Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
dpenov

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 2 FL 1.4 TSI

Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор

Мнение от dpenov »

Отидохме днес в Технополис уж да гледаме само [smilie=sarcastic.gif]. Жената хареса един кютук на Бош и направо го купи. Като го тествам как пере ще споделя мнение.
Аватар
111E8

Škoda Фен

Гараж: Superb 2021 2.0 TDI 110 kW

Мнение от 111E8 »

Уцелих малко облачно време и си поиграх да нанеса Fusso Coat 12 Months Wax Dark. Много доволен съм как стана, ще го видим на дъжд :)
ИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
Stoyanov

Škoda Фен²

Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.

Мнение от Stoyanov »

Аз съм със същото и съм много доволен за сега. Колата видимо се мърси доста по малко. Както и просто един дъжд я измива доста повече от преди. Също така забелязвам, че и като е насрана от птички, също тия гнусотии падат сами (явно след дъжд).
Изображение
Аватар
Nikolaycenov

Škoda Фен

Гараж: '18 Skoda Superb SportLine 2.0 TDI, DSG7, 150кс
Обратна връзка:

Мнение от Nikolaycenov »

и аз ползвам само Fusso Coat 12 Months Wax Dark, като на всеки 6 месеца нанасям наново. Колата се мие всяка седмица на автомивка със СУПЕР пияната, която се търка с мека четка
Изображение
и се изплаква накрая с Гланцово изплакванем защото иначе остават бели капки от водата.
Снимки 2 месеца след последното ваксиране
ИзображениеИзображениеИзображение
а това е от днес - след 3 месеца от ваксата
Изображение
водата си седи на капки
Аватар
pavel31

Škoda Ludicrous

Гараж: Skoda Kodiaq 190 TDI 4x4

Мнение от pavel31 »

Днес реших да подготвя колата за къмпинга и да си направя сезонната обработка (остана само да намажа уплътненията на панормата, което ще е утре вечер). Дълго мислих за керамика и за сега реших да не я правя. Заложих както винаги на добрият стар CarPro Reload (този път 2.0):
https://detailingbg.com/produkt/reload- ... oat-100ml/
Странното е, че на бутилката пише защита до 3 месец, а старата формула беше до 6 (но може би греша). В рамките на час и 20,30 минути бях готов с цялата кола. Изключително лесно се работи: пръскам елемент и разнасям с една микрофибърна кърпа и след това правя финиш с втора такава. Това, което ми харесваше на старата формула, че наистина до около 4-5 месеца, колата не ставаше лесно мръсна и лесно се измива после. Ще видим новата формула как е. Прилагам снимки: видимо от снимките има сякаш леко подобрение в блясъка. Водоотблъскването ще го видим като почне да вали из Варна :) Поздрави!

Първа снимка: Преди в ляво и след обратка в дясно.
Изображение
След обработка:
Изображение
Изображение
Изображение
Снимка преди обработка:
Изображение
Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx
Аватар
градско чедо

Škoda Фен

Гараж: Skoda Superb L&K 2.0 TDI 190к.с. 6DSG, 4x4, 2016г.

Мнение от градско чедо »

Здравейте,
Време ми е да се погрижа и за кожения салон. Може ли да споделите мнение за този комплект?
Изображение
Reingar

Škoda Фен²

Мнение от Reingar »

Ползвал съм някой неща на тази марка, и са перфектни, осбенно течното стъкло.
Склонен съм да вярвам, че няма да се изложат с този сет.
Вземи си четка за кожа, с нея ще почистиш по-добре.
Аз имам такава - https://detailingbg.com/produkt/q%c2%b2m-leatherbrush/
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Ползвам ги.
Особено TRI-CLean е много добър препарат. Чисти си всичко без забележки.
За Leather Guard, слагам го 1-2 пъти годишно, нямам забележки.
Изображение
Reingar

Škoda Фен²

Мнение от Reingar »

Предполагам знаеш, но на топла/гореща кожа не работиш. В зависимост от дебелината на кожата, може да ти останат мазни петна т.е препарат който не е попил. Забърши с кърпа, леко влажна ако се налага. Най-добър ефект ще получш след 2-3 нанасания. След като си почистил и обработил, трябва технологично време, а не да се метнеш на седалката веднага.
Обикновенно, аз го правя вечерта, и на сутринта с леко влажен парцал забърсвам ако има някъде останали петна.

п.с на естествена кожа, след хубаво почистване, един крем Дунавски вълни се отразява идеално. Кожата става леко по-твърда на допир, еластична и леко матова. Хубав крем е за такива неща.
Аватар
градско чедо

Škoda Фен

Гараж: Skoda Superb L&K 2.0 TDI 190к.с. 6DSG, 4x4, 2016г.

Мнение от градско чедо »

Благодаря за съветите.
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

Също ако има някъде наранена или претрита кожа ще свали цвета. Трябва да се внимава.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Reingar

Škoda Фен²

Мнение от Reingar »

Да, и това. Винаги чиста кърпа да е под ръка.
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

Жоро и Цецо току що вдигнаха нивото на детайлинга в България https://www.facebook.com/share/v/Vo42c6Yt6w732iTY/
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
chill

Škoda Фен²

Гараж: Дакел 280

Мнение от chill »

Имам казус с перманентен маркер върху колата (с керамика е). Изопропилов спирт?
Изображение
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Спиртен дезодорант
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”