Върху колата го пръсках, да. Ами то днес интересна случка, че тотално си прецаках миенето, че ми се скараха, че си ползвам мои препарати в 8 часа и нещо на една пловдивска автомивка на самообслужване. Бях единствения и нито блокирах някой, нито въобще дойде някой друг. Та изплакнах само това и си тръгнах. Без контактно миене колата естествено си остана мръсна. Поне с тая му концентрация, която пробвах си иска търкане.
Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Stoyanov
- Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.
Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор
-
DasSkoda
Тези перапарати са за предизмиване, т.е да свалят всички песачинки и съвсем леки замърсявания, преди основното измиване.
Да се избегне максимално драскането по лака на боята, когато започне да се мие с ръкавицита.
Не би трябвало да имате големи очаквания към такъв тип препарат.
Да се избегне максимално драскането по лака на боята, когато започне да се мие с ръкавицита.
Не би трябвало да имате големи очаквания към такъв тип препарат.
- i_popov
- Гараж: Superb III L&K, 2.0 TSI, EA888.4
При мен след нанолекс про prewash-а остава само нещо като леко мръсен леко мазен филм. Основната мръсотия си пада, но колата не е чиста в никакъв случай.
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
@i_popov, и при touchless е същото
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- Драгомир
- Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
@Stoyanov,
Ползвам Auto foam основно в концентрация 2.5% с Kwazar Foamer.
Пяна почти няма, но върши много добра работа.
Два пъти правих 5% концентрация, когато колата беше по-мръсна, но пяната не е по-плътна.
Ползвам Auto foam основно в концентрация 2.5% с Kwazar Foamer.
Пяна почти няма, но върши много добра работа.
Два пъти правих 5% концентрация, когато колата беше по-мръсна, но пяната не е по-плътна.
- Tuscany
- Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp
Има ли някой по-задълбочен опит с синтетичните кърпи за мръсотия (ака synthetic decontamination towel). Искам да почистя колата малко по-добре преди зимата и да сложа спрей керамира с апликатор. Понеже мия на автомивка, няма как да помъкна целия антураж и се чудя дали мога да си го направя в гаража, без да правя много водорляк. Това, което си мислях да направя, е следното - измивам на мивка безконтактно и после контактно (даже мисля да си взема CarPro Descale за случая), минавам един кръг iron remover, прибирам се в гаража и правя едно измиване с ONR.
Без да подсушавам, ще изпръскам с ONR (1:256), след което ще си подготвя ONR 1:64 + Claylube. Реално бих го направил само с claylube, ама той много се разпенва и трудно ще го отмия. Та, оводнявам с 1:256, след това един спрей на кърпата и един на панела с claylube и после ще напръсквам с 1:64, докато "бърша". Дали ще стане това или ще трябва да я водя на полиране после?
Без да подсушавам, ще изпръскам с ONR (1:256), след което ще си подготвя ONR 1:64 + Claylube. Реално бих го направил само с claylube, ама той много се разпенва и трудно ще го отмия. Та, оводнявам с 1:256, след това един спрей на кърпата и един на панела с claylube и после ще напръсквам с 1:64, докато "бърша". Дали ще стане това или ще трябва да я водя на полиране после?
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
- skodko
- Обратна връзка:
Щом ползваш онр, въобще не си давай парите за тоя клейлюб. Щом клейваш, с каквото и да било, задължително ще оставиш захабяване по лака, било то и минимално. Аз лично процедирам така
На суха хладна кола пръскам айрън ремувър, докато обиколка колата е почнал да действа, пръскам безконтактното, дали с водоструйка или ръчна помпа няма значение. Изплаквам, мия ръчно с шампоан, ако не е била много мръсна колата и безконтактното си е свършило работата, може и с онр. Подсушавам, клейвам с онр и агресивен клей бар, ако е много набита колата с мръсотии, ако не с клей бар на TRC. След това полирам в нужните стъпки, обезмаслявам и нанасям защитата.
На суха хладна кола пръскам айрън ремувър, докато обиколка колата е почнал да действа, пръскам безконтактното, дали с водоструйка или ръчна помпа няма значение. Изплаквам, мия ръчно с шампоан, ако не е била много мръсна колата и безконтактното си е свършило работата, може и с онр. Подсушавам, клейвам с онр и агресивен клей бар, ако е много набита колата с мръсотии, ако не с клей бар на TRC. След това полирам в нужните стъпки, обезмаслявам и нанасям защитата.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Малко тъп казус, ама...
В края на септември си смених поленовия филтър като съчетах с пръскане с антибактериален спрей за климатик по конденз.питата и въздуховодите в колата.
Не знам дали е съвпадение, но от тогава всеки път като се возим семейно - аз и жената имаме еднакви оплаквания ( дращене/леки болки в гърлото) , а малката започва да подкашля (явно и нея нещо я дразни). Нищо друго не е правено в колата последните 20 дена (не е слаган ароматизатор или да е пръскано/мазано с препарати), което ме навежда на мисълта, че единствено този спрей има аромат, който е причината за нашия дискомфорт...
@skodko, Дали озониране или има и някакъв друг метод за премахване на "дразнителя" по възможно най-бързия начин?
В края на септември си смених поленовия филтър като съчетах с пръскане с антибактериален спрей за климатик по конденз.питата и въздуховодите в колата.
Не знам дали е съвпадение, но от тогава всеки път като се возим семейно - аз и жената имаме еднакви оплаквания ( дращене/леки болки в гърлото) , а малката започва да подкашля (явно и нея нещо я дразни). Нищо друго не е правено в колата последните 20 дена (не е слаган ароматизатор или да е пръскано/мазано с препарати), което ме навежда на мисълта, че единствено този спрей има аромат, който е причината за нашия дискомфорт...
@skodko, Дали озониране или има и някакъв друг метод за премахване на "дразнителя" по възможно най-бързия начин?
- skodko
- Обратна връзка:
Озониране мисля че ще свърши работа, убива всякакви бактерии и ензими.
-
DasSkoda
Момчета, къде да се фолира нов автмобил?
Цялостно или частично?
С какво фолио?
Благодаря за съветите.
Цялостно или частично?
С какво фолио?
Благодаря за съветите.
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Забавна история от вчера (днес) :
Гледам, че нещо започва да "застудява". Решавам, че ще измия колата хубаво, ще направя т.нар. процес на деконтаминация - хубаво измиване с шампоан, пръскане на джанти и панелите на колата с Iron Remover на Fusso, отделно цъкнах и Tar Remover. Интересното беше, че колата почервеня от феродови налепи по предния капак и още повече на 5-тата врата отзад и задна броня! По вратите почти нямаше нищо... Накрая нанесох Fusso coat вакса с цел по-дълготрайна защита и водоотблъскване през зимните месеци, когато измиването става по-неприятно.
Докато чаках препарата (Iron Remover-a) да подейства, идват 2ма кияка с VW Passat b5 дизел. Единия почва да го мие в съседната клетка, а другия "пали" електронна цигара и идва да види КО стаа в моята клетка
Оглежда колата все едно ше я купува и ми вика : "къв хюндай е това не съм виждал такъв."
Обеснявам му i30N, че е еквивалент на VW GTI , за да направи асоциацията с VAG (предполагам, така по-лесно ще асимилира щом се возят в пасат).
Гледа към джантите и пак ме подпитва : " ама си барал джантите нали? "
Казвам му не бре те са си оргиналдЪ, това е лимитед едишън 800 бр в света итн. През това време изпръсквам колата с вода и тоя пак се включва : "ама не я караш май много". Поглеждам го въпросително, а той ми сочи дисковете и ми казва : "много са ти ръждясали дисковете!"
Изсмях се и му обяснявам, че съм пръскал с препарат за джанти у-а...Ама май не знаеше за съществуването на такъв, защото въпреки това май не ми повярва![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Гледам, че нещо започва да "застудява". Решавам, че ще измия колата хубаво, ще направя т.нар. процес на деконтаминация - хубаво измиване с шампоан, пръскане на джанти и панелите на колата с Iron Remover на Fusso, отделно цъкнах и Tar Remover. Интересното беше, че колата почервеня от феродови налепи по предния капак и още повече на 5-тата врата отзад и задна броня! По вратите почти нямаше нищо... Накрая нанесох Fusso coat вакса с цел по-дълготрайна защита и водоотблъскване през зимните месеци, когато измиването става по-неприятно.
Докато чаках препарата (Iron Remover-a) да подейства, идват 2ма кияка с VW Passat b5 дизел. Единия почва да го мие в съседната клетка, а другия "пали" електронна цигара и идва да види КО стаа в моята клетка
Обеснявам му i30N, че е еквивалент на VW GTI , за да направи асоциацията с VAG (предполагам, така по-лесно ще асимилира щом се возят в пасат).
Гледа към джантите и пак ме подпитва : " ама си барал джантите нали? "
Казвам му не бре те са си оргиналдЪ, това е лимитед едишън 800 бр в света итн. През това време изпръсквам колата с вода и тоя пак се включва : "ама не я караш май много". Поглеждам го въпросително, а той ми сочи дисковете и ми казва : "много са ти ръждясали дисковете!"
Изсмях се и му обяснявам, че съм пръскал с препарат за джанти у-а...Ама май не знаеше за съществуването на такъв, защото въпреки това май не ми повярва
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
digitalundgrd, какво им обръщаш внимание на такива олигофрени ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
фарове,предна броня задължително.DasSkoda написа: 04.11.2024, 14:42:34 Момчета, къде да се фолира нов автмобил?
Цялостно или частично?
С какво фолио?
Благодаря за съветите.
Преден капак също!
Калниците предни(ако се подават челно и не са скрити челно от бронята) и задна броня по желание. Лента на тавана на ръбчето над стъклото също задължително. Зависи от калниците може ленти по вътрешните ръбове,както и ръбовете на всатите.-ленти.
GUNTER SERVICE

-
DasSkoda
Да не се фолира цялата?
- neshtoZabavno
- Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023
@DasSkoda, Сам си преценяш дали ти се дават пари да ти е фолират цялата или само предната част. Моята я фолирах цялата и вече три пъти фолиото ме е спасявало. Веднъж задначат част, веднъж двете странични врати от страната на пасажера и преди три седмици предна лява броня. Ако ме бях с фолио щеше да си има доволни следи, а в момента няма нищо.

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI