Октавия 4 / Octavia IV Facelift - общо обсъждане на модела
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Joro kanara
Здравейте колеги! Нов член съм на форума, но от доста време го следя и сега от 2 дни съм горд собственик на О4 2.0 TDI 150 к.с 2020 г. Колата много ми допада, но вече изникват и първите ми затруднения и въпроси към знаещите тук колеги от форума. Нещо не мога да подкарам навигацията. Когато отида на нея ми дава "Моля изчакайте" и така няколко минути и нищо не става. Отделно не мога да активирам автомобила в приложението MySkoda. Другото, което ме интересува е на колко км се сменя ангренажен ремък комплект?
Octavia IV 2.0 TDI 150 к.с 2020 г
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
200к или 5г
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
-
Joro kanara
Благодаря! Значи догодина ще се сменя. Сега ако може някой да ми каже и как да подкарам навигацията.
Между другото сега видях, че съм писал в темата за фейслифта за което се извинявам.
Между другото сега видях, че съм писал в темата за фейслифта за което се извинявам.
- oggie
- Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI
За коя навигация става дума? Вградената, през Андроид ауто, Кар плей ?
-
edisonov
Здравейте,
обмислям закупуването на нова Октавия фейслифт 1,5TSI автомат и понеже не съм фен на интервалите за обслужване от 30 хил.км ме интересува ако примерно на 10-15 хил.км си сменям извън Еуратек маслото с оригинално и оригинален маслен филтър, а в Еуратек го сменям на 30 хил.или 2 години има ли някаква вероятност да разберат по някакъв начин, че маслото е сменяне и съответно да имам проблем с гаранцията ако се наложи да се ползма под някаква форма. Говоря за конкретния модел Октавия, за моделите преди 2020 г знам, че няма как да те хванат от личен опит, но след това незнам.
обмислям закупуването на нова Октавия фейслифт 1,5TSI автомат и понеже не съм фен на интервалите за обслужване от 30 хил.км ме интересува ако примерно на 10-15 хил.км си сменям извън Еуратек маслото с оригинално и оригинален маслен филтър, а в Еуратек го сменям на 30 хил.или 2 години има ли някаква вероятност да разберат по някакъв начин, че маслото е сменяне и съответно да имам проблем с гаранцията ако се наложи да се ползма под някаква форма. Говоря за конкретния модел Октавия, за моделите преди 2020 г знам, че няма как да те хванат от личен опит, но след това незнам.
-
lpetrovv
- Гараж: Skoda Octavia Mk4 2.0TDI 4x4 7DSG
А какъв ти е проблема да отидеш при тях за едно масло с филтър?
-
mukot
- Гараж: Honda ZR-V Advance e:HEV; Toyota Cororlla Cross 2,0L HEV Executive plus
Не прекаляваш ли?Жегов написа: 15.12.2024, 21:07:36 Чувал съм че маслото в Еуратек го разреждат с олио внесено от Прага.
Ако имаш път към Виена може да спреш в Прага и да си купиш един стек олио и се разрежда после маслото 1:3 и ще е същото като в Еуратек.
И по темата - сменяй спокойно, че и по-често на 200 - 250 моточаса само филтрите да са оригинални. Отработеното масло никой не изследва, дори и да можеше.
-
edisonov
Не мога да ви разбера идеята на отговора и отношението ви. Питам нещо конкретно и получавам отговор който няма нищо общо.Да съм казал нещо за маслото на Еуратек или нещо подобно? Моя работа е какво масло икъде ще сложа, а като нямате отговор моля не пишете идиотски коментари!Жегов написа: 15.12.2024, 21:07:36 Чувал съм че маслото в Еуратек го разреждат с олио внесено от Прага.
Ако имаш път към Виена може да спреш в Прага и да си купиш един стек олио и се разрежда после маслото 1:3 и ще е същото като в Еуратек.
-
edisonov
Въпросът е времето най-вече. За едно масло ще ми убият половин ден, а ако ми го сменят там къде обслужвах извънгаранционна кола, след като и изтече гаранцията е за половин час и то в удобен ден и час за мен. Нищо повече.lpetrovv написа: 15.12.2024, 21:08:42 А какъв ти е проблема да отидеш при тях за едно масло с филтър?
-
lpetrovv
- Гараж: Skoda Octavia Mk4 2.0TDI 4x4 7DSG
До сега съм ползвал веднъж услугите им за това. Записах си час и в рамките на един час ми смениха масло и филтри.
-
Joro kanara
За вградената. Друга досега не съм пробвал.oggie написа: 15.12.2024, 19:27:12 За коя навигация става дума? Вградената, през Андроид ауто, Кар плей ?
-
nik0lay
- Гараж: Служебна Skoda Superb Mk4 Edition, 2.0 diesel, 4x4
Ex. Octavia 1.5 Mhev Edition
Вградената се закупува допълнително.
Вероятно нямаш вградена и затова не се стартира.
Вероятно нямаш вградена и затова не се стартира.
-
Joro kanara
Възможно е и да нямам. Как мога да разбера? Аз си мислех, че Columbus-а си върви с навигацията.
И ако все пак я нямам може ли идея за друга подходяща навигация.
П. С Сега погледнах, че в приложението MySkoda-данни за автомобила ми пише, че е оборудван с информационно- развлекателна система с навигация.
И ако все пак я нямам може ли идея за друга подходяща навигация.
П. С Сега погледнах, че в приложението MySkoda-данни за автомобила ми пише, че е оборудван с информационно- развлекателна система с навигация.
- neshtoZabavno
- Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023
Врътката тук не е ли по-точно,че вградена си има по принцип и не е нужно да я купуваш. Тя си идва със самият инфотейнмънт. Това, за което плащаш са реалните данни и опресняването на самите карти чрез облака без да има нужда да я сваляш на флашка и сам да се занимаваш.

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ RAMAIR ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI
-
nik0lay
- Гараж: Служебна Skoda Superb Mk4 Edition, 2.0 diesel, 4x4
Ex. Octavia 1.5 Mhev Edition
Съгласен съм.neshtoZabavno написа: 15.12.2024, 22:59:07 Врътката тук не е ли по-точно,че вградена си има по принцип и не е нужно да я купуваш. Тя си идва със самият инфотейнмънт. Това, за което плащаш са реалните данни и опресняването на самите карти чрез облака без да има нужда да я сваляш на флашка и сам да се занимаваш.
Опитах се да го напиша по-кратко и просто.
Ако не платиш - няма активация.