Въпроси за О4 2.0 TSI 4x4
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- pavel31
- Гараж: Skoda Kodiaq 190 TDI 4x4
ABBC3_OFFTOPIC
Мисля, че най-правилно е "semi-active"
Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
обобщението
но не е здължително
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
А не съм спорил със теб или някой друг. Колегата попита за DCC и аз максимално се опитах да му обясня каква е разликата със и без него. Качих и клипчета изказах и моето мнение при положение, че съм карал кола със и без. А ти и някой други се опитвате да изкарате, че тази система и това което са дали от Шкода, реципрочно и Фолксваген са пълни глупости. Ами съжалявам ама немога да се съглася със вас.Цецо75 написа: 13.05.2025, 10:57:40 Точно от "както искаш го наричай" следват 2 страници безмислени спорове. Нещата са ясни - окачването не променя геометрията си. Не е активно.
Щом си толкова запознат обясни тогава как работи тази система явно знаеш по-добре от инженерите в Шкода. И стига сте сравнявали Шкода с други марки
Колегата не попита коя друга кола вози по-добре или е по-добра попита за Октавия.
И я ми обясни понеже аз вече се обърках ти имаш DCC. Като сменяш различните режими променя ли се поведението на колата и возията. Променя се нали е това не е ли различна активност/адаптивност на колата.
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Цецо е споменавал,че в проходите кара на спорт, заради кутията - по високи обороти и окачване - по стегнато.
Има промяна, но примерно аз не бих изпитвал нужда с нормална семейна лимузина, да се правя на състезател по завоите и да я вдървявам. Излишно е..
Има промяна, но примерно аз не бих изпитвал нужда с нормална семейна лимузина, да се правя на състезател по завоите и да я вдървявам. Излишно е..
GUNTER SERVICE

- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Архимандрит Дионисий, Митак, колко по-ясно да го напиша - DCC си заслужава парите! Никъде не съм писал, че са пълни глупости! Това е една евтина алтернатива, с която се опитват да компенсират недостъците на класическия макферсон. Успяват само отчасти.
Ама какво ти обяснявам, караш Супърб с DCC и знаеш, че пак сее задницата при по резки маневри. Въпреки DCC-то.
Толкоз за DCC, хубаво е да го има, но не решава проблема като цяло. Подобрява малко нещата. Толкоз.
Карам кола с DCC и не съжалявам, че съм го взел. Не съжалявам, че съм взел и прогресивен волан.
Ама какво ти обяснявам, караш Супърб с DCC и знаеш, че пак сее задницата при по резки маневри. Въпреки DCC-то.
Толкоз за DCC, хубаво е да го има, но не решава проблема като цяло. Подобрява малко нещата. Толкоз.
Карам кола с DCC и не съжалявам, че съм го взел. Не съжалявам, че съм взел и прогресивен волан.
Бееееее.....
- Архимандрит Дионисий
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Аз пък точно когато карам по завой минавам на Спорт на окачването в този режим колата се накланя и клати много по-малко и пасажерите вътре не развиват морска болест. На хубави пътища и магистрали си карам на Комфорт. В града по кърпените пресечки също. То ясно че това DCC не панацея, но добре, че го предлагат.bega4kata написа: 13.05.2025, 19:57:19 Има промяна, но примерно аз не бих изпитвал нужда с нормална семейна лимузина, да се правя на състезател по завоите и да я вдървявам. Излишно е..
Ще дам пример със Октавията преди винаги ми е била една идея мека, в града возеше супер ама извън града и завои при по висока скорост почваше да се клати ставаше мека. Сложих нови уж по-стегнати амортисьори ( стегнати щото са нови , оригиналните на 80 000км. бяха свършили) Ами возията извън града се подобри , а в града стана гадна. Отделно лятото като станеше жега амортисьорите започваха да возят по-меко, а зимата ставаха вдървени ( това го отдавам на температурите и маслото вътре в тях). В момента с DCC реално мога да елиминирам тези недостатъци както е казал Цецо на окачването. Когато пътя е гаден сме на комфорт, когато пътя е с завой сме на Спорт.
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Аз не обичам да карам бързо в завоите. Не ми е комфортно,нито на мен нито на пасажерите,да карам съсъезателно тип. Това уморява всички.
Нормално си карам.
Често петувам с Кръстника,той така по завоите кара бързо в прогодите и аз като му следвам темпото на моите хора в колата не им е комфортно.
Няколко завойчета да се покефиш,да, но постоянно така да шофирам, не ми е ок.
Нормално си карам.
Често петувам с Кръстника,той така по завоите кара бързо в прогодите и аз като му следвам темпото на моите хора в колата не им е комфортно.
Няколко завойчета да се покефиш,да, но постоянно така да шофирам, не ми е ок.
GUNTER SERVICE

-
Sec8200
- Гараж: под наем
еле пък на задния ред седалки, след втория завой се подмятат като чувал с картофи и дотам с бързото каране ... за бързи завои само сам - колкото пъти съм се возил на дясната седалка от спирачки и завои ми се догажда - просто не е като да си шофьор.
-
velin85
- Гараж: Now Skoda Octavia IV Combi (facelift 2025) 2.0 TSI (204 кс) 4x4 DSG
Now BMW 5er 5er (E39) 528 i (193 Hp)
Ex BMW 5er 5er (E34) 520 i 24V (150 Hp)
Ex Wartburg 353 W, 868,860
Като цяло доста коментари се изказаха, за което благодаря на колегите. За мен си направих изводите, че не ми е нужно DCC за моя стил на каране, ако настъпвам го правя на някоя права безопасно а по завоите не ми допада да влизам с голяма скорост. Мисля, че отзад 2.0TSI като е многораменно ще вози комфортно. В крайна сметка много хора много предпочитания всеки си решава според стила на каране и възможностите. Дано информацията да е полезна и за други колеги. 
- Архимандрит Дионисий
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Аз също. Никъде не съм споменавал, че карам бързо в завои и затова втвърдявам. Просто много по добре и комфортно се движи със съвсем нормална скорост Супърба когато е на Спорт на окачването и има последователни завой.
Така ми е направен индивидуалния режим всичко ми е на нормал само окачването е на спорт.
Ето колегата на база нашите писание е направил информиран избор.
-
velin85
- Гараж: Now Skoda Octavia IV Combi (facelift 2025) 2.0 TSI (204 кс) 4x4 DSG
Now BMW 5er 5er (E39) 528 i (193 Hp)
Ex BMW 5er 5er (E34) 520 i 24V (150 Hp)
Ex Wartburg 353 W, 868,860
Вече и при мен от 20.06 Octavia combi edition 2.0 204 4x4

Първите ми впечатления са добри, като изключим отношението на няколко индивида от ЕТ Пловдив всичко мина в рамките на очакваното, поръчка на 24.04 регистрация на 20.06.
Първа зарядка на Шел Карловско шосе 54.3 л. при обем от 55 литра мисля че му дават. За два дни около 500 км с разход 7.4. от всички екстри които съм използвал досега най- съм впечатлен от матричните фарове, Карлово - София, София -Карлово работят уникално правят черно петно около автомобила, който застигаш, превключват и не заслепяват разминаващи те, никой не ми присветна и светят достатъчно настрани и напред.
Относно адаптивния темпомат тук във форума има негативни мнения от колеги за времето което го ползвах се държа адекватно и не е спирал рязко а плавно но както казах малко съм го ползвал.
Окачването стандартно, за мен вози стегнато не твърдо, за скороста с която влизам в завои се държи нормално.
Багажника достатъчно голям.
Надявам се тази информация да е полезна за някой колега на който му предстои закупуване на модела, имам клипче с фаровете с не много добро качество ако мога ще го кача. Живи и здрави.

Първите ми впечатления са добри, като изключим отношението на няколко индивида от ЕТ Пловдив всичко мина в рамките на очакваното, поръчка на 24.04 регистрация на 20.06.
Първа зарядка на Шел Карловско шосе 54.3 л. при обем от 55 литра мисля че му дават. За два дни около 500 км с разход 7.4. от всички екстри които съм използвал досега най- съм впечатлен от матричните фарове, Карлово - София, София -Карлово работят уникално правят черно петно около автомобила, който застигаш, превключват и не заслепяват разминаващи те, никой не ми присветна и светят достатъчно настрани и напред.
Относно адаптивния темпомат тук във форума има негативни мнения от колеги за времето което го ползвах се държа адекватно и не е спирал рязко а плавно но както казах малко съм го ползвал.
Окачването стандартно, за мен вози стегнато не твърдо, за скороста с която влизам в завои се държи нормално.
Багажника достатъчно голям.
Надявам се тази информация да е полезна за някой колега на който му предстои закупуване на модела, имам клипче с фаровете с не много добро качество ако мога ще го кача. Живи и здрави.
-
JAY
- Гараж: Octavia 4 FL Combi 1.5 TSI m-HEV 110kW 7DSG
Честито, колега! Със здраве да си я караш много безаварийни километри.
Octavia Combi 4 FL MY2025, 1.5 TSI 110kW 7DSG
Ex: Octavia Liftback 3 FL MY2020, 1.5 TSI 110kW 6MT
Ex: Octavia Liftback 3 FL MY2020, 1.5 TSI 110kW 6MT
- gdadov
- Гараж: Octavia 3FL, 1.8TSI, DSG, 180к.с.
Имам Октавия 3 FL, 1.8 TSI 180 к.с., която ще заменя с 4 FL 2.0, TDI, 150 к.с.
Правя уточнението, че не съм привърженик на дизеловите двигатели, но ме спечели пакета Edition 130 и реших да напрая компромис със себе си, а и никога досега не съм карал дизелов автомобил.
Въпросът ми е, колко според вас ще се усети реазликата от тези 30 к.с. по-малко на дизелов двигател, като ускорения, тяга и при задминавания да речем зад някой тир, където се влечеш с 50/60 км/ч и тръгнеш да изпреварваш? Със егашната ми кола доста комфортно се слуват тези маневри и никога не ми е липсвала мощ и ускорение, но съм леко притеснен как ще е с този дизелов двигател...
Правя уточнението, че не съм привърженик на дизеловите двигатели, но ме спечели пакета Edition 130 и реших да напрая компромис със себе си, а и никога досега не съм карал дизелов автомобил.
Въпросът ми е, колко според вас ще се усети реазликата от тези 30 к.с. по-малко на дизелов двигател, като ускорения, тяга и при задминавания да речем зад някой тир, където се влечеш с 50/60 км/ч и тръгнеш да изпреварваш? Със егашната ми кола доста комфортно се слуват тези маневри и никога не ми е липсвала мощ и ускорение, но съм леко притеснен как ще е с този дизелов двигател...
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Остани си с бензина ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)