Абе трЕбЕ си нещо да има кусур, че да не е идеален, против уруки да е.
Kodiaq 2 - Обсъждане на модела
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
PPG
- Гараж: Шкода Октавия - 1.9/105 ПД - 2007 и 2010 г. ФЛ.
Шкода Кодяк - 2.0 ТСИ 204 к.с. 2025 г.
Аз го държа на кабел, не ми пречи.
Разбрах обаче какво не ми харесва в Кодяка, ВОЛАНА, много е дървен, твърд и тънък, една идея по луксозен е от на Лада 1500.
-
isstoychev
- Гараж: Skoda Kodiaq 2gen Edition 2.0TDI 193PS 4x4
Според вас тези размери ще паснат ли на шкодияка
18ки джанти за Кодиак 2ра генерация 193к.с 4х4 без DCC.
Спрял съм се на едни джанти с размери ЕТ51 на 7.5J 18. Какво мислите с тези параметри ще станат ли
18ки джанти за Кодиак 2ра генерация 193к.с 4х4 без DCC.
Спрял съм се на едни джанти с размери ЕТ51 на 7.5J 18. Какво мислите с тези параметри ще станат ли
-
PPG
- Гараж: Шкода Октавия - 1.9/105 ПД - 2007 и 2010 г. ФЛ.
Шкода Кодяк - 2.0 ТСИ 204 к.с. 2025 г.
Аз да питам, по USB кабела минава ли точец след заключване на колата, че вади, слагай ми е тегаво да не разбия порта, въпреки, че съм внимателен?
-
Zaryan85
Точно така, благодаря на yo73 и kolyo b8. Значи явно момчето от ЕТ ме заблуди, че тези настройките на ACC не се помнят и при всяко стартиране на мотора трябва да изключваш тези отметки според него. Тествах с изключени отметки за пътни знаци и си помни настройката.
Ново 20, при ниска скорост скърцат / свирят спирачките. Дилъра ме уверява, че скоро ще улегнат и трябва да спре ама нещо ме съмнява... 500км имам вече.
Kodiaq Sportline 2025, 2.0 TSI
-
yo73
При мен няма скърцане на спирачките колега. Да не си ги запалил с по-рязко спиране някъде?
Мен пък много ме дразни закъснението от половин секунда в камерите за паркиране.
Бях свикнал от предишния Кодиак да си паркирам смело, сега не знам къде се намирам и трябва да карам бавно защото може да съм опрял вече ама на камерата да не се е видяло още.
Само при мен ли е така? Не видях никой да се е оплакал…
-
DonSkoda
Така е с тази камерата. Все едно че сигнала се предава по трасе от 5км.
Свиква се.
Свиква се.
-
isstoychev
за момента 250км само градско каране не съм чул да свирят спирачките.
относно камерата при мене не съм забелязал да има забавяне.
вчера забелязах че при маневриране и паркиране ми спря сама и ми заби муцуната защото мислише, че ще се ударя, а реално имах място
относно камерата при мене не съм забелязал да има забавяне.
вчера забелязах че при маневриране и паркиране ми спря сама и ми заби муцуната защото мислише, че ще се ударя, а реално имах място
-
kolyo b8
- Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол
Възможно е да е "разпознала" пешеходец или автомобил и за това да е спряла. В тази ситуация зоните на диагоналните парктроници стават червени. Разопознаването на автомобили и пешеходци НЕ работи през парктрониците. В четирите ъгъла на автомобила има радари.
Последно промяна от kolyo b8 на 10.04.2025, 13:32:47, променено общо 3 пъти.
- lyubohar
- Гараж: Skoda Kodiaq Mk2 iV
И на мен ми набива спирачки понякога, просто не приема по-рязко маневриране ако има препятствия наоколо, дори и по моя преценка да са далече.
Освен това има известен лаг. Последно ми наби спирачки на средата на Константин Величков, защото тръгнах да го пресичам рязко зад багажника на една кола и изглежда колата си мислеше, че още е пред мен другата кола, а тя точно беше подминала. Или дори и да не е била 100% подминала, аз все пак преценявам с каква скорост се движи и къде ще е докато стигна до нея. Докато радарът просто вижда нещо и не го интересува, че след половин секунда ще е на 5 метра по-надолу, а до евентуален удар има примерно 2 секунди. Просто явно трябва да се кара нежно и плавно, не ми се мисли ако се наложи някаква рязка маневра на магистралата примерно дали няма да реши да ти "помогне", защото мисли с половин секунда закъснение.
Иначе моите спирачки свиреха първите дни също, скоро не съм ги чувал. Камерата не съм забелязал да ми лагва, но ще обърна внимание следващия път.
Освен това има известен лаг. Последно ми наби спирачки на средата на Константин Величков, защото тръгнах да го пресичам рязко зад багажника на една кола и изглежда колата си мислеше, че още е пред мен другата кола, а тя точно беше подминала. Или дори и да не е била 100% подминала, аз все пак преценявам с каква скорост се движи и къде ще е докато стигна до нея. Докато радарът просто вижда нещо и не го интересува, че след половин секунда ще е на 5 метра по-надолу, а до евентуален удар има примерно 2 секунди. Просто явно трябва да се кара нежно и плавно, не ми се мисли ако се наложи някаква рязка маневра на магистралата примерно дали няма да реши да ти "помогне", защото мисли с половин секунда закъснение.
Иначе моите спирачки свиреха първите дни също, скоро не съм ги чувал. Камерата не съм забелязал да ми лагва, но ще обърна внимание следващия път.
-
isstoychev
ами в интерес наистината за рязкото спиране го прави прави при маневра в гаража където на тези големи ТВ на страничните огледала и на задната камера на захода на вратата виждам, че няма никакво препяствие и може би тя решава, че е по умна от мене и спира а аз виждам прекрасно, че имам място между колоните на вратата.
мисля да я спра тази функция защото да ти спре рязко колата и да забием главите в таблото не е на добре
за лаг на камерите ще наблюдавам да видя.
за спирачките съм сигурен, че за момента не скърцат или свирят
мисля да я спра тази функция защото да ти спре рязко колата и да забием главите в таблото не е на добре
за лаг на камерите ще наблюдавам да видя.
за спирачките съм сигурен, че за момента не скърцат или свирят
- lyubohar
- Гараж: Skoda Kodiaq Mk2 iV
Това казвам - според мен не е само до препятствие, а до това с каква скорост и колко рязко подхождаш. То може да няма нищо наблизо, но колата преценява, че с тази скорост след секунда ще си в стената 
-
maiden
Ако държите дори леко спирачката натисната -> LSAEB функцията няма да се активира и ще ви позволи да доближите колкото искате.
p.s. LSAEB - low speed automatic emergency brake
-
stereo_man
При мен 3-4 пъти ми изкарва акъла и мисля че при всичките съм бил с натисната спирачка. При два от пътите покрай мен минаха пешеходец и кола, а при другите при паркиране и никой покрай мен. Явно колата решаваше, че ще се ударя и ми набиваше спирачки брутално.
- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
Това не го ли пишат в ръководството за потребителя?maiden написа: 11.04.2025, 14:23:29 Ако държите дори леко спирачката натисната -> LSAEB функцията няма да се активира и ще ви позволи да доближите колкото искате.
Всички тези неща не са на магия и трябва да са обявени и обяснени.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
-
Zaryan85
Колеги защо waze и още доста приложения не ми излизат в АА?lyubohar написа: 07.04.2025, 19:30:16 Тя сама си дърпа ъпдейтите, няма нужда да правиш нищо.
Има някаква зависимост кога работи на макс телефона и грее, но не мога да я хвана. Имам чувството, че като покажа приложенията на екрана (Spotify + Waze в моя случай), почва да грее. Ако само си слушам музика (Spotify, пак през Android Auto), но не отварям самата Android Auto секция в колата, всичко е ОК. Така поне ми се струва засега, в което има логика, защото като покажеш Waze веднага започва да докладва някакви неща, което значи gps и допълнително трансфер на данни.
Kodiaq Sportline 2025, 2.0 TSI