Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Cynorx

Шкода Новак

Гараж: Skoda Octavia 3 2.0 TDI 4x4

Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор

Мнение от Cynorx »

Нямам снимки на едно волво пробвах с много натискане докато шлайфа пастата се пръска с вода и се натиска много машината следите станаха почти незабелязани,а деругата от чистачката беше през половината стъкло,на ръка ще се измъчиш,ако ще правиш нещо,препоръчвам с машина има няколко клипчета в тубата на карпро с техния пад и има ефект но става бавно.
dando

Škoda Фен

Гараж: Superb 3 1.8 TSI

Мнение от dando »

Тази вакса Fusso Coat изглежда доста добър продукт. Някой детайлинг център или автомивка в София работи ли с нея?
Ако не, има ли автомивка, на която бихте се доверили за измиване, преди да нанесете ваксата сами?
Аватар
градско чедо

Škoda Фен

Гараж: Skoda Superb L&K 2.0 TDI 190к.с. 6DSG, 4x4, 2016г.

Мнение от градско чедо »

Така изглеждаха двете ми коли на сутринта след бурята от миналия четвъртък. И двете бях минал със Sonax XTREME Brilliant Shine Detailer 1-2 седмици преди това.
Изображение

Изображение
Reingar

Škoda Фен²

Мнение от Reingar »

https://avtocare.net/
използвам вече няколко пъти препарати от този сайт.
тупа и чисти перфектно тапицерия.
https://avtocare.net/pistoleti-za-pochi ... 0%B5%D1%82
препарат за пране на тапицерия - https://avtocare.net/profesionalna-avto ... iclean-25l
шампоан - https://avtocare.net/profesionalna-avto ... leantle-5l
сайлънт - https://avtocare.net/profesionalna-avto ... e-glossify

Препарат за пране на тапицерия, отстранява стари мазни петна. Върши чудна работа.
Шампоана също мие иделано. Сваля насекоми, всичко.
И черешката на тортата е сайлънта и. Е, уникален е.
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Seat Leon ST FR

Мнение от istoyanov »

@skodko, Полстар е приятно за работа, нанасям с четка тип като за обувки, но доста по-малка. Май ще си взема една туба. И най-важното за мен - почти никаква миризма или поне не такава да ме дразни. @digitalundgrd, благодаря !!
NRG

Škoda Ентусиаст

Гараж: Октавиа 3 2.0D

Мнение от NRG »

Гледам реклами на някаква керамика , която възстановява стари пластмаси. Има ли някой който да е ползвал някоя конкретна и да даде впечатления?
Cynorx

Шкода Новак

Мнение от Cynorx »

За външни черни пластмаси или външен пиано лак,за кое става въпрос.Ако е за черни външни пластмаси около прозорци и броня долна част,ползвам сонакс гел за ув защита.
NRG

Škoda Ентусиаст

Гараж: Октавиа 3 2.0D

Мнение от NRG »

Cynorx написа: 27.06.2024, 19:38:46 За външни черни пластмаси
Да, за външни черни.
Cynorx

Шкода Новак

Мнение от Cynorx »

Гела на Сонакс ползвам 2 години и съм доволен рейлинга на тавана пластмаси и гумите около прозорците,брони.Измивам основно подсушавам мажа лятото всеки месец заради жегите и ефекта е на ниво не е толкова скъп.Sonax Extreme Gel или нещо от този род беше с една опаковка че караш много време.
dpenov

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 2 FL 1.4 TSI

Мнение от dpenov »

Някой скоро да е прал салон? До нас искат между 300 и 400+ за услугата. Чудя се няма ли е по добре да си взема екстрактор и сам да си я изчистя.
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Seat Leon ST FR

Мнение от istoyanov »

@dpetrov, аз съм прал 3 коли в Интерпред. На пара ги прави. Остават леко влажни. Последно прах миналия Юни като връщах кола. Лизингодателя беше много щастлив [smilie=sarcastic.gif]
Reingar

Škoda Фен²

Мнение от Reingar »

@dpetrov, и аз така започнах. Взех си екстрактор. После торнадор, после компресор за въздух. После друг, че този ми омаля и т.н
Всяка пролет си пера салона на колата. Всичката мека мебел вкъщи. За мен има смисъл, защото като изпера моята, на баща ми и на брата, съм и изкарал парите.
После една година се возя в чиста кола.
Защо започнах сам ли, защото след като ми взеха 300+ лв за едно пране, и си бяха оставили ръцете, се ядосах. Не съм се пазарил, колкото толкова.
И пак нищо не свършиха от обещаното.
dpenov

Škoda Фен²

Мнение от dpenov »

@Reingar, да и аз си мисля, че като нищо ще си оставят ръцете. Мисля да подаря [smilie=pleasantry.gif] една на жената другия месец, че и тя ме врънкаше за такава да чисти вкъщи дивани, матраци и прочие. Някакви препоръки за марка/модел?
Reingar

Škoda Фен²

Мнение от Reingar »

Моят екстрактор е предният на този :
https://www.onlinemashini.bg/ekstraktor ... tilki/3463

Разликата е в ръкохватката и закопчалките.
На новият са по-добри.
Задължително си вземи антипенител! Малката му лапа е малко неудобна ако не сваляш седалките.
Аз си реших проблема с друга лапа от Керхер.
Взаимозаменяеми са. Даже мисля че Лавор правиха екстракторите на Керхер.
Ако с плочки вкъщи, също ги мие много добре.
Не съм го гасил с часове, нито е прегрявал, нито е загрявал.
За парите си, и за вкъщи е перфектен.
Ще станат вече 3г от както го имам.
Досега съм изпрал няколко пъти всичко вкъщи, и около 12-тина коли. 4 коли по две пранета.
dpenov

Škoda Фен²

Мнение от dpenov »

Мерси. Бях загледал Керхер 4001 за 320 кинта в олх и се бях насочил към него. Ще реша идните 2 седмици коя да взема.
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”