Проблем с климатик на Kamiq

Модел Yeti от 2009 до 2017
Karoq от 2017
Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
KostaBF

Шкода Новак

Мнение от KostaBF »

Здравейте,
За съжаление пиша по неприятен въпрос..
През декември 2023 закупих нов Камик с ниво на оборудване Style 1.0 ; 110 hp. Колата си е супер и всичко си работи отлично.
Логично до април месец не ми се е налагало да пускам климатроника на охлаждане, а само на затопляне. Уви на 09.04, когато колата беше на едва 890км пробег започнаха първите жеги и при пускане на студено, климатроника работише все едно на вентилатор. Веднага се обадих на ЕТ, запазихме час за 12.04 за преглед с евентуалното предположение, че просто няма фреон и да долеят. На 12.04 се останови, че фреона си е на макс. Приемчика остана доста озадъчен и въпреки, че се чува как компресора се включва реши да поръча нов, защото така или иначе колата е гаранционна. Новия компресор дойде на 02.05. Обясниха ми, че не са сменяли досега и просто ги няма налични в БГ, затова се чака докато дойде от Словакия. На 02.05 сменихме компресора, нооо отново ефекта беше същия - все едно работи на вентилатор без никакво охлаждане. Сглобиха ми колата за да може да я ползвам поне за Великденските празници. За късмет беше сравнително хладно и се търпеше. Оттогава до 22.05 приемчика поръча нов радиатор, тръби и всевъзможни пинчета и части за подмяна. Последва поредно разглобяване и подмяна на радиатор, тръби и т.н. но отново без резултат. Казах им повече да не я сглобяват докато не открият проблема, защото от самото сваляне на предната броня и разкачане на асистънсите за 3ти път, най-много да повредят или счупят някое зъбче. на 23.05 ми дадоха безвъзмездно тяхна служебна Фабия 2020та докато не открият проблема. До днешен ден 28.05 продължава да няма никакъв резултат и колата си седи разглобена на подемника като приемчика изпраща клипове в София, оттам в Чехия и никой не знае къде е проблема.

Някой слбъсквал ли се е с подобен проблем или има ли предположение къде да се търси съответно?
Пак казвам - компресора си работи, управлението на таблото на климатроника за потока и силата на струята въздух също, при включване перката на радиатора започва да се върти, но алуминиевите тръби не стават студени, няма грешки в диагностиката. Все едно студения въздух отива другаде или някъде нещо е запушено.
За момента не е такъв проблем при положение, че са ми дали автомобил за ползване, въпреки значително по-малките габарити и никаквите функции в него, но все пак говорим за чисто нова кола със сравнително високо ниво на оборудване на 1000км, която за 2 месеца влиза за 5ти път в сервиз без откриване на проблема, а съм с бебе и логично предстоят летни пътувания..

Благодаря предварително за предложенията за решаване на проблема.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Трв?
Гледат ли налягането
Високото трябва да се вдигне 12 примерно,а ниското да падне на 2-3.
Тогава ще охлажда колата.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
KostaBF

Шкода Новак

Мнение от KostaBF »

Би трябвало да са го гледали. Ще ги питам и ще пиша съответно.
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;

Мнение от FaKeR »

Клапите на климатроника гледали ли са, калибрирали ли са?
При фреон на правилно ниво и работещ компресор теоретично фреона трябва да стига изстуден до изпарителя, който е в таблото... ако ТРВ клапана не дава проблеми. Но си мисля, че ако този клапан не пропуска ще се появи свръх налягане в системата и компресора би следвало да спре да "помпа".
Като пуснеш на LOW колата започва ли да духа максимално силно при климатроник на AUTO (без значение с пуснат климатик или не)?
Аватар
Lemi_

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL TSI 190 h.p.

Мнение от Lemi_ »

Не става напълно ясно какво е сменено и проверявано . Като идея само , бих проверил т.н low pressure switch и буксата му.Има ли необичайни звуци от компресора и съединителя му?
I ask you to judge me by the enemies I have made
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kamiq, Karoq, Yeti”