Toyota
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
alexinchains
- Гараж: Йоника
Toyota
Зависи какво е извънградското. Ако е магистрала съм съгласен, защото просто ДВГ си работи и мъкне цялата Ел система. Обаче на нормално извънградско би трябвало да не е точно така, защото при спиране регенерира. Поне на теория.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Toyota
Ми той и милд хибрида регенерира при извънградско. Но пак зависи от технологиите! Има със стартер генератор на пистовия ремък има и с електромотор на кутията! Има голяма разлика!
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

-
mukot
- Гараж: Honda ZR-V Advance e:HEV; Toyota Cororlla Cross 2,0L HEV Executive plus
Toyota
Оспамихме темата, но от друга страна е нормално да се говори за хибриди в тема за Тойота.
Моят хибрид от подписа изхарчи средно 5 за първите 10 000 км. Без пестене.
Моят хибрид от подписа изхарчи средно 5 за първите 10 000 км. Без пестене.
- SimichOil
- Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
- Обратна връзка:
Toyota
Привет,
миланата седмица посетихме коледния базар в Крайова. Ети и малко данни от разхода на колата:
Тръгване от Русе с батерия на около 65-66%. Още в началото нарочно минах в хибриден режим, исках да видя какъв ще е реално разхода без да използвам изцяло електрически режим. По време на пътуването нарочно не съм гасил колата, защото тогава го разцепва като отделни пътувания и не мога да извадя такава обобщена справка. Чакане около 20 мин на Дунав Мост, после трафик доста в Гюргево, 3-4 спирания от по 10-15 мин защото бяхме с децата и малката реши че ще й е лошо, после баткото да не види от нея, после пък жена ми искаше да спрем на една бензиностанция да пием по едно кафе
Затова и средната скорост е такава малка, както и времето е толкова дълго. На влизане в Крайова батерията се беше заредила на около 74-75%. Освен че съм карал само в хибриден режим и батерията се беше заредила с около 8-10 %. А
Като разход съм повече от доволен, предвид факта че пътя не е от най-оптимизираните за икономично каране. Доста селца, много трафик, на няколко пъти се налагаше да изпреварвам автобуси (цяла България беше хукнала в тази посока).
Наложи ли ми се да ускорявам - децата се попиляваха от кеф, за разлика от жена ми
Колата за теглото си (2т празна) - ускорява брутално. Стабилна е много в завоите явно заради теглото на батериите които са разположени на пода и явно наистина оказва голямо влияние центъра на тежестта. Като возия - вози една идея по-твърдо от Комфорт режима на Супърб-а и една идея по-меко от Нормалния режим. Отново съм впечатлен колко е тихо вътре всичко - единствено има шум при скорости над 120-130 км/ч - но това според мен е нормално предвид факта че аеродинамиката не е силна страна на този автомобил.

миланата седмица посетихме коледния базар в Крайова. Ети и малко данни от разхода на колата:
Тръгване от Русе с батерия на около 65-66%. Още в началото нарочно минах в хибриден режим, исках да видя какъв ще е реално разхода без да използвам изцяло електрически режим. По време на пътуването нарочно не съм гасил колата, защото тогава го разцепва като отделни пътувания и не мога да извадя такава обобщена справка. Чакане около 20 мин на Дунав Мост, после трафик доста в Гюргево, 3-4 спирания от по 10-15 мин защото бяхме с децата и малката реши че ще й е лошо, после баткото да не види от нея, после пък жена ми искаше да спрем на една бензиностанция да пием по едно кафе
Затова и средната скорост е такава малка, както и времето е толкова дълго. На влизане в Крайова батерията се беше заредила на около 74-75%. Освен че съм карал само в хибриден режим и батерията се беше заредила с около 8-10 %. А
Като разход съм повече от доволен, предвид факта че пътя не е от най-оптимизираните за икономично каране. Доста селца, много трафик, на няколко пъти се налагаше да изпреварвам автобуси (цяла България беше хукнала в тази посока).
Наложи ли ми се да ускорявам - децата се попиляваха от кеф, за разлика от жена ми
Колата за теглото си (2т празна) - ускорява брутално. Стабилна е много в завоите явно заради теглото на батериите които са разположени на пода и явно наистина оказва голямо влияние центъра на тежестта. Като возия - вози една идея по-твърдо от Комфорт режима на Супърб-а и една идея по-меко от Нормалния режим. Отново съм впечатлен колко е тихо вътре всичко - единствено има шум при скорости над 120-130 км/ч - но това според мен е нормално предвид факта че аеродинамиката не е силна страна на този автомобил.

-
Notch
- Гараж: 955
Toyota
Имаме в семейството преди фейслифтова такава рав4-ка, обаче с най-базовата моторизация 2.0 чист бензин, само предно предаване, ръчна кутия. На 140 000км е вече, навъртяни само в България по лоши пътища и все още ходовата част е стегната и нищо не е пипано.
Изненадан съм от високия разход на хибрида. Нашата базовица е с разход 5.9/100 среден за целия пробег до тук.
Чисто извънградско с бавно каране в ограниченията 90-100 дава около 5.5/100, магистрално каране със 140 дава 8/100. Градско чисто никога не е карана и не съм засичал.
2020г беше 52 000лв. Сега за тези пари само Корола май може да се купи.
Изненадан съм от високия разход на хибрида. Нашата базовица е с разход 5.9/100 среден за целия пробег до тук.
Чисто извънградско с бавно каране в ограниченията 90-100 дава около 5.5/100, магистрално каране със 140 дава 8/100. Градско чисто никога не е карана и не съм засичал.
2020г беше 52 000лв. Сега за тези пари само Корола май може да се купи.
- oggie
- Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Toyota
Сега ми остана време да го изгледам.
СЕРИОЗНА офроад машина. За тези които им трябва,определено ще я оценят.
СЕРИОЗНА офроад машина. За тези които им трябва,определено ще я оценят.
GUNTER SERVICE

- mariyan
- Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG
-
DasSkoda
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Toyota
Е,то ако и на това му викате паркетник,отказвам се да споря,авно не разбирам ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
GUNTER SERVICE

- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Toyota
Па некви пишман разбирачи се изказват високопарно за външния вид на кола, която няма претенции за него. Е за т'ва не мое да се шиб@ш пред централни хали. Всеки минава и ти дава съвет: Не от тук, от там подхвани. Не целия, само главата. Не отдаде, от долу дай...
И тук така... Щяла да се счупи, максимум полянка да мине![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
И тук така... Щяла да се счупи, максимум полянка да мине
-
DasSkoda
Toyota
https://www.mobile.bg/obiava-2172537668 ... bmw-240k-s
Това е офроуд машина, но не и сериозна.
Тия пишман разбирачи, са виждали много повече офроуд и кал от твоята особа @zloQQ.
Цитираната Тойота има клиренс като на рав4. Отделно, има толкова пластмаса по купето, която остава на пътя при първата заигравка извън полянките.
Не е лоша джипката, определено, но не е офоруд.
Виж, кукурузера серии 80,90 120(до някъде) са сериозно джипки.
Това е офроуд машина, но не и сериозна.
Тия пишман разбирачи, са виждали много повече офроуд и кал от твоята особа @zloQQ.
Цитираната Тойота има клиренс като на рав4. Отделно, има толкова пластмаса по купето, която остава на пътя при първата заигравка извън полянките.
Не е лоша джипката, определено, но не е офоруд.
Виж, кукурузера серии 80,90 120(до някъде) са сериозно джипки.
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Toyota
Шурето ми има 120-ка. Карал съм я много пъти,не мисля,че новата ще и отстъпи по проходимост.
Единствено минус,може да е за в гората че е широка,но едва ли някой ще я вкара между дърветата да я дере.
Шурето ми преди нея имаше Нива. Ами с Тойотата не може да мине по пътеките из гората с нея,където броди с Нивата. Забрави.
Квадратна но е готина, защото е такъв тип.
И Сантафето е квадратно,ама не ми харесва.
Единствено минус,може да е за в гората че е широка,но едва ли някой ще я вкара между дърветата да я дере.
Шурето ми преди нея имаше Нива. Ами с Тойотата не може да мине по пътеките из гората с нея,където броди с Нивата. Забрави.
Квадратна но е готина, защото е такъв тип.
И Сантафето е квадратно,ама не ми харесва.
GUNTER SERVICE

-
DasSkoda
Toyota
Нали знаеш лафа, един джип е толкова проходим, колкото е прежален.
И на тази Тойота ако няма да плащам последствията, ще и ударя такава разходка, че
На ето такива паркетници, като ги натиснеш в снега, като насъбере в подкалниците сняг, после така тресе на асфалта..
За кал, да не говорим. Там ще се предаде много бързо.
И на тази Тойота ако няма да плащам последствията, ще и ударя такава разходка, че
На ето такива паркетници, като ги натиснеш в снега, като насъбере в подкалниците сняг, после така тресе на асфалта..
За кал, да не говорим. Там ще се предаде много бързо.
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion