Kodiaq 2 - Обсъждане на модела

Всичко за второ поколение SUV Kodiaq
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
hristo_iv_

Шкода Новак

Гараж: Skoda Kodiaq Mk2, 2.0TSI

Мнение от hristo_iv_ »

като остане време да го изкарам най-после малко на дълго, а не да стои по 1 месец в гаража и после да правя 20 км градско и после пак 1 месец пас, ще дам обратна връзка дали ще се включи или да му търся проблема другаде.
Аватар
lyubohar

Škoda Фен

Гараж: Skoda Kodiaq Mk2 iV

Мнение от lyubohar »

Е, по един месец в гаража е важен детайл, после ако се кара 20km с климатик на max е възможно да не успява да пуска старт-стопа :)
rts

Škoda Фен²

Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024

Мнение от rts »

hristo_iv_ написа: 08.05.2025, 12:20:11 като остане време да го изкарам най-после малко на дълго, а не да стои по 1 месец в гаража и после да правя 20 км градско и после пак 1 месец пас, ще дам обратна връзка дали ще се включи или да му търся проблема другаде.
В самото указание, пише че при престой без палене повече от 3 седмици даже е добре да се изключи акумулаторът, но за мен не това е решението:
Изображение
Има по-добро решение - поради ред причини и на мен не ми се налага да изкарвам колта от гаража да почти през цялата седмица. Ако се наложи, то в Бургас където и да ида е не повече от 3-4 км - можеш да си представиш какво се случва с акумулатора на толкова къси разстояния. Поради тази причина си купих зарядно на CTEK MXS 7.0 и редовно си зареждам акумулатора в гаража, даже е стационирано близо до капака, и само закачам клемите. Силно ти го препоръчвам. Ако го взмеш, да знаеш, че когато се закача да се зарежда минусът се слага на ухо изнесено на капака, а не на самия минус на акумулатора, тъй като там е "energy managment" модула:
Изображение
hristo_iv_

Шкода Новак

Гараж: Skoda Kodiaq Mk2, 2.0TSI

Мнение от hristo_iv_ »

Хм, много полезна информация. благодаря отново. ще погледна откъде да поръчам едно такова зарядно, защото генерално ще има периоди на "застояване" в гаража и занапред. това за 3-те седмици не съм го знаел, че е в инструкциите.
DonSkoda

Skoda Electric

Мнение от DonSkoda »

Зарядно се взима спрямо типа акумулатор.
Моята е стояла над месец без да е палена, и няма проблем да запали. След това си я слагам на зарядното за през нощта.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Ако са хибриди, акумулатора на хибрида не подържа ли другия с преобразовател от 48 на 12?
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
isstoychev

Шкода Новак

Гараж: Skoda Kodiaq 2gen Edition 2.0TDI 193PS 4x4

Мнение от isstoychev »

Изображение

Колеги да попитам тъй като не го намирам това в ръководството този профил за шофиране в ACC знаете ли за какво е.
Видях го в движение и не променя режима на кутията от D на S или нещо от сорта на Е.
Колата не е с DCC
Аватар
pavel31

Škoda Ludicrous

Гараж: Skoda Kodiaq 190 TDI 4x4

Мнение от pavel31 »

Това би трябвало да е настройка как реагира колата ти (адаптивният круиз контрол) например когато приближи друга кола или трябва да си възстанови зададената скорост. Дали е по-агресивна (рязка) или по-спокойна.
Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx
isstoychev

Шкода Новак

Мнение от isstoychev »

ясно разбрах демек ако карам с 140 а предната кола с 120 и в момента в който се прибере как да направи доускорението до 140
мисля че го разбрах. понеже се чудих каква и е логиката
значи трябва да си поиграя на ЕКО да видя как ще доускори сама дали ще върне предавка като в момента като е по голяма разликата в скоростта връща предавка. на Спорт ми е ясно че ще се опита да достигне по най бързия начин зададената скорст

Благодаря
isstoychev

Шкода Новак

Мнение от isstoychev »

а успявате ли да си обучите асистента за паркиране в гаража
понеже при мене го обучавам "УЖ" но спира на захода на колоните на гаража и не иска да влезне сама и спира сама и чака намеса от водача

някой играл ли си е с това
като входа на гаража ми е не е от най широките но не е и от най тесните
kolyo b8

Škoda Фен²

Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол

Мнение от kolyo b8 »

@isstoychev За кой асистент става въпрос? Ако е за: "Асистент за паркиране с функция за запаметяване" - той иска наличие на GPS сигнал и не става за работа на закрито.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Моята не иска да мине сама между една ограда и спряна кола от другата страна, където мястото е само по една педя от огледалата. Даже мяма една педя.
И когато аз я прекарвам,парктроника е в много червено. Тоест за нея е демидж разстояние вече [smilie=sarcastic.gif] И също отказва да паркира.
Но има и трева висока долу по оградата,може и заради това да е. Тя се опита леко по колата даже.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
isstoychev

Шкода Новак

Мнение от isstoychev »

kolyo b8 написа: 09.05.2025, 19:10:26 @isstoychev За кой асистент става въпрос? Ако е за: "Асистент за паркиране с функция за запаметяване" - той иска наличие на GPS сигнал и не става за работа на закрито.
Имам предвид за функцията за паркиране в гараж.
Иначе ми хваща локацията тръгва да захожда сама и на колоната просто спира и чака намеса
Но явно е кодирана да е предпазлива много защото както колегата каза на парктроника като се разписка много и е опасно близо значи.
Иначе за успоредно паркиране няма проблеми както и за перпендикулярно между 2 коли.
Но има ли 3 свободни места очертани и паркира между 2 паркоместа на 3 пъти го тествах.

Както и да е живи и здрави, глезотии да има в тоя живот
Аватар
lyubohar

Škoda Фен

Гараж: Skoda Kodiaq Mk2 iV

Мнение от lyubohar »

Колеги с iV, случва ли ви се понякога малко след потегляне на ток, докато сте с ниска скорост все още, нещо изщраква в колата и забива леко нос за секунда? Но не като спирачка, а по-скоро все едно нещо в скоростите/електромотора превключва, но доста осезаемо. А реално нищо не се променя по колата и после си върви нормално както си е била на електричество и преди това. Не мога да разбера от какво е, няма съобщения, грешки, но е странно.

Иначе самопаркирвачката на Пасатора веднъж съм я пробвал, на тази няма и да я пробвам - за мен е повече занимавка и концентрация от самото ръчно паркиране. Но ми прави впечатление, че и камерите са прекалено "safe" - на задната "рибешкото око" е толкова силно, че вратите на отворения ми гараж изглеждат като полу-затворени. А пък 360-камерите показват обектите отстрани доста по-близо, отколкото реално са. Спираш плътно до бордюра, слизаш, а то има една педя.
Последно промяна от lyubohar на 10.05.2025, 17:11:54, променено общо 2 пъти.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

От началото ли го прави?
GUNTER SERVICE