Октавия 4 / Octavia IV Facelift - общо обсъждане на модела
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
joro_d007
- Гараж: Octavia 2, 2.0 TDI
Здравейте, нов съм във форума(ползвал съм го за разрешаване на проблемчета по сегашния ми автомобил). Поръчах преди Коледа Octavia IV FL 2.0 TSI 4x4 и търсех малко информация за тази комбинация на колата и бензиновия двигател(мнения и отзиви), малко на сляпо я поръчах. Ако някой има информация, моля да сподели. Благодаря предварително.
- lybrator
- Гараж: '16 Ibiza Cupra 1.8 192 FWD MQ350
'18 Tiguan 1.4 150 4motion DQ250
'19 Leon Cupra ST300 4drive DQ381
Здравей!joro_d007 написа: 07.01.2025, 17:11:11 Octavia IV FL 2.0 TSI 4x4 и търсех малко информация за тази комбинация на колата и бензиновия двигател
От това, което съм чел, и спрямо моите лични предпочитания, това е най-смислената версия/окомплектовка в Октавия 4.
Имате доста икономичен бензинов мотор, 4х4, автомат с мокри съединители, което е добре
Като цяло сполучлива платформа, така че не го мислете много
-
joro_d007
Благодаря!
Ще изчакам края на Февруари и се надявам да споделя добри отзиви.
Ще изчакам края на Февруари и се надявам да споделя добри отзиви.
- lybrator
Предполагам сте поръчали Едишън от Промоцията. Или спортлайн.
Добавихте ли нещо допълнително към екстрите?
-
joro_d007
Нищо не успях да добавя понеже се оказа, че имат поръчан такъв Edition и го запазихме, понеже ще дойде най-бързо. Не ми се чакаше, че чаках една Октавия 4 от месец май, която приключи лизинга, но в последния момента ми съобщиха, че няма да се продава и ми беше писнало.
- lybrator
Нищо де. Той Edition е достатъчно добре оборудван и без това. Аз ако съм, бих добавил Canton, DCC и памет на седалките ама и без тях се живее
- zalmaneca
- Гараж: Octavia 4 FL 2.0 TSI 265hp '25
ex Superb 3 FL L&K 2.0 TDI 190hp '20
ex Opel Astra GTC 1.9 150hp+ '08
ex Peugeot 206 1.4 75hp '00
ex Renault 11 1.7 90hp '87
Някой да е чувал за промоции на FL RS скоро време ?Нещо което не го пише в сайта ?
Имам намерение да се разделям със супъба, та на това се спрях
Имам намерение да се разделям със супъба, та на това се спрях
-
Alvin_iv
- Гараж: Skoda Kamiq, 1,5 TSI
Ами за съжаление няма и според мен няма и да има такива за RS! Отстъпката до 2022г неше 8%(по спомен), сега е само 5%!
Шкода Камик, 1.5 ТСИ, 150 к.с.
-
6_without_10
Колеги, днес направих едно София-Бургас-София и искам да ви попитам за нещо конкретно. В 6 сутринта бях вече на магистралата и от там до Стара Загора беше доста сериозно зимно време с тъмнина, сняг, на места и мъгла. По магистралата имаше изцяло заснежени участъци и съответно пътувах с изключен lane assist и включих на S автоматика. С течение на времето се изключиха поради обледяване редица други системи. Интересно е, че спряха автоматичните фарове. Можеше да ги контролирам само ръчно. Това което искам да споделя и да попитам най-вече е, че при опит да вляза в една отбивка за почивка спирачките отказаха и се наложи да ги припомпам, което за малко не ми коства ПТП в мантинелата. Отдавам го на обледяване на някоя част от спирачната система. Какво мислите по въпроса? На връщане се случи същото на влизане в една бензиностанция, но бях подготвен. Първото натискане не хвана изобщо, отпускане и второто натискане е по-добро с усещане за драскане (вероятно лед). Имайте го предвид в тези студени дни.
-
6_without_10
-
mukot
- Гараж: Honda ZR-V Advance e:HEV; Toyota Cororlla Cross 2,0L HEV Executive plus
6_without_10, според мен това не може да е нормално! Трябва да вземеш мерки! Потъване на спирачен педал не може да е от заледяване. Аз не бих карал тази кола до като не го изясня. ![search [smilie=search.gif]](./images/smilies/search.gif)
-
6_without_10
Нямаше потъване. Натискам и усещането на педала е нормално ама не спира или поне не спира добре.
-
istoyanov
- Гараж: Seat Leon ST FR
Ниски температури, влага, неизползване на спирачките - не е изключено тяхното моментно "отслабване". Зависи, какво имаш предвид под отказаха. От каква, до каква скорост и тн.
Педалът е потънал или просто не е спирала колата, както си очаквал ?
Ако след това колата спира добре за мен причината са ниските температури. Ако все пак имаш съмнения - ЕТ.
ПП: на O3 FL в obdeleven имах програма за активиране на автоматично "изсушаване" на диска по време на дъжд.

Педалът е потънал или просто не е спирала колата, както си очаквал ?
Ако след това колата спира добре за мен причината са ниските температури. Ако все пак имаш съмнения - ЕТ.
ПП: на O3 FL в obdeleven имах програма за активиране на автоматично "изсушаване" на диска по време на дъжд.

- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
@6_without_10
Много е субективно това доколко не спира колата, вероятно поради условията на пътя и продължително каране без натискане на спирачката дисковете/накладките са се "заледили" финно и при първото сработване не са задържали нормално.
Това е, и което колегата имаше предвид с изсушаване на спирачките - пример от Car Scanner.
Brake disk drying
Brakes are lightly applied automatically on regular intervals to keep the brake discs dry and ready for maximum braking.
Много е субективно това доколко не спира колата, вероятно поради условията на пътя и продължително каране без натискане на спирачката дисковете/накладките са се "заледили" финно и при първото сработване не са задържали нормално.
Това е, и което колегата имаше предвид с изсушаване на спирачките - пример от Car Scanner.
Brake disk drying
Brakes are lightly applied automatically on regular intervals to keep the brake discs dry and ready for maximum braking.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
И на мен ми се е случвало през зимата спирачките да се сдухат, когато съм карал много време без да ги ползвам. Натискам и все едно са по слаби. Но аз усилвам натиска и хващат. При студ и мокро си имам едно наум и с двете коли.