Октавия 4 / Octavia IV Facelift - общо обсъждане на модела

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
oggie

Škoda Ентусиаст

Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI

Мнение от oggie »

Навигацията е функция със заявка. В момента струва 759лв еднократно. Като влезеш в MySkoda иди на платени услуги и ще видиш какво има купено и какво до кога е активно.
Joro kanara

Шкода Новак

Мнение от Joro kanara »

Има я навигацията, но доколкото виждам в инфо-теймънта ми пише, че лицензът е изтекъл август 2023 г. Нали уж трябва да е еднократно или има някакъв срок. Май ще трябва да се ходи до еуратек
Octavia IV 2.0 TDI 150 к.с 2020 г
Аватар
neshtoZabavno

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023

Мнение от neshtoZabavno »

oggie написа: 16.12.2024, 00:06:16 Навигацията е функция със заявка
Всъщност май ти си най-прав от всички. Доколкото си спомням по време на поръчката на Columbus-a си пише "с вградена навигация" и т.н. така че веднъж вече е платено за него ( поне в моя случай ) като част от целия "пакет".
Joro kanara написа: 16.12.2024, 08:53:34 Има я навигацията
Защо толкова държиш на заводската навигация? Според мен ще е по-добре да подкараш Android Auto или Carplay и да си ползваш тази от телефона ( Google Maps, Waze и т.н. ).
Изображение

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ RAMAIR ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI
Аватар
atanashh

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG

Мнение от atanashh »

Може да е била пусната за тестов период 1 месец само. После точно това се случва, казва, че изтекла услугата. При мен е така.
Joro kanara

Шкода Новак

Мнение от Joro kanara »

Днес бях в Еуратек Пловдив и с приемчика половин час се опитвахме да активираме автомобила в SKODA connect, поне да видя дали ще ми излезе навигацията като допълнителна поръчка евентуално, но не успяхме. Той ми каза, че щом имам бутон в мултимедията за пускане на навигация значи трябва да имам навигация и тя е до живот. Както и да е, записах си час за след Нова година да я прочетат и да видят какво може да се направи. Отделно от това ще погледнат и термостата понеже ме съмнява дали не е заминал. Тази сутрин за 15 минути каране в града едвам едвам стигна температурата 50 градуса.
Octavia IV 2.0 TDI 150 к.с 2020 г
nnmmkk

Шкода Новак

Мнение от nnmmkk »

Здравейте!
Искам да попитам следното - шумни ли са Ви педалите? [smilie=pardon.gif]
Колата ми е О4 1.5 ръчка, фейслифт. На няма и 1000 км. След първоначалната еуфория, забелязах, че като намалям за легнал полицай например, и отпусна бързо спирачката, за да ускоря, от педала на спирачката се чува "квак". Ходих в ЕТ - нормално било, ама на мен не ми изглежда нормално, при условие, че на О3 и Ф3 няма такова нещо...
Да кажем, че това със спирачката го поувладях с по-бавно отпускане. Но от няколко дена ми прави впечатление, след около 30 мин градско шофиране, педала на съединителя започна да прави "клик" в най-горно положение като сменям предавки. На празен ход го няма това кликане. Сигурно в ЕТ ще ми кажат, че и това е нормално.
Та - да се върна на въпроса - Шумни ли са ви педалите? :)
Аватар
napsi

Шкода Новак

Гараж: Octavia 4 FL 1.5 TSI 115 DSG

Мнение от napsi »

На моята не и е шумен педала на спирачката. Автомат е.
Аватар
audiman

Škoda Фен

Гараж: Skoda Octavia 1U5 1.9 TDi ASV,
Skoda Octavia NX5 2.0 TDI 7DSG Комби

Мнение от audiman »

При мен има едно щракване при отпускане на педала на спирачката.
Изображение
Аватар
neshtoZabavno

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023

Мнение от neshtoZabavno »

Това и при мен се усеща, един странен звук, но съм забелязал,че се случва само когато навън е много студено. Лятото не го прави никога.
Изображение

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ RAMAIR ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI
Аватар
atanashh

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG

Мнение от atanashh »

audiman написа: 18.12.2024, 20:32:21 При мен има едно щракване при отпускане на педала на спирачката.
И при мен го има това, макар и рядко, още откакто я взех колата. Даже си мислих да не е кофти закрепени алуминиеви капачки, но така и не се наврях да огледам.
Аватар
oggie

Škoda Ентусиаст

Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI

Мнение от oggie »

Най-вероятно карате с обувки с по-големи грайфери за това ги усещате тия кликове и скърцане, когато обувките са мокри. Моята е с ръчни скорости, съответно мачкането на педалите е в пъти по-често не съм усетил нищо. Педалите ми са от обикновените с черна гума а не лъскавите "спортни".
nnmmkk

Шкода Новак

Мнение от nnmmkk »

От обувките не е, по-скоро от температурните условия може да се получава нещо.
Като общо усещане се чувства доста по-кекава от О3.
Може би в технологично отношение да е по-напред, но не и по отношение на качеството на материалите и сглобката. ;)
angelov_92

Шкода Новак

Мнение от angelov_92 »

Здравейте колеги,
Може ли да ми кажете щорите на задните врати доплащат ли се за комби вариант? Не ги виждам в конфигуратора или си идват в базовото. Нивото което съм поръчал е едишън.
Благодаря!
Аватар
napsi

Шкода Новак

Гараж: Octavia 4 FL 1.5 TSI 115 DSG

Мнение от napsi »

angelov_92 написа: 19.12.2024, 18:20:05 Здравейте колеги,
Може ли да ми кажете щорите на задните врати доплащат ли се за комби вариант? Не ги виждам в конфигуратора или си идват в базовото. Нивото което съм поръчал е едишън.
Благодаря!
Доплащат се. Аз съм със едишън и за това съм сигурен. Щорите вероятно са в пакет с някоя друга екстра.
nnmmkk

Шкода Новак

Мнение от nnmmkk »

Задните щори идват в комплект с мултифукционалния джоб в багажника, който сам по себе си иначе е 100 евро. При седан. Плюс щора за задното стъкло. При комби мисля, че няма щора за задното стъкло. Така или иначе не съм сигурен повече пречи или помага. Пречи на сензора за затъмняване на огледалото.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”