Продавам Skoda Octavia III Scout

Тук обявете нещата, които искате да продадете.
Правила на форума
До раздела имат достъп всички потребители на форума. Можете да публикувате обяви за всякакви стоки и артикули.

Моля, не коментирайте цената (спам) и се придържайте към основната цел на раздела!

Шкода Форум не носи отговорност за качеството или автентичността на обявите в този раздел.
Публикувай отговор
Аватар
pdimanov

Škoda Фен²

Гараж: VW T-roc 2019, 1.5 TSI, 150hp, 7-speed DSG
Superb III FL Scout 2020, 2.0 TDI, 190hp, 7-speed DSG

Мнение от pdimanov »

Както повечето сигурно знаете, непланувано се сдобих с друг скаут, но този път Супърб. Новата кола си има тема във форума.

Прикачам линк към обявата в mobile и ще преповторя нещата написани в обявата + допълнителни неща.

Колата е закупена през 01. 21г. на реални 40 хил. км. Сега е на ~130 хил. км. Със 6-степенното DSG - DQ250. По автомобила не са правени никакви компромиси по техническото обслужване. Масло на двигател и филтри са сменяни на около всеки 12 хил км. DSG и халдекс вече са обслужвани 2 пъти през интервал от 60 хил км. като заедно с маслото на халдекса са сменени масла на раздатка, диференциал и почистване на цедката.

Колата има платени:
  • ГТП - до 12. 25г.
  • Каско - до 01. 26г.
  • ГО - до 01. 26г.
  • Винетка - до 31. 01. 2026г.
По-важни екстри за колата:
  • Емблематичен скаут цвят - Denim Blue
  • Биксенонови фарове, които завиват със завоя
  • Скаут салон алкантара/кожа
  • Подгрев предни седалки
  • Подгрев предно стъкло
  • Електрически багажник
  • Двойно дъно на багажника
  • Ръчки за смъкване на задни седалки от багажника
  • Голяма мултимедия с вградена навигация Columbus MIB1
  • Крууз контрол
  • Сензор за ниво течност на чистачките
  • Подгрев на странични огледала
  • Самозатъмняващи се огледала
  • 3 см по-висок просвет от нормална Октавия
Допълнителни подобрения от моя страна:
  • Поръчков софтуерен тунинг на двигателя (~210 к. с.)
  • Допълнителен модул за безжичен Android Auto/Apple Carplay
  • Камера за задно виждане
  • Висок клас UV фолио на всички прозорци с допълнително затъмнение на задните прозорци
  • Защитно фолио на предните фарове
  • Пълна подмяна на интериорното осветление с LED
  • Подмяна на халогените за мъгла + осветление на заден номер с LED
  • Амортисьори на преден капак
Последни по-големи обслужвания:
  • 84 хил. км, 09. 22г. - сменени предни дискове с Brembo Xtra и предни накладки с ATE
  • 90 хил. км, 01. 23г. - сменени водна помпа, ангренажен ремък, пистов ремък, маслен ремък, обтяжна ролка и семеринг колянов вал
  • 101 хил. км, 09. 23г. - цялостно почистване на геометрия, ДПФ, катализатор и ЕГР
  • 110 хил. км, 02. 24г. - сменено масло на DSG
  • 126 хил. км, 11. 24г. - сменено масло на халдекс/раздатки/диференциали, почистване на цедка и смяна на тампони на предни носачи с такива от Audi TTRS, с цел избягване от хронично скърцане и нужда от гресиране
Колата идва с два комплекта джанти и съответно гуми към тях:
  • Висок клас летни гуми - Goodyear Eagle F1 Assymetric 225/50/17 ДОТ 0322 монтирани на оригиналните DENOM джанти.
  • Висок клас зимни гуми - Goodyear Ultragrip High Performance 3 225/50/17 ДОТ 3924 монтирани на Autec джанти.
Stage 1 на двигател
Колата вече 50 хил. км се кара със stage 1 софтуер на двигателя. Някои могат да помнят тази моя тема, в която нищо не се е крило и се е споделяло всичко. Сбито преразказано е, че първоначално сложих Revo и колата започна да влиза в аварийни режими. Премахнах го и се сложи софтуер от Аршинкови брадърс. Още тогава Тодор ми каза, че по колата нещо не е окей технически, но важното беше да не се влиза в аварийни режими. В последствие на колата бяха изчистени геометрията, ЕГР-а, катализатора и ДПФ-а. След това Тодор каза, че на диагностиката вече не вижда никакъв проблем и оттогава колата се кара без никакви проблеми с даване на газ. Не се е променял софтуера на кутията, защото не се усещаше такава нужда.

Какъв разход на гориво да очаквам?
Откакто съм взел колата long-term средният разход винаги се върти покрай 7-цата, но и аз обичам да си давам повече газ. Ако се кара по-спокойно, може и да падне надолу. Слагам примерна снимка от г/д един и същ маршрут Созопол - София, но различен стил на шофиране и средна скорост.
Изображение

Какъв разход на масло да очаквам?
Да. [smilie=sarcastic.gif]
И преди съм казвал, че колата за момента не е оправдала репутацията си с този двигател. Още от закупуването разбрах за тази репутация и започнах да сменям маслото на двигателя на интервали от 10-12 хил. км. с цел превенция. Имало е случаи, в които между смените съм доливал около половин литър, имало е случаи и в които не съм доливал. За мен този разход е нормален.

Каква е цената?
Първоначалната цена в mobile съм я сложил на 30 500лв. За хора от форума бих я смъкнал.

Ти си луд да искаш тази цена
Пазарът е луд, аз просто го следвам. Можете да ми пратите нов внос скаутове, които са на 200 хил. км и са 22-23 хил. лв, но после ми теглете чертата след като ги обслужите, закупите нови гуми, платите каско, гражданска, загубите си времето докато правите всичко това и т.н. Отново повтарям. Това е първоначална цена, а не твърда.
Аватар
pdimanov

Škoda Фен²

Мнение от pdimanov »

В обявата съм смъкнал цената на 29 500. За хора от форума, разбира се, ще е по-ниска.
Аватар
pdimanov

Škoda Фен²

Мнение от pdimanov »

28 000лв.
Аватар
pdimanov

Škoda Фен²