100 да мина качвайки се върху възвишението.
Утре вечер ако съм с него, ще направя видео. Защото може да се наложи да съм с Тигъра. Но може дневно кличе да направя, но тогава не мога да докажа че системата работи и ми позволява да напускам лентата без аз да държа волана, защото ще има само вибрация, която на клипа, няма ка да се докаже. Вечер се вижда как хем напуска лентата, хем святка със стрелката по плътното пред колата.
Позволява ми и да заобикалям и да се навирам (по нахално да заобикалям коли) без да писка и намалява сам както беше в началото и псувах ква тъпа кола съм си взел. Само свети с фаровете на асфалта индикация че две коли се блъскат и на таблото червен триъгълник, но не пищи и не намалява.
Но ако предна кола спре рязко и аз не реагирам спира.
Всичко това е на комфорт. Не е на спорт да кажеш, че позволява по голяма свобода преди да се намеси.
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
coverdale

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21

Мерцедес

Мнение от coverdale »

Аватар
joro_kem

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia I Tour 1.9 TDI Octavia III FL 2.0 TDI

Мерцедес

Мнение от joro_kem »

[smilie=pardon.gif]
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Мерцедес

Мнение от Sawyer »

Въпреки че съм team BMW, между тези две коли конкретно също бих избрал GLS. А на кака Диляна поне да ѝ бяха обяснили, че не е “БраВус” [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мерцедес

Мнение от bega4kata »

Вижте как са тествали едно време.
Няна кукли със сензори [smilie=sarcastic.gif]
100% реалити
https://www.facebook.com/share/17dne7Z5Sc/
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мерцедес

Мнение от bega4kata »

GUNTER SERVICE
Изображение
NRG

Škoda Ентусиаст

Гараж: Октавиа 3 2.0D

Мерцедес

Мнение от NRG »

@bega4kata Направи едно видео как прожектира на асвалта, че ми е интересно. Това в мола на стената, много ме изкефи
xektop

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE

Мерцедес

Мнение от xektop »

MERCEDES-BENZ 300 SL В МАЩАБ 1:8
https://www.fizipublishing.com/mercedes ... anguage=bg
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мерцедес

Мнение от bega4kata »

NRG написа: 15.11.2025, 22:29:42 @bega4kata Направи едно видео как прожектира на асвалта, че ми е интересно. Това в мола на стената, много ме изкефи
имам някакви други стари. На гирното се вижда на пътя.

GUNTER SERVICE
Изображение
NRG

Škoda Ентусиаст

Гараж: Октавиа 3 2.0D

Мерцедес

Мнение от NRG »

Яко
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мерцедес

Мнение от bega4kata »

@Архимандрит Дионисий
Свети със стрелка на асфалта да се върнеш в лентата, на таблото знака за асистента за лента от зелено, свети и мига в ЧЕРВЕНО и си колата си преминава в другата лента без корекция във волана. На където си го насочил натам отива, без корекция въпреки активна система за поддържане на лента.

GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мерцедес

Мнение от Архимандрит Дионисий »

Да не си изключил нещо. Няма логика, при полужение, че не държиш волана и колата минава в другата лента без да те задържи в лентата. То по тази логика, ако ти стане нещо и ще те хвърли в каваката. Другото което се сещам, всичко тези клипове ги правиш на двулентов път. Където маркировката е прекъсната. Пробвай да видим как е когато пътя е двупосочен и линията е непрекъсната или даже са 2 непрекъснати линий. Забелязал съм, че и при мен много зависи корекцията от вида маркировка. На новите даже при анимацията на асистента си ги показва, непрекъсната и прекъсната лента.
Публикувай отговор

Обратно към “Други марки МПС”