Kodiaq 2 - Обсъждане на модела

Всичко за второ поколение SUV Kodiaq
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

Този стоп изглежда малко като да не е на мястото си. Нещо странни луфтове има около него. Да не е удрян и затова да влиза вода? Да не би да си го извадил преди да го снимаш?
Изображение
PPG

Škoda Фен

Гараж: Шкода Октавия - 1.9/105 ПД - 2007 и 2010 г. ФЛ.
Шкода Кодяк - 2.0 ТСИ 204 к.с. 2025 г.

Мнение от PPG »

Не е удрян, пипан или каквото и да е, багажника е отворен и ъгъла на снимане може да изкривява.
Аватар
lyubohar

Škoda Фен

Гараж: Skoda Kodiaq Mk2 iV

Мнение от lyubohar »

И на моята се запотяват малко като я мия. Това на снимката също прилича на конденз. Зебелязах, че по стоповете има дупчици за изпаравяне на конденза, така че вероятно се предполага, че може да се случи. Аз не бих се занимавал с гаранции, честно казано, виждал съм го този проблем и на много по-скъпи коли.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Колегата skodko обясняваше, че е масово явление и само при определени условия можеш да предявиш гаранционен иск. Ама не помня какво беше точно, ако искаш питай го да ти обясни.

Мойте отпред май съм ги виждал с конденз, ама беше отдавна, забравил съм, кога и как.
Бееееее.....
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

Ако конденза започне да образува капки и да се стичат отвътре,тогава признават гаранцията.Ако е като"мъгла" не признават.
isstoychev

Шкода Новак

Гараж: Skoda Kodiaq 2gen Edition 2.0TDI 193PS 4x4

Мнение от isstoychev »

малко Update по темата с проблема "Неизправност в чистачките" - след 2ри оглед и показване на видео с активната грешка от ЕТ ми поръчаха моторче за чистачките отгоре при рамената. Доставката е около 3 седмици поръчката на новото моторче. На 16.09 ми го поръчаха и ме поканиха да отида да го сменят на 03.10.25
Така че ако някой има подобни проблеми да направи клип и снимков материал и да си запази час. предполагам че партидата им е калпава.
при мене грешката се появява доста често от както имам колата 6+месеца. горе долу е светкала около 8 пъти.

относно кондеза от по горе моята я мия на self service горе долу по 2 пъти в месеца или след всяко извънградско пътуване на мивката на кръговото на климент охридкси и до сега не съм забелязал да има някъде конденз. при следващата мивка ще погледна пак.
stereo_man

Шкода Новак

Мнение от stereo_man »

При мен конденз се получаваше в началото на фаровете обаче. Взех я февруари и при сняг имаше доста, при дъжд по-малко. Не съм я карал да я гледат. Ще видя как е тая зима.
Аватар
ŠKodiaq

Шкода Новак

Гараж: Škoda Kodiaq 2025 Sport Line 2,0 TSI / 150 kW / 204 к.с., 7DSG, 4x4
Обратна връзка:

Мнение от ŠKodiaq »

lyubohar написа: 20.09.2025, 16:13:41 ... виждал съм го този проблем и на много по-скъпи коли.
Чисто нова Mercedes-Benz S-Class, последен модел за тест драйв, кола на 2000км пробег - предните фарове бяха като буркани с компоти от конденз.
Питам ги - е това нормално ли е? Отговора беше, че вече не са херметични, имат си отвори за вентилация и конденза е нормален.
И те така, те ще е...
"Ducunt Volentem Fata, Nolentem Trahunt"
Lucio Anneo Seneca
Аватар
Eager

Škoda Фен

Гараж: Škoda Kodiak 2 RS
ex Škoda Octavia 4 Combi 2.0 TDI

Мнение от Eager »

hristo_iv_ написа: 27.08.2025, 21:39:44 Сега видях, че waze не е налична апликация през андроид ауто след последния ъпдейт про мен. И при вас е така?
Имах същия проблем при Октавията. Дори се появи два пъти за три години, и решението беше едно и също - поне на моя Самсунг:

В телефона иди в Settings -> Connected devices -> Android auto и цъкни десет пъти на Version. Това ще те попита дали искаш да включиш менюто Developer settings. Като го пуснеш, можеш да влезеш в тях от менюто с три точки горе дясно. Tam има едно тикче Unknown sources. Като го включа - Waze ми излиза в инфотейнмънта.

Не ме питай защо, но при мен сработи. Явно по някаква причина не припознава източника на приложението като доверен.

PPG написа: 20.09.2025, 15:24:13 не е мита от месец поне, днес го видях
На Октавията имах конденз при фаровете, и като го видях за пръв път се притесних и ядосах. После четох някъде, че при миене или силен дъжд било нормално, и не представлявало проблем за автомобили с ЛЕД светлини - затова не ги били правили херметични вече. Не знам дали е вярно, но практическа вреда не съм усетил, и винаги си се изпаряваше бързо.
Изображение
Zaryan85

Шкода Новак

Мнение от Zaryan85 »

Колеги, от известно време явно имам някакъв проблем с гпс-а. Навигацията показва колата извън пътя (по поля и планини) и съответно ми изскачат грешки за неразпознати пътни знаци и че системата за разпознаване е извън обхват. Преди около месец пак го правеше за исвестно време, но се оправи. Сега вече от няколко дни си е така. Някой да има идея или ще трябва да я карам в ЕТ? Може би софтуерен проблем...
Kodiaq Sportline 2025, 2.0 TSI
hristo_iv_

Шкода Новак

Гараж: Skoda Kodiaq Mk2, 2.0TSI

Мнение от hristo_iv_ »

Случайно попаднах на тези индийци, които тестват кодито offroad. И двете видеа явно са от един и същ тестови терен.
Трябва да се гледа с включени автоматично преведени на английски субтитри (и най-добре mute :D)
Някой друг попадал/тествал ли е как се държи на такъв терен?

Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Аз имам предишната генерация, но мисля че нямат особенна разлика. За паркетен SUV се справя много добре. Големият му плюс според мен е много бавната 1 скорост. Това ти дава възможност буквално да пъплиш по неравностите, което е основно за да имаш проходимост. Халдекса се справя доста прилично също.

Моят опит е основно от разбити пътища с камъни и коловози. Там се справя добре, стига да не удариш нещо, все пак е относително нисък. И стига да не прекаляваш, да не прегрее я кутия, а халдекс. Също и гумите не са му за остри камъни. Все пак си е паркетник. На дълбока кал нямам наблюдения, в плитка халдекса се справя, ако гумите имат потенциал.

Като цяло е относително нисък за междуосието си. Трябва да се има предвид, лесно е да го удариш отдолу. Също така ъгъла на атака на предницата не е много добър заради пластмасариите.

Асистента за спускане под наклон, на мен по-скоро ми пречи, отколкото да ми помага.

Изгледах отгоре-отгоре клипчетата, малко са ми несериозни тия. По тоя тестов терен ще минеш с каквато и да е кола, без усилия.

Ето тук са малко по реалистични тестове:

https://www.motor1.com/news/655108/skod ... -off-road/
Бееееее.....
Аватар
ba7ka7a

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 FL Combi 2.0TSI 4x4

Мнение от ba7ka7a »

Zaryan85 написа: 13.10.2025, 18:50:45 ...Може би софтуерен проблем.
Пробвай да рестартираш инфотейнмънт системата. Задържаш тъч бутона за On/Off за 10 ~ 15 секунди докато се покаже логото на Шкода. Може и да не се оправи, но е най-лесно и бързо за проба.
hristo_iv_

Шкода Новак

Гараж: Skoda Kodiaq Mk2, 2.0TSI

Мнение от hristo_iv_ »

Как мога да разбера какъв акумулатор ми е сложен в Кодиака - AGM или EFB, за да знам дали да го зареждам на AGM режим със зарядно на CTEK?
Огледах го, но на видимите части се вижда само Varta 70 Pb.
Аватар
joro_kem

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia I Tour 1.9 TDI Octavia III FL 2.0 TDI

Мнение от joro_kem »

За зареждане, не мисля, че има разлика в AGM/EFB режим. Едва ли има и отделен режим EFB, освен AGM на СТЕК-а
Публикувай отговор

Обратно към “Kodiaq 2”